تهران-ایرنا- دهیار روستای گلخندان قدیم پردیس از نصب دوربین‌های مدار بسته در سراسر این روستا از مهر ماه سالجاری خبر داد.

به گزارش ایرنا، سید عباس قوامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظورافزایش امنیت ساكنان روستا پس از تصویب در كمیته مقابله با سرقت شهرستان، این پروژه در دو فاز با اعتباری معادل 800 میلیون ریال برای اولین بار در بین روستاهای شهرستان پردیس به طور كامل اجرا شده و در سایر روستاهای منطقه عملیاتی می شود.
وی در ادامه با اشاره به مشكل طرح هادی روستا خاطرنشان كرد: افق طرح هادی روستای گلخندان قدیم سال 90 بوده و پس از گذشت 7 سال هنوز بازنگری طرح هادی به پایان نرسیده و افزایش جمعیت روستا به بیش از 563 نفر بدون توسعه بافت برای روستائیان مشكل ساز شده است.
قوامی گفت: بنای تاریخی امام‌زاده قاسم (ع) از نوادگان حضرت امام حسن (ع) كه مربوط به اواخر قرن هشتم هجری بوده كه از سوی میراث فرهنگی در این روستا به عنوان بنای تاریخی ثبت شد است و به دلیل رسیدگی نشدن و تامین اعتبار برای مرمت و بازسازی از سوی اداره میراث فرهنگی درحال تخریب است.
وی با اشاره به مشكلات گردشگری روستا خاطر نشان كرد: آب و هوای خوب و مناظر دیدنی روستای گلخندان گردشگران زیادی را جذب می‌كند، روزهای آخر هفته گردشگران با ورود به باغات و اراضی كشاورزی، برای روستائیان مشكلات فراوانی ایجاد می‌كنند.
دهیار گلخندان قدیم در ادامه اظهار داشت: اداره جهاد كشاورزی شهرستان پردیس مجوز محصور كردن باغات و زمین‌های كشاورزی را به روستائیان نمی‌دهد، برخی از مالكین برای تحدید حدود و تثبیت مالكیت و حتی برای صدور سند مالكیت، اقدام به محصور نمودن زمین های خود می كنند كه با صدور رای تخریب از سوی كمیسیون مربوطه دیوار كشی تخریب می‌شود.
قوامی درباره خرد كردن اراضی توسط كشاورزان خاطر نشان كرد: روستائیان به دلیل مشكلات اقتصادی و كمبود آب، اراضی كشاورزی را خرد كرده و برای كسب درآمد آنها را می فروشند، در این وضعیت روستا دیگر تولید محور نیست و افزایش مهاجرت روستائیان را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در روستا اظهار داشت: اجرای بهسازی معبر شرقی كنار امامزاده قاسم (ع ) را با هزینه ای معادل یك میلیارد و پانصدمیلیون ریال انجام شد و علاوه بر آن زیر سازی و آسفالت و جدول‌كشی معابر، مرمت چاه تامین آب و شبكه اصلی آبرسانی روستا، نام‌گذاری و نصب تابلو اسامی معابر و تعیین پلاك منازل، تهیه دستگاه كلر زن آب شرب ، ساخت اتاق كلراتور و مرمت و بهسازی مخزن آب شرب ، ساماندهی آرامستان و نگهداری و توسعه فضای سبز روستا از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط دهیاری است
دهیار روستای گلخندان در ادامه افزود: سیستم دفع بهداشتی فاضلاب (اگو) در بالا دست روستا (شهر رودهن) اجرا نشده و آب شرب روستا به دلیل ورود آبهای سطحی به منابع آب مشكل دارد، كلر زنی تا حدی مشكل آلودگی آب را حل می كند با دستور مساعدت وزیر نیرو و آبفای شرق استان تهران و پی گیری بخشدار بومهن مقرر شد، روستاهای پایین دست شهر بومهن از آب شرب سالم و بهداشتی شهری استفاده كنند.
قوامی با اشاره به ورودی حادثه ساز این روستا اظهار داشت: احداث میدان در سه راهی ورودی روستا مانع از بروز تصادفات می‌شود، به منظور ارتقا ضریب ایمنی ورودی روستا و در صورت موافقت اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان پردیس بهسازی و ایمن سازی ورودی روستا با اعتباری در حدود 3 میلیارد ریال از سوی دهیاری انجام می شود.
گفتنی است، روستای گلخندان قدیم در فاصله 40 كیلومتری شهر تهران واقع شده است، انتهای خیابان كامیونداران شهر بومهن، ابتدای جاده زیبای روستای گلخندان است، دهیار این روستا در سال 93 به عنوان دهیار برتر شهرستان شمیرانات و در سال 95 رتبه نخست استان تهران و رتبه برتر در المپیاد دهیاران در سطح كشور را كسب كرده است.
تهرام/9441//1348