بیرجند - ایرنا - فرماندار خوسف گفت: با گذشت پنج سال از جداشدن خوسف از بیرجند هنوز امكانات و زیرساخت هایی كه یك شهرستان باید داشته باشد در این منطقه وجود ندارد.

به گزارش ایرنا محمد شفیعی عصر پنجشنبه در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی شهرستان خوسف گفت: بعد از شهرستان شدن خوسف تحولاتی كه شایسته این شهرستان تازه تاسیس باشد، انجام نشده و هنوز بیش از 90 درصد چارت اداری دستگاه های اجرایی ابلاغ نشده است.
وی بیان كرد: با توجه به تكمیل نبودن كادر اداری دستگاه های اجرایی شهرستان خوسف پاسخگویی به استعلامات مراجعین، به ادارات كل استان ارجاع داده می شود كه این موضوع مشكلات زیادی برای مردم به وجود آورده است.
فرماندار خوسف گفت: نرخ پراكندگی جمعیت در استان خراسان جنوبی 5.1 نفر در كیلومتر مربع است و این نرخ در شهرستان خوسف 1.7 می باشد و با توجه به اینكه اعتبارات توزیعی براساس جمعیت است با این پراكندگی و ادامه این روند تكمیل زیرساخت های شهرستان چندین سال دیگر طول خواهد كشید.
وی ادامه داد: با توجه به تعریف روندهای طولانی و استعلام های متفاوت توسط دستگاه های اجرایی فرایند واگذاری زمین برای سرمایه گذاری بسیار زمان بر بوده و لازم است اختیارات بیشتری به شهرستان ها واگذار شود.
شفیعی گفت: برای تسهیل در واگذاری زمین در روستاها پیشنهاد شده است بنیاد مسكن انقلاب اسلامی مجتمع كارگاهی و تولیدی را اطراف روستاها تعریف كند تا مردم برای دریافت زمین با مشكلات كمتری مواجه باشند.
وی ظرفیت های شهرستان خوسف را منحصر بفرد دانست و افزود: با توجه به اینكه اشتغال حدود 90 درصد جمعیت شهرستان در كشاورزی و دامداری است و خشكسالی های 19 ساله مشكلات زیادی برای این قشر بوجود آورده لازم است از ظرفیت های كشاورزای و دامداری استفاده بیشتری كرد.
وی بازاریابی محصولات كشاورزی را یكی از عمده ترین مشكلات كشاورزان شهرستان خوسف ذكر كرد و گفت: با استفاده از ظرفیت شركت های دانش بنیان و صنایع تبدیلی برای افزایش درآمد كشاورزان و دامداران می توان به رفع این مشكل كمك كرد.
فرماندار خوسف ادامه داد: در جهت تكمیل تولید چند واحد فرآوری محصولات كشاورزی و ایجاد كشتارگاه صنعتی از محل اعتبارات اشتغالزایی روستایی پس از تصویب در كارگروه های استانی و شهرستانی به بانك های عامل معرفی شده اند كه متاسفانه مدیران بانكی همكاری شایسته ای با سرمایه گذاران ندارند.
وی گفت: مدیران بانك ها نظرات شخصی خود را برخلاف نظرات كارشناسی دستگاه های متولی برای تخصیص اعتبارات تسهیلات اعمال می كنند كه این گونه رفتارها باعث فرار سرمایه گذاران از استان می شود.
شفیعی ادامه داد: قبل از سال 1396 تعداد سه واحد صنعتی و كارگاهی در شهرك صنعتی خوسف فعال بود و با پیگیری های انجام شده در سال جاری تعداد پنج واحد برای احداث كارخانه زمین دریافت زمین كرده اند و دو واحد نیز عملیات اجرایی ساخت آنها نیز شروع شده است.
وی اظهار داشت: پنج واحد با سرمایه گذاری خارجی در ناحیه صنعتی شهرك شهید رحمانی فعالیت دارند و یكی از واحدها كه بیش از 90 درصد كارهای عمرانی انجام شده است با توجه به اتفاقات ارزی با مشكلاتی برای راه اندازی آن مواجه هستند.
فرماندار خوسف گفت: علیرغم برگزاری جلسات با مدیرعامل شركت ایمیدرو برای تامین سنگ آهن متاسفانه این شركت قرارداد دو ماه با سرمایه گذار منعقد می كند كه با توجه به كوره این شركت با شروع بكار آن امكان توقف در تولید وجود ندارد و در صورت توقف ضررهای زیادی متوجه سرمایه گذار می شود لذا انعقاد قراردادهای طولانی می تواند در راه اندازی آن تسریع نماید.
وی ادامه داد: با راه اندازی پنج واحد صنعتی در ناحیه صنعتی شهید رحمانی برای حداقل 2 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.
وی معادن را گنج ناشناخته برای تولید ثروت در استان برشمرد و گفت: علیرغم وجود این ثروت های خدادادی آنچنان كه شایسته است نتوانسته ایم از این ظرفیت استفاده كنیم.
شفیعی بیان كرد: چهار معدن طلا در خوسف وجود دارد كه با فعال كردن این معادن، فرآوری و بهره برداری از آنها می توان تحول شگرفی در شهرستان خوسف بوجود آورد.
وی گفت: گردشگری یكی دیگر از ظرفیت های بسیار خوب شهرستان خوسف است كه می تواند با سرمایه گذاری به مراتب كمتر اشتغالزایی خوبی در شهرستان فراهم كرد.
فرماندار خوسف با اشاره به مشكلات زیرساختی شهرستان در راه های روستایی، تامین آب شرب روستاها و گازرسانی به روستاها گفت: عملیات اجرایی گازرسانی به بخش جلگه ماژان با اعتبار 145 میلیارد ریال شروع شده است و به 38 روستای این بخش گازرسانی خواهد شد.
وی با بیان اینكه خوسف پایین ترین سرانه ورزشی در استان خراسان جنوبی را دارد افزود: در مركز شهرستان یك زمین ورزشی استاندارد وجود ندارد.
شفیعی گفت: با هدف معرفی محصولات استراتژیك خوسف جشنواره های گل نرگس و عناب در این شهرستان برگزار شده كه این جشنواره ها نقش اساسی در معرفی این محصولات داشته است.
وی افزود: در جهت پربار شدن این جشنواره ها لازم است دستگاه های اجرایی با تشكیل كارگروه ها و كمیته ای تخصصی برنامه های زمانبدی و علمی برای آن تعریف كنند.
خوسف در فاصله 36 كیلومتری بیرجند مركز استان خراسان جنوبی واقع است.
9866*3028