ارومیه- ایرنا- مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی گفت: اجرای فاز پنجم طرح احیای دریاچه ارومیه از طریق مشاركت جوامع محلی در استقرار كشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی با ابلاغ وزارت جهاد كشاورزی در 83 روستای استان آغاز شد.

بیتا احمدیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تفاهم نامه اجرای فاز پنجم این طرح در اردیبهشت امسال با سازمان حفاظت محیط زیست منعقد شده بود.
وی ادامه داد: فاز چهارم طرح احیای دریاچه ارومیه در استان به پایان رسیده است.
وی بیان كرد: در فازهای قبلی كه از سال 93 آغاز شده بود، طرح احیای دریاچه ارومیه، 73 روستا را شامل می شد كه امسال 10 طرح به تعداد آنها افزوده شده است.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینكه این طرح برنامه محوری آموزش و ترویج در حوضه دریاچه ارومیه است، افزود: استقرار كشاورزی پایدار و استانداردسازی فرایند تولید محصولات كشاورزی از جمله اهداف اجرای این طرح به شمار می رود.
وی اضافه كرد: با توجه به مصرف حدود 90 درصد منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه در بخش كشاورزی، یكی از مهمترین راهكار ها انجام اقدامات لازم در راستای كاهش مصرف آب در این بخش است.
وی بیان كرد: بر اساس شاخص های بین المللی و در راستای مدیریت پایدار منابع آبی حوضه، طبق مصوبه كارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، كاهش 40 درصدی مصرف آب كشاورزی طی یك برنامه پنج ساله با انجام سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های لازم و با مجموعه ای از راهكارهای سازه ای و مدیریتی در جهت افزایش بهره وری و در راستای پایداری كاهش مصرف آب در بخش كشاورزی تحقق خواهد یافت.
به گزارش ایرنا پروژه همكاری در احیای دریاچه ارومیه( IPCM) از طریق مشاركت جوامع محلی در استقرار كشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی، با هدف كاهش مصرف آب از سال 1393 در روستاهای پایلوت استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی با حمایت مالی دولت ژاپن و با همكاری سازمانهای جهاد كشاورزی، دفتر حفاظت از تالابهای ایران، اداره كل حفاظت محیط زیست استانها، شركت آب منطقه ای، بخش خصوصی و جوامع محلی حاشیه دریاچه ارومیه، به منظور توانمند سازی و مشاركت جامعه محلی در احیای دریاچه ارومیه در حال اجراست.
صرفه جویی 35 درصدی آب درون مزرعه ای، كاهش 40 در صدی مصرف نهاده های شیمیایی، افزایش 20 درصدی شاخص بهره وری اقتصادی مزرعه در واحد سطح، جلوگیری 30 درصدی تبخیر سطحی مزرعه از اهداف مهم قابل پیگیری در این بخش است.
7125/2093