به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علیرضا تابش پنجشنبه شب در آیین اختتامیه ششمین جشنواره بین المللی « هنربرای صلح» در پردیس سینمایی ملت با تقدیر از دست اندركاران و تلاشگران این رویداد، آن را فرصت مغتنمی برای معرفی و تبیین صلح در میان ملت ها و جوامع مختلف دانست.
وی با بیان اینكه واژه صلح را معلمان با هنر آمیخته و به ما آموخته اند، از معلمان به عنوان هنرمندان واقعی جامعه یاد كرد و برتمامی آنها درود فرستاد.
این مدیر مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: امروز بسیار خرسند هستم كه ششمین دوره هنر برای صلح با استقبال خوب اهالی هنر برگزار شده و بین المللی شدن آن مایه مباهات و بسی خوشحالی است.
تابش در ادامه پردیس سینمایی ملت را محلی مناسب برای برگزاری این جشنواره عنوان و ابراز امیدواری كرد: این محل باید به عنوان «كاخ جشنواره هنر برای صلح» دائمی تبدیل شود.
در ادامه این مراسم دبیر جشنواره هنر برای صلح نیز با تشریح روند برگزاری این رویداد گفت: متاسفانه هیچ نهاد، سازمان و بخش دولتی حامی ما نبوده و تنها حامی ما نیز به وعده خود عمل نكرده و كنار رفت لذا به ناچار این جشنواره از ابتدا تا انتها با همت و همكاری خود هنرمندان و دست اندركاران جشنواره برگزار شد.
فریدون فربود با تشكر و قدردانی از تیم همراه جشنواره گفت: بدون تعارف و تعریف می گویم كه اگر هریك از جشنواره های بین المللی فرهنگی و هنری یكی از نیروهای این جشنواره را همراه داشت به مراتب بازدهی و خروجی كار آنها چندین برابر می شد.
وی تاكید كرد: این جشنواره بدون هیچگونه پول و بودجه خارج از جشنواره تاكنون اداره و به دوره ششم خود رسیده است و امروز خوشحالیم كه صاحب بیلبورد تبلیغاتی خیابانی شده است.
دبیر جشنواره هنر برای صلح با اشاره به حضور علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، ضمن تشكر و قدردانی از حضور وی در این مراسم، از او به عنوان تنها مدیر دولتی یادكرد كه از این جشنواره بازدید و در آیین پایانی آن هم شركت كرده است.
فربود تاكید كرد: برای تك تك مسئولان فرهنگی و هنری كارت دعوت شخصا ارسال شد ولی امروز هیچكدام از آنها افتخار حضور ندادند.
وی با قدردانی از تمامی كسانیكه به نحوی برای حمایت و كمك مالی به جشنواره شخصا دستی بالا زدند، گفت: متاسفانه برغم اعلام برخی از هنرمندان از جمله استاد محجوبی مبنی براینكه یكصد میلیون تومان از حاصل فروش تابلو اثری هنری وی به دیبرخانه جشنواره تعلق پیدا كند ولی این اثر فروخته نشد و دست ما همچنان خالی ماند.
مجید ملانوروزی كارشناس هنری نیز با تقدیر از عوامل این جشنواره، گفت: ما نیز نتوانستیم برای این جشنواره بجز چاپ پوستر و برخی موارد مشابه كاری دیگر انجام دهیم ولی امیدوارم این جشنواره هرچه گسترده تر و در عرصه های بین المللی حضوری فعال داشته باشد.
ایرج میرزاعلی خالی استاد گرافیست و طراح نیز در سخنانی با اشاره به ابعاد مختلف موضوع صلح، تصریح كرد: امروز نیز ما باید برای بدست آوردم صلح بجنگیم!.
وی افزود: حركت این جشنواره چندسالی است آغاز شده و امروز به ایستگاه ششم خود رسیده است از این رو تاكید می كنیم كه چرخ این رویداد در دوره های بعدی چه كمك دیگران باشد و چه نباشد خواهد چرخید.
این پیشكسوت هنرمند در ادامه از برگزاری نمایشگاه مشابه هنر برای صلح در كشورهای دیگر خبر داد و گفت: تاكنون نام پنج كشور برای میزبانی این رویداد نهایی شده كه از جمله به كشور چك اسلواكی می توان اشاره كرد.
در ادامه این مراسم شماری از هنرمندان و دست اندركاران این جشنواره نیز ضمن تشریح روند برگزاری این دوره جشنواره، در واكنش به عدم حمایت های مالی دیگران از این رویداد، اعلام كردند كه این جشنواره محكم و استوار ایستاده و نه تنها دوره ششم بلكه دوره های شصتم، ششصدم و شش هزار وم خود را به حول قوه الهی برگزار خواهد كرد.
آنها معتقد هستند كه هنر همیشه بالاتر از سیاست قرار گرفته و تنها با هنر است كه می توان صلح را در جهان و جوامع برقرار كرد لذا بدون هنر به صلح پایدار نمی توان رسید.
در ادامه این مراسم با حضور مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی و شماری از دست اندركاران جشنواره از برگزیدگان این رویداد با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.
امیرهوشنگ ابتهاج شاعر و پژوهشگر، بهرام بیضایی تهیه كننده و كارگردان سینما و تئاتر، حسین محجوب نقاش صاحب نام ایران، كامبیز درم بخش طراح و گرافیست، تقدیر شدند.
سید امیر علی احمدی مدیر عامل تصویر شب و مریم جلالی مدیر پردیس سینما گالری ملت نیز تقدیر به عمل آمد.
این آیین با امضای پارچه الصاق پرچم كشورهای حامی صلح و پیام آور صلح و دوستی و برش كیك تولد ششمین دوره این جشنواره توسط هنرمندان پایان یافت.
قرار است پارچه امضاء شده توسط یك دوچرخه سوار ایرانی در آینده نزدیك از كشورمان به كشور ایتالیا به عنوان پیام صلح و دوستی منتقل شود.
فراهنگ ** 1355 ** 1200
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
تهران - ایرنا - مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی هنر را زبان مشترك همه ملل و كشورها دانست و گفت: ترویج و تبیین صلح در جوامع خشن و دردمند در واقع مرهون هنر و آثار هنرمندان كشور است.