شيراز- ايرنا- نماينده ولي فقيه در وزارت جهاد كشاورزي با اشاره اينكه يكي از رسالت هاي شعر عاشورايي، دميدن روح آزاد انديشي و عزت طلبي به جامعه است، گفت: اميدواريم روحيه ظلم ستيزي، شهادت طلبي و مبارزه با دشمن كه از فلسفه قيام عاشوراست، همچنان در جامعه ساري و جاري باشد.

روابط عمومي اداره كل امور عشاير در گزارش روز شنبه خود به نقل از آيت الله سيد رضا تقوي كه در هشتمين شب شعر عاشورايي اقوام و ايلات عشاير كشور در شيراز سخن مي گفت، افزود: از ديگر فلسفه هاي شعر عاشورايي، تقويت عواطف و احساسات جامعه به سمت ارزش هاست و اينگونه شعر بايد بيان كننده تاريخ عاشورا هم باشد.
وي بيان كرد: گروهي كه در پاسداري از ارزش هاي عاشورايي، نقش مهمي داشته و دارند، شاعران هستند و اينكه ما مي بينيم واقعه عاشورا با گذشت بيش از يك هزار و 400 سال همچنان با شور و شعور زنده است به سبب ورود شاعران متعهد و هنرمند به اين واقعه بوده است.
تقوي ادامه داد: شعر در مبارزه با كفار نيز نقش خاصي دارد و چنانچه شعر شاعران در مسير الله و حق قرار بگيرد، عبادت است.
او بيان كرد: شعر يك هنر متعالي است كه مي تواند موجب تحول عظيم در روح و جان انسان شود، شعر كلامي مخيل و شورانگيز است و در بسياري از موارد بايد با زبان شعر سخن گفت تا احساسات را برانگيخت و تحول در جامعه پديد آورد در حالي كه زبان رسمي نمي تواند اين رسالت را انجام دهد.
تقوي گفت: شعر يك هنر متعالي است كه مي تواند موجب تحول عظيم در روح و جان انسان شود و شعرا همواره در طول تاريخ نقش برجسته اي داشته و دارند و افزون بر اين مورد عنايت بزرگان دين بوده اند.
تقوي، با بيان حديثي از پيامبر مكرم اسلام (ص) كه فرمودند، شعر خود پرتوي از حكمت است، اظهار داشت: زبان شاعري كه در خدمت زيبايي هاي مختلف قرار مي گيرد، كليد گنجينه عرش الهي است.
نماينده ولي فقيه در وزارت جهاد كشاورزي افزود: همچنين شعر يك وسيله بسيار ارزشمند براي پرورش فكر و انديشه فرزندان است بنابراين در حوزه ديني شعر يك جايگاه و ارزش ويژه دارد.

** بيش از 330 شاعر عشاير شناسايي شده اند
دبير هشتمين شب شعر عاشورايي اقوام و ايلات عشاير كشور هم در اين همايش بيان كرد: با توجه به تهاجم فرهنگي دشمنان و اقداماتي كه غربي ها به ويژه انگليس كه از اقوام عشايري ضربه خورده عليه كشورمان تدارك مي بينند، بايد فرهنگ عشاير را به صورت مناسب معرفي كنيم و شب شعر عاشورايي اقوام و ايلات عشاير نيز با اين رويكرد برپا شده است.
قرباني كشكولي ادامه داد: تا كنون بيش از 330 شاعر عشاير شناسايي شده اند و از اين تعداد 840 شعر جمع آوري شده است.
او گفت: در سال جاري نيز 90 شعر در قالب دوبيتي و غزل از 45 شاعر به دبيرخانه اين همايش ارسال شد كه از ميان آنها هيات داوران 12 اثر را براي ارايه آن در اين رويداد فرهنگي برگزيد.
هشتمين شب شعر عاشورايي اقوام و ايلات عشاير كشور با هدف تقويت انسجام اقوام، شناسايي و ساماندهي شعراي آييني با حضور شاعراني از اقصي نقاط كشور و همچنين شماري از مسئولان و تعداد زيادي از علاقه مندان، در مجموعه فرهنگي مذهبي عشاير استان فارس واقع در شهر جديد صدرا برگزار شد.
شاعران شركت كننده در اين همايش، اشعار خود را در منقبت و مظلوميت حضرت اباعبدالله الحسين (ع) و ياران باوفايش قرائت كردند.
7375 /6118