به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، با توسعه فازهاي پارس جنوبي در دولت يازدهم و افزايش توليد گاز، سهم اين سوخت در سبد انرژي كشور رو به افزايش گذاشت؛ به طوري كه اكنون 70 درصد سبد انرژي به گاز اختصاص دارد.
پيش از اين، نيروگاه هاي توليد برق از سوخت مايع استفاده مي كردند كه علاوه بر هزينه زياد، باعث آلودگي مي شد. بنابراين، برنامه جايگزيني سوخت نيروگاه ها از سوخت مايع به گاز در حال پيگيري است.
به گزارش سه شنبه تارنماي شركت ملي گاز ايران، مدير ديسپچينگ اين شركت گفت: تعهد تامين گاز نيروگاهها در تابستان بهطور كامل پوشش داده شده است و افزون بر آن، 2 ميليارد مترمكعب گاز بيش از برنامه مصوب نيز به بخش نيروگاهي گازرساني كردهايم.
به گفته مهدي جمشيديدانا، اين آمار صرفهجويي يك ميليارد و 300 ميليون ليتر گازوييل و 400 ميليون ليتر مازوت را نشان مي دهد.
جمشيديدانا افزود: همچنين 300 ميليون اضافه مصرف سوخت نيروگاهها نسبت به برنامه مصوب تامين شده است.
وي گفت: تابستان امسال، حدود سه ميليارد مترمكعب گاز، بيشتر از همين بازه زماني در سال 1396، به بخش نيروگاهي تحويل شد و در نتيجه، مصرف سوخت مايع در نيروگاهها نيز يك ميليارد و 300 ميليون ليتر كاهش يافت.
به گزارش ايرنا، وزارت نفت گاز را با سوخت مايع مصرفي در نيروگاه ها (گازوييل و مازوت) جايگزين كرد تا گاز را صادر كند كه ارزش افزوده بيشتري براي كشور به همراه دارد.
وزارت نفت تا سال 1393، براي تامين گازوييل مصرفي در نيروگاه ها ناچار بود كه اين فرآورده را وارد كند اما اكنون در توليد گازوييل به خودكفايي رسيده است و حتي ساليانه حجم قابل توجهي گازوييل نيز به خارج صادر مي شود.
اقتصام*2022*1961*
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۳
تهران- ايرنا- شركت ملي گاز ايران اعلام كرد: مصرف سوخت مايع نيروگاهها در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه پارسال يك ميليارد و 300 ميليون ليتر كاهش يافت.