مهاباد- ايرنا- فرماندار تكاب از راه اندازي فاز دوم طرح توسعه كارخانه طلاي زرشوران اين شهرستان خبر داد و گفت: با اتمام احداث اين فاز، 700 فرصت شغلي جديد در اين منطقه ايجاد مي شود.

علي مكرمي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: قرارداد همكاري براي احداث فاز دوم اين كارحانه با مشاركت سازمان گسترش معادن و صنايع معدني كشور/ايميدرو/ به ميزان پنج هزار ميليارد ريال امضا شده و عمليات اجرايي اين طرح به زودي آغاز مي شود.
وي با بيان اينكه بيكاري جوانان تحصيل كرده از مهمترين مشكلات تكاب است، ادامه داد: با راه اندازي فاز دوم طرح توسعه كارخانه طلاي زرشوران، ميزان اشتغال در اين كارخانه تا 2 برابر افزايش يافته و به يكهزار و 400 نفر خواهد رسيد.
وي اضافه كرد: وجود بزرگترين معدن طلاي خاورميانه در زرشوران كه 30 درصد از ذخاير طلاي كشور در آن نهفته است، به عنوان مهمترين شاخصه اين شهرستان به شمار مي رود.
فرماندار تكاب با بيان اينكه معادن و كارخانه هاي طلا فرصت مناسبي براي اشتغال جوانان به شمار مي رود، بيان كرد: هم اينك يكهزار و 886 نفر در معادن طلاي زرشوران و آق دره مشغول به كار هستند.
مكرمي بيان كرد: در حال حاضر حدود 700 نفر در معدن و كارخانه طلاي زرشوران مشغول به كار هستند كه بيشتر آنان را افراد بومي منطقه تشكيل مي دهند.
وي گفت: توليد طلا در اين واحد بزرگ صنعتي و معدني با اجراي مرحله توسعه كارخانه طلاي زرشوران، از يك تن به سه تن در سال خواهد رسيد و در مراحل بعدي نيز توليد طلا در زرشوران تا پنج تن قابل افزايش است.
به گزارش ايرنا، سرمايه‌گذاري طرح توسعه كارخانه زرشوران در مرحله نخست سه هزار ميليارد ريال است كه در نهايت به پنج هزار ميليارد ريال در سه سال افزايش مي يابد.
فناوري مورد استفاده در احداث فاز دوم كارخانه طلاي زرشوران اكسيداسيون تحت فشار بوده كه از سوي يك شركت صاحب نام بين المللي از آفريقاي جنوبي تامين مي شود.
عيار متوسط در اين معدن چهار ppm (قسمت در ميليون) است كه تلاش ها براي افزايش توليد آن ادامه دارد.
مرحله نخست طرح ساخت كارخانه فرآوري و استحصال طلاي زرشوران با سرمايه گذاري حدود 2 هزار ميليارد ريال و ظرفيت اسمي توليد سالانه سه تن طلا در آبان سال 1393 با حضور معاون اول رييس‌ جمهوري به بهره برداري رسيد.
معدن طلاي زرشوران از بزرگترين معادن طلاي كشور و كارخانه توليد و فرآوري طلاي زرشوران نيز به عنوان بزرگترين واحد صنعتي فرآوري طلا در خاورميانه مطرح است.
شهرستان تكاب با دارا بودن ذخاير غني معادن سنگ هاي زينتي و ساختماني به عنوان قطب معدني در استان آذربايجان غربي شناختهمي شود به طوريكه هم اكنون 23 معدن سنگ نيز در اين شهرستان فعال است.
7514/6185/2093