به گزارش ايرنا از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، موضوع سومين پنل تخصصي نمايشگاه نوزدهم صنايع مخابراتي و فناوري اطلاعات، «توسعه ارتباطات ثابت، فرصتها و چالشها» نام داشت كه امروز (جمعه) در سالن كنفرانس شماره يك برگزار شد.
«حسين شانهساز زاده» رئيس هيات مديره گروه شركتهاي شاتل، افزايش فيلترينگ را عاملي براي كاهش مصرف اينترنت در كشور دانست و گفت: اكنون درآمد شركتهاي FCP به شدت رو به كاهش است و با افزايش بيرويه فيلترينگ اين كاهش درآمد، بيشتر هم شده است.
وي 25 تا 30 درصد مصرف اينترنت شركتها را مختص تلگرام و اينستاگرام دانست و افزود: با فيلتر تلگرام، اين ميزان مصرف كاهش قابل توجهي داشته و حالا هم كه زمزمههايي درباره فيلتر شدن اينستاگرام شنيده ميشود.
شانه ساز زاده با بيان اينكه نوسانات قيمت ارز موجب شد تا شركتهاي اينترنتي به سمت توسعه شبكه خود در حوزه هايي چون VDSL نروند، افزود: تنها راه افزايش درآمد شركتهاي اينترنتي، افزايش مصرف كاربران است كه اين افزايش مصرف نيز تنها با توليد محتواي تصويري ممكن است به طوريكه در دنيا 60 درصد ترافيك مصرفي كاربران مختص محتواي ويديويي است.
**قيمت اينترنت همراه زياد شود
سيدمجيد صدري مديرعامل شركت مخابرات نيز با اشاره به عقب ماندگي ها در توسعه بخش ثابت، قيمت پايين ديتاي همراه را عامل عدم توسعه در بخش ثابت دانست و افزود: اكنون قيمت ديتاي موبايل تفاوت زيادي با اينترنت ثابت ندارد و همين اختلاف كم، موجب ضربه زدن به توسعه اينترنت ثابت كشور شده است.
وي از رييس سازمان تنظيم مقررات خواست تا راه حلي براي اين موضوع ارائه كند.
**اعتراضات مردم در مقابل گراني تعرفه اينترنت موبايل
«حسين فلاح جوشقاني» رئيس سازمان تنظيم مقررات نيز در ادامه، سهم بالاي استفاده از اينترنت ثابت نسبت به همراه در دنيا را به دليل تفاوت استفاده از محتواي مناسب پرحجم مانند ويدئو دانست و گفت: يكي از دلايل توسعه نيافتگي ارتباطات ثابت به دليل نبود محتواي مناسب پرحجم و نيز بهروزرساني سيستم هاي اين بخش است كه نزديك بودن حاشيه قيمت ميان اينترنت موبايل و اينترنت ثابت يكي از دلايل ريزش مشتركان به سمت اينترنت موبايل است.
وي با بيان اينكه در حوزه محتواي داخلي، امكان استفاده از ويدئو براي مردم با تكنولوژي هاي ديگري مانند موبايل نيز امكان پذير است، افزود: اين درحالي است كه اپراتورهاي ارتباطات ثابت موفق به جذب كاربر نشده اند.
معاون وزير ارتباطات، رتبه ايران را در بخش دسترسي موبايل 57 و در بخش دسترسي ثابت 108 عنوان كرد و افزود: الان سرعت دسترسي به اينترنت موبايل در كشور 24 مگابيت و اينترنت ثابت، تنها 5 مگابيت است.
فلاح با اشاره به انتقادات مطرح شده درباره قيمت پايين اينترنت موبايل در مقابل اينترنت همراه گفت: تغيير تعرفه اينترنت همراه و ثابت در شرايط كنوني منطقي نيست به طوري كه اكنون شاهد اعتراضات مردم در گراني تعرفه هاي موبايل هستيم و نمي توان در اين شرايط باز هم تعرفه ها را تغيير داد.
رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با بيان اينكه اپراتورهاي ارتباطات ثابت حدود 10 هزار ميليارد تومان، دلار ارزان قيمت در اين بازار سرمايه گذاري كرده اند، افزود: افزايش نرخ ارز سبب شده تا بازگشت سرمايه اين بخش، از 5 به 12 سال افزايش يابد كه اين موضوع، شكست اپراتورهاي ثابت را به همراه دارد و بايد براي آن چاره اي انديشيده شود.
معاون وزير ارتباطات با اعلام اينكه 70 درصد ترافيك اينترنت كشور مختص بخش همراه و تنها 30 درصد آن در بخش ثابت مصرف مي شود، گفت: اين درحالي است كه در دنيا 86 درصد سهم ترافيك اينترنت در بخش ثابت و تنها 14 درصد مختص بخش همراه به شمار مي رود.
بر اساس اين گزارش، پنل توسعه ارتباطات ثابت (فرصت ها و چالش ها) با حضور مديرعامل شركت مخابرات ايران، رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت و عضو سنديكاي صنعت مخابرات در سالن كنفرانس شماره 1 نمايشگاه بين المللي تهران محل برگزاري نوزدهمين نمايشگاه تله كام برگزار شد.
فردا (14 مهرماه) و در آخرين روز برگزاري نمايشگاه تلكام 2018 نيز، پنل تخصصي با موضوع «فرصتهاي سرمايهگذاري در ICT» از ساعت 10 و 30 تا ساعت 12 با حضور «نصرالله جهانگرد» معاون نوآوري و فناوري وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در سالن كنفرانس شماره يك نمايشگاه برگزار شود.
نوزدهمين نمايشگاه تلكام، چهارشنبه گذشته (11 مهرماه) با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران آغاز به كار كرد و تا پايان وقت اداري فردا (شنبه) ادامه خواهد داشت.
اقتصام **1070** 1055
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۹
تهران- ايرنا- «فيلترينگ» در سومين پنل تخصصي نمايشگاه تلكام، عامل كاهش درآمد شركت هاي اينترنتي معرفي شد.