ساری - ایرنا - نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، نقض شایسته سالاری و توزیع قدرت فامیلی را عامل اصلی انواع فساد به ویژه فساد مالی و اقتصادی در كشور دانست و گفت یكی از آثار منفی فساد، فساد در توزیع قدرت است. فساد فقط در توزیع ثروت پیدا نمی‌شود [بلكه] در توزیع قدرت هم پیدا می‌شود.

به گزارش ایرنا، احمد توكلی روز چهارشنبه در نشست خبری سازمان مردم نهاد «دیده بان شفافیت و عدالت» در ساری با تاكید بر این نكته كه نباید تسلیم واقعیت فساد در كشور شویم، افزود: امروز جوری القا می كنند كه مبارزه مردم با فساد بی فایده است تا مردم احساس كنند كه باید با فساد كنار بیایند. وی با هشدار به اینكه این احساس، انگیزه مقابله و مبارزه جامعه با فساد را كم می كند، ادامه داد: عامل دیگر گسترش فساد در كشور پارتی بازی و تجارت «پیش خرید نفوذ» در انتخابات مختلف است.

** هشدار درباره فساد در توزیع قدرت
توكلی در ادامه افزود: « یكی از آثار خیلی منفی فساد، فساد در توزیع قدرت است. فساد فقط در توزیع ثروت پیدا نمی‌شود [بلكه] در توزیع قدرت هم پیدا می‌شود و اتفاقا از طریق فساد در توزیع قدرت به فساد در توزیع ثروت می‌رسیم. یعنی یكی از عوامل پیدایش فساد، نقض ملاك‌های شایسته‌سالاری است، یعنی كار را به دست كه می‌دهیم. اگر كار را دادید دست آدم بی‌سواد پُررو یك جور نتیجه می‌گیریم [و اگر] كار را بدهیم دست آدم باسوادِ دانشمندِ متواضع یك جور دیگر نتیجه می‌گیریم. اگر كار دست پسرخاله‌ها بود و آدم‌های لایق حذف بودند از صحنه یك جور نتیجه حاصل می‌شود و اگر كار به كُننده‌اش سپرده شود یك جور دیگر نتیجه حاصل می‌شود.»
رئیس سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت كشور با بیان اینكه ای كاش در زمانی كه نماینده در خانه ملت بودم عقلم به اندازه امروز برای چگونگی مقابله با مفسدان می رسید، در عین حال بیان داشت: البته بنده در زمان نمایندگی در برخورد با رانت خواران و مشكلات كلان كشور به ویژه در مورد یقه سفید هایی كه با قلم هزاران میلیارد تومان جابه جا می كنند، آقازاده ها، یارانه نقدی، كارت سوخت و مالیات بر سرمایه، زمین و مسكن تلاش بی وقفه ای داشته ام.
نماینده پیشین مجلس با تاكید بر اینكه باید روشنگری و افشا گری را انجام بدهیم و دیده بان شفافیت و عدالت از رسانه های همراه تمام قد حمایت می كند، تاكید كرد: البته امروز مجلس خود «موضوعی» مهم در گسترش فساد است.
توكلی با بیان اینكه مردم در انتخاب نمایندگان مجلس باید دقت بیشتری داشته باشند، گفت: البته دولت به ویژه معاون اول رئیس جمهوری كنونی به صورت جدی پیگیر نامه های دیده بان شفافیت و عدالت در مورد چگونگی شكل گیری ویژه خواری و فساد مالی عده ای خاص و نحوه برخورد با آنان در كشور است.
وی شكایت از سیف رئیس كل پیشین بانك مركزی و ممنوعیت خروج ایشان و معاونان وی از كشور، تعیین و تكلیف موسسه های مالی و اعتباری و شكایت از «آخوندی» وزیر راه و شهرسازی را از مهمترین موارد مورد پیگیری سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت از دستگاه قضایی برشمرد.

**گسترش نفوذ اراده های سیاسی و صنفی كوچك در كشور
توكلی با بیان اینكه بی اعتمادی مردم و نبود اطمینان از نظارت، نوسانات قیمت ارز در كشور را دوچندان كرده است، گفت: در چنین شرایطی اراده های سیاسی و صنفی كوچك در كشور در نوسان های قیمت ارز نقش آفرینی می كنند.
وی با بیان اینكه در هیچ جای دنیا نرخ ارز تابعه نقش آفرینی بنگاه های كوچك نیست، از بازار ارز كشور به عنوان هرج و مرج یاد كرد و گفت: تثبیت قیمت ارز اهمیت بالایی در كاهش تورم، خروج از ركود و در نتیجه حفظ اشتغال و جلوگیری از فاصله طبقاتی دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینكه سیاستمداران و دست اندركاران كشور نسبت به تهدید دشمن رسمی كشور یعنی آمریكا مبنی بر اینكه نخستین تحریم ایران از ارز آغاز می شود با تصمیم غلط اقدام به پیش فروش 62 تن طلا و 18میلیارد دلار كنند، همان نتیجه توزیع قدرت فامیلی بیسواد و پر رو است.
توكلی از آحاد مردم به ویژه رسانه ها خواست تا دست از مبارزه و مقابله با مفسدان نكشند و امروز شكایت های سازمان های مردم نهاد در دستگاه قضایی مورد رسیدگی قرار می گیرد.
سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت، موسسه ای مردم نهاد است كه مجوزش را سال 93 از وزارت كشور گرفت و دفاتر نمایندگی خود را هم در مراكز استان های كشور فعال كرد.
6990/1899