قزوين - ايرنا - رييس كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي گفت: با تشكيل معاونت اقتصادي وزارت امور خارجه انتظار مي رود ديپلماسي اين وزارت در حوزه اقتصادي قدري فعال تر از گذشته باشد.

به گزارش ايرنا، داود محمدي روز پنجشنبه در نشست شوراي هماهنگي روابط خارجي قزوين افزود: امروز نقش سرمايه گذاري خارجي متفاوت تر از گذشته است و علاوه بر ايجاد اشتغال، بر امنيت رواني و آرامش جامعه نيز موثر است.
نماينده مردم قزوين، آبيك و البرز در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه ديپلماسي اقتصادي در تنش زدايي بين حاكميت ها تاثير اساسي دارد، اضافه كرد: طرح ايجاد معاونت اقتصادي در وزارت امور خارجه بر تقويت ديپلماسي اقتصادي جهت اشتغال زايي و رشد كشور تاثير مي گذارد.
محمدي ادامه داد: در اين شرايط انتظار داريم نمايندگي وزارت امور خارجه در استان ها نيز در اين حوزه به صورت فعال ظاهر شود تا شاهد افزايش همكاري هاي اقتصادي، فرهنگي، علمي و ساير بخش ها با كشورهاي مختلف دنيا باشيم.
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوين نيز در اين نشست با اشاره به فعاليت 233 صادر كننده در قزوين و صدور كالا به 42 كشور مقصد،گفت: هفتاد و پنج درصد كالاهاي استان به عراق و افغانستان انجام مي شود.
علي اكبر كبيري افزود: در حال حاضر با چالش هاي داخلي در عراق و همچنين تصميمات اخير بانك مركزي در بازگشت ارز از عراق به ايران، اين نگراني وجود دارد كه بازار بيست ساله ما در صادرات كم رنگ بشود.
وي همچنين خواستار افزايش رايزنان اقتصادي در كشورهاي هدف شد و گفت: تركيه به عنوان رقيب جدي ما در منطقه تعداد رايزنان اقتصادي خود را افزايش داده و آن گاه در ايران فقط يك رايزن داريم كه آن هم نيمه فعال است و بايد براي حل اين مشكل تدبيري انديشيده شود.
كبيري افزود: با افزايش رايزنان اقتصادي و فراهم كردن زمينه روابط خارجي با كشورهاي متنوع تري چون قطر، تركمنستان، ارمنستان و ايتاليا مي توان شرايطي را فراهم كرد كه صادرات استان به اين كشورها افزايش يابد.
7388*3013