همدان- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی همدان با تاكید بر اینكه بیماران قلبی نباید زمان طلایی درمان سكته را از دست بدهند، گفت: در صورت انتقال به موقع این بیماران به مركز پزشكی، می توان با مداخلات درمانی عوارض ناشی از سكته را كاهش داد.

محمدرضا عبادیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: برای مدیریت سكته حاد قلبی، پزشكان 90 دقیقه وقت برای باز كردن رگ مسدود شده دارند و در صورت مراجعه بیماران در این زمان طلایی، عوارض سكته به شدت كاهش یافته و قلب فرد نارسا نمی شود.
وی اضافه كرد: كار مدیریت سكته حاد قلبی از سال 94 در همدان شروع شد و به تدریج این كار در استان توسعه یافته و هم اینك بیمارستان قلب فرشچیان با تجهیز به 2 دستگاه آنژیوگرافی، بیماری سكته حاد قلبی یا برنامه 247 را پوشش می دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی همدان بیان كرد: همدان از نظر شیوع بیماری های قلبی و عروقی همانند سایر استان ها شرایط مطبوبی ندارد.
عبادیان اضافه كرد: طبق یافته های علمی «استرس» نقش اول را بیماری های قلبی و عروقی دارد از این رو باید با ایجاد آرامش روحی و ورانی در خانواده و جامعه بخشی از علت سكته های قلبی را از بین برد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی همدان افزود: رژیم غذایی ناسالم، روش زندگی نادرست، كم تحركی و بی تحركی از دیگر دلایل بروز سكته های قلبی است.
وی افزود: سكته قلبی موجب انسداد رگ های قلب شده و فرد بیمار را دچار تنگی مزمن و یكباره عروق می كند كه این وضعیت منجر به ایست قلبی می شود.
عبادیان از بیماران قلبی خواست در صورت احساس نشانه هایی همچون درد در قفسه سینه، تیركشیدن دست چپ و احساس درد در قسمت بالای معده بی درنگ به نزدیك ترین مراكز بهداشتی یا بیمارستان مراجعه كنند تا در صورت تشحیص پزشكان مبنی بر بروز سكته حاد قلبی، زمان رسیدگی و درمان بیمار از دست نرود.
وی اضافه كرد: اتلاف وقت و كاهش فرصت پزشك برای باز كردن رگ های مسدود شده، قلبی نارسا را برای فرد بیمار باقی می گذارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی همدان بیان كرد: با توجه به مجهز شدن بیمارستان قلب فرشچیان به دومین دستگاه آنژیوگرافی، این بیمارستان توان خدمات رسانی به تمامی استان را دارد.
عبادیان از تیم سلامت درخواست كرد بیماران قلبی را بی درنگ با اورژانس زمینی یا هوایی به بیمارستان قلب فرشچیان منتقل كنند.
بر اساس آمارهای منتشر شده، بیماری قلبی عروقی از بیماری های رایج كشور است و از هر سه مرگ یه مورد مربوط به این عارضه می شود.
7526/2090