«رضا ميرزايي» روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: هر ساله با تغيير شرايط آب و هوايي در اواخر مهرماه يا اوايل آبان ماه كوچ پرندگان مهاجر به تالاب ميقان اراك آغاز مي شود اما امسال به دليل سرماي زودهنگام اين مهاجرت زودتر صورت گرفته است.
وي بيان كرد: منطقه تالاب ميقان اراك هم اكنون شاهد صحنه هايي از حضور تدريجي دسته هاي كوچك و بزرگ گونه هاي مختلف پرندگان است و بيش از 100 درناي خاكستري وارد تالاب شده و مهاجرت گونه هاي مختلف ديگر نيز ادامه دارد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي ادامه داد: تمهيدات لازم براي پيشگيري از شيوع آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در زيستگاه هاي مختلف در اين استان انديشيده شده و كارگروه مديريت بحران در اين راستا تشكيل شده و تكاليف دستگاه هاي مختلف مشخص و ابلاغ شده است.
ميرزايي عنوان كرد: انتظار است به منظور پيشگيري از بيماري هاي مختلف به ويژه آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان، مردم از تردد غيرضرور در حاشيه زيستگاه پرندگان خودداري كنند.
وي گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه لاشه پرنده، از دست زدن به آن خودداري كنند و مراتب را به اداراه كل محيط زيست يا دامپزشكي اطلاع دهند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي اضافه كرد: تاكنون هيچ موردي از شيوع آنفلوآنزاي فوق حاد در پرندگان وحشي اين استان مشاهده نشده است.
ميرزايي اظهار داشت: سالانه بين 30 تا 40 هزار پرنده مهاجر به اين تالاب كوچ پاييزه دارند كه از اين تعداد 12 تا 15هزار پرنده از نوع درناي خاكستري است.
وي گفت: هرساله بيشترين تجمع درناهاي خاكستري در 15 آبان ماه در تالاب ميقان اراك مشاهده مي شود و چندين سال است كه اين روز به نام روز استاني درنا نامگذاري شده و ويژه برنامه هاي خاصي نيز براي اين روز پيش بيني شده است.
مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي افزود: برخي از پرندگان مهاجر تا فرا رسيدن فصل بهار در اين تالاب مي مانند اما تعدادي نيز با بارش نخستين برف سنگين اين منطقه را ترك و به سمت مناطق گرمسيري جنوبي و شمال آفريقا پر مي گشايند.
وي تاكيد كرد: حفظ تالاب ميقان اراك به عنوان استراحتگاه ميان راهي پرندگان از اهميت بالايي برخوردار است و دخالت هاي انساني و برداشت هاي معدني از اين تالاب مي تواند حيات پرندگان را به خطر اندازد.
تالاب ميقان اراك زيستگاه 140 گونه پرنده است و سالانه 90 گونه پرنده مهاجر وارد اين تالاب مي شوند.
تالاب ميقان در مسير كريدورهاي پرندگان مهاجر قرار دارد و هر ساله پذيراي انواع مرغان مهاجر از جمله درناي زيباي خاكستري، كنگر، خودكا، اردك نوك پهن، فلامينگو، غاز خاكستري، هوبره، تنچه، حواصيل، اردك سبز است.
تالاب كويري ميقان اراك در 15 كيلومتري شمال شرق اراك با سطح آبگيري 12 هكتار يكي از زيستگاه هاي مهم پرندگان كشور است و درياچه فصلي آن علاوه بر نقش محوري در حوزه تنوع زيستي، تاثير مستقيمي بر مهار كانون هاي توليد شن و نمك و آلايندگي هواي اراك دارد.
3005/3075
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱
اراك - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي گفت: كوچ پاييزه پرندگان مهاجر به تالاب كويري ميقان اراك آغاز شد.