به گزارش روز سه شنبه ایرنا، وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون) به تازگی اعلام كرد كه برخی از سامانه های موشكی آمریكا را در ماه اكتبر (مهر) از خاورمیانه خارج می كند.
روزنامه آمریكایی وال استریت ژورنال به نقل از مقامات نظامی آمریكایی با اشاره به این تصمیم نوشت: این اقدامی است كه متحدان آمریكا در منطقه را با اقدامات دفاعی كمتری مواجه خواهد كرد.
مقامات ارشد نظامی آمریكا گفته اند كه متیس قصد دارد چهار سامانه موشكی را از كشورهای اردن،كویت و بحرین خارج كند. دو سامانه از كویت و از اردن و بحرین نیز هر یك، یك سامانه خارج می شود. سامانه های متحرك موشكی پاتریوت از قابلیت هدف قرار دادن موشك ها و هواپیماها برخوردار هستند.
وال استریت ژورنال در گزارش خود عنوان كرده كه خروج سامانه های دفاع موشكی از خاورمیانه كه قبلا علنی نشده بود، یكی از نشانه های بسیار محسوس تمركز دوباره پنتاگون بر تهدیدهای روسیه و چین و رویگردانی از درگیری های طولانی در خاورمیانه و افغانستان است.
یكی از مقام های مذكور گفته است كه آمریكا برنامه ای برای جایگزین كردن سامانه های خارج شده ندارد وآنها برای تعمیر و ارتقا به آمریكا بازگردانده می شوند.
آنها همچنین گفتند با وجودی كه برخی سامانه های پاتریوت در منطقه باقی خواند بود، اما خروج چهار سامانه به مثابه كاهش چشمگیر در قابلیت تامین سامانه های دفاع موشكی پاترویت در منطقه است.
سامانه های پاتریوت برای دفاع موشكی طراحی شده اند اما می توان به شكل موثری از آنها برای حفاظت از پایگاه ها و تاسیسات آمریكا در كشورهای مذكور و نیز دفاع از متحدان واشنگتن استفاده كرد.
بحرین، مقر بزرگترین پایگاه دریایی آمریكا و ناوگان پنجم پنتاگون است كه عملیات در سراسر منطقه خلیج فارس و خاورمیانه را برعهده دارد. هزاران نیروی نظامی آمریكا در كویت مستقر هستند و نیروهای ویژه و دیگر نیروهای این كشور در داخل خاك اردن حضور دارند.
متحدان آمریكا در منطقه سالها به چنین سامانه های دفاع موشكی وابسته بوده اند. این سامانه ها در مقابله با تهدیدها نقش واقعی و نمادین دارند.
متیس ماه ها بعد از ورود به پنتاگون به ژنرال «جوزف وتِل» رئیس فرماندهی مركزی ارتش آمریكا یا سنت كام اطلاع داد كه اكنون وقتش رسیده كه تعداد نیروها و قابلیت های در خاورمیانه و جنوب آسیا را كاهش دهیم تا امكان همسویی برای مقابله با رقبای جهانی از جمله روسیه و به ویژه چین حاصل آید.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در سخنرانی امسال خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت كه كشورهای صادركننده نفت (اوپك) -كه كویت عضوی از آن است- باید برای دفاع از خود، كمك مالی كند.
هنوز تعداد دقیق سربازان آمریكا در خاورمیانه معلوم نیست اما بر اساس آمار جدید پنتاگون، این كشور تقریبا 54 هزار نیرو در بیش از دوازده كشور خاورمیانه از جمله اردن، عراق، كویت، عربستان، یمن، عمان، امارات و غیره دارد و پایگاه های نظامی خود را در هفت كشور این منطقه حفظ كرده است.
بر اساس گزارش فصلی پنتاگون درباره حضور نظامی این كشور در سراسر جهان كه در نوامبر 2017 منتشر شد، تعداد سربازان و غیرنظامیان آمریكا در خاورمیانه كه برای پنتاگون كار می كنند 54 هزار و 180 نفر است. این تعداد در دو ماه فصل نخست سال 2017 میلادی 40 هزار و 517 نفر بود.
قطر از قرار میزبان بزرگترین پایگاه آمریكا موسوم به پایگاه هوایی «العدید» است كه در 32 كیلومتری جنوب غرب دوحه واقع شده است و تقریبا 10 هزار نیروی آمریكا به این منطقه اعزام شده اند.
تصمیم آمریكا برای خارج كردن سامانه های دفاع موشكی خود از خلیج فارس همزمان با افزایش اختلافات واشنگتن با روسیه و جنگ تعرفه ای با چین اتخاذ شده است. روابط واشنگتن و مسكو از سال 2004 به دنبال الحاق كریمه به اوكراین، نقش این كشور در سوریه و دخالت ادعایی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 به وخامت گرایید.
به تازگی روسیه اعلام كرد كه سامانه موشك دفاع هوایی اس 300 را به سوریه انتقال خواهد داد. آمریكا و رژیم صهیونیستی درباره انتقال این سامانه ها هشدار داده اند.
به غیر از تنش در روابط آمریكا و چین بر سر تعرفه ها، به دنبال تحرك ناوهای آمریكایی در دریای جنوبی، پكن به واشنگتن هشدار داد حضور ناوهایش، منطقه دریای جنوبی را بشدت نا امن كرده است.
ترامپ به تازگی گفت كه از اوپك، كشورهای خاورمیانه و قیمت های نفت راضی نیست و خاطرنشان كرد كه گروه تولید كننده نفت باعث افزایش قیمت ها شده اند درحالی كه از پشتیبانی نظامی آمریكا برخوردار هستند.
كویت تلاش كرده تصمیم پنتاگون برای خارج كردن سامانه های پاتریوت از این كشور را كم اهمیت نشان دهد و گفته است كه سامانه های دفاع هوایی دوربرد این كشور برای دفاع از این كشور كافی خواهد بود.
واشنگتن دائما از انتقال سامانه های تسلیحاتی پیشرفته خود به كشورهای متحدش به عنوان یك ابزار چانه زنی در خصوص كشورهایی استفاده می كند كه علاقه مند به افزایش توان دفاعی خود هستند. برای مثال در سال 2013 ( 1392) وقتی تركیه درباره تهدید جنگ كشور همسایه اش، سوریه شكایت كرد؛ آمریكا، آلمان وهلند سامانه های پاتریوت خود را به تركیه اعزام كردند.
با وخیم شدن روابط تركیه با آمریكا و متحدان اروپایی اش، تامین كنندگان اولیه سلاح در این كشور از جمله اسپانیا و ایتالیا دارایی نظامی خود را از این كشور بیرون كشیدند.
اروپام**9158**1485
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶
تهران- ایرنا- «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا از تصمیم واشنگتن برای خارج كردن چهار سامانه ضد موشكی پاتریوت از منطقه خاورمیانه خبر داده؛ اقدامی كه گویای تغییر رویكرد آمریكا در فشار بر برخی متحدان عربش و تمركز بر تهدیدهای احتمالی از سوی روسیه و چین است.