به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود نیلی احمدآبادی» امروز (سه شنبه) در نخستین همایش «چشم انداز صنایع غیر آهنی ایران و فناوری های وابسته» افزود: قدیمی بودن تجهیزات و فناوری ها، آب بر بودن بسیاری صنایع و كم بودن استفاده از فارغ التحصیلان دانشگاهی از دیگر چالش ها و مشكلات حوزه معدن و صنایع معدنی كشور است.
به گفته وی، در این بخش با نسبت بالای نیروی كار به میزان محصول و فقدان تولید محصولات با ارزش افزوده بالا مبتنی بر فناوری پیشرفته روبروییم.
رییس هیات مدیره انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران اضافه كرد: به طور مثال فولاد آلیاژی محصول دارای فناوری بالا به شمار می آید و مصرف آن در كشور زیاد است اما هنوز تولید كننده آن نیستیم.
وی ادامه داد: اكنون بین تولید، آموزش و پژوهش در كشور رابطه معناداری وجود ندارد و بیشترین مقالههای پژوهشی دانشگاه ها در زمینه فولاد 'های تك' است، اما بیشترین سرمایه گذاریها در صنایع بالادستی صورت می گیرد. به عبارت دیگر دانشگاه در یك مسیر و صنعت در مسیری دیگر می رود.
«البته امروز دانشگاه ها در حوزه تبدیل دانش به كسب و كار فعالیت میكنند و با ایجاد شركت های دانش بنیان، توسعه پاركهای علم و فناوری و ایجاد برخی موسسه ها با صنعت همكاری می كنند».
نیلی احمدآبادی اضافه كرد: این روزها با خروج نخبگان و بهترین فارغ التحصیلان دانشگاهی از كشور روبروییم كه این مساله در آینده نزدیك به یك فقر ژنتیكی در كشور منجر می شود، در حالی كه می توان با جذب این استعدادها و ایجاد اشتغال و جایگاه، آنان را حفظ كرد.
این مسوول تاكید كرد باید یك الگوی یكپارچه برای سیاست های كلان اقتصاد، توسعه صنعت و دانشگاه پیاده كنیم كه بهترین شیوه آن ورود به مقوله قانونگذاری است.
** ایران، بهشت مواد معدنی
معاون توسعه و اكتشافات شركت ملی صنایع مس نیز در این همایش گفت: بیشتر برنامه های توسعه معدنی كشور بر فولاد متمركز است و فلزات غیر آهنی كمتر مورد توجه بوده اند، در حالی كه فلزاتی نظیر مس، آلومینیوم، سرب، نیكل، قلع، روی و طلا همانند فولاد دارای زنجیره ارزش بوده و نقش بسزایی در بازارهای جهانی دارد.
«محمدباقر عالی» ایران را بهشت موادمعدنی توصیف كرد كه در آن 68 نوع ماده معدنی و 40 میلیارد تن ذخایر كشف شده وجود دارد.
وی گفت: مس دومین عنصر فلزی باارزش در ایران است و كشورمان نزدیك به سه درصد ذخایر جهانی این ماده را در اختیار دارد.
عالی به اقدام های عملی این شركت برای تبدیل شدن به 10 شركت برتر مسی جهان در افق 1404 اشاره كرد و افزود: برنامههای توسعه اكتشاف، كمك به توسعه معادن كوچك مقیاس، افزایش بهره وری در مصرف آب و انرژی، بهبود تعامل با دولت و تامین پایدار آب در منطقه كرمان (با انتقال آب از خلیج فارس) به انجام رسیده یا در حال انجام است.
وی ادامه داد: این شركت پیش از اجرای تحریمها با اندیشیدن راهكارهای عملی برای مقابله با این تهدید، كارگروههایی تشكیل داد و در نتیجه آن در 6 ماهه نخست امسال 153 هزار تن مس تولید كرد كه هشت درصد بالاتر از برنامه پیش بینی شده بود.
به گزارش ایرنا، در حاشیه همایش «چشم انداز صنایع غیر آهنی ایران و فناوری های وابسته»، نمایشگاهی نیز با نگاهی به تولید و بازار گشایش یافته است.
این همایش امروز و فردا در مركز همایشهای بینالمللی صدا و سیما ادامه دارد.
اقتصام*3065*1961*
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۲
تهران- ایرنا- رییس دانشگاه تهران گفت: نبود توازن در زنجیره تولید، یكی از چالشهای اصلی بخش معدن و صنایع معدنی كشور است؛ به طوری كه سالها سرمایه گذاری در صنایع بالادستی بیشتر و در صنایع پایین دستی كمتر بود.