به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، در اين تحقيقات محققان توانستند براي مولكولي موسوم به microRNA-181a-5p كه تصور مي شود عامل التهاب، تخريب غضروف و از بين رفتن كلاژن باشد، مهاركننده اي را بيابند كه پس از تزريق مستقيم به مفصل يا ستون فقرات موجب توقف آثار مخرب اين مولكول مي شود.
محققان علاوه بر آزمايش اين مهاركننده روي موش ها، عملكرد آن را با استفاده از بافت بدن بيماران مبتلا به آرتروز زانو و ستون فقرات نيز آزمايش كردند و نتايج مطلوبي را به دست آوردند.
در حال حاضر محققان در تلاشند تا يك راهكار مناسب براي تعيين ميزان مناسب و موثر اين ماده مهاركننده و تزريق مستقيم و ايمن آن به مفصل زانو يا ستون فقرات توسعه دهند.
آرتريت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناك در ناحيه مفاصل گفته مي شود كه يكي از بزرگترين معضلاتي است كه افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه مي شوند. شايع ترين دردهاي ناشي از آرتروز در نواحي زانو، لگن، ستون فقرات و دست ديده مي شود.
استئوآرتريت (آرتروز)، آرتريت روماتوييد، آرتريت عفوني، ورم مفاصل پسورياتيك و نقرس، پنج گروه عمده آرتريت محسوب مي شوند. آرتروز شايع ترين نوع آرتريت است. اين التهاب دردناك سبب تورم و اختلال حركت مفاصل مي شود و معمولا در ناحيه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بيشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسيب ديدگي مفاصل، مهمترين دليل بروز آرتروز هستند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Annals of the Rheumatic Diseases منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱
تهران – ايرنا - محققان انستيتوي تحقيقاتي كرمبيل كانادا با آزمايش روي موش ها و بافت انسان توانستند يك هدف مولكولي جديد را شناسايي كنند كه امكان درمان بيماران مبتلا به آرتروز زانو و ستون فقرات را فراهم مي كند.