تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۶

روزنامه كيمياي وطن روز يكشنبه در ستون سرمقاله خود مطلبي با عنوان' جنگ رواني ' به قلم مظفر حاجيان منتشر كرد.

در اين مطلب آمده است : اين روزها فضاي مجازي و رسانه ‌ها ي مختلف داخلي و خارجي دست به حركتي وسيع در انتشار اخبار كذب يا نه ‌چندان موثق و شايعاتي زده ‌اند تا از اين راه هم ‌راستا با دشمن جنگ رواني را داغ و اهداف او را به تحقق نزديك كنند. اين رويه تازه ‌اي نيست ؛ مردم ما دست ‌كم 40 سال است با ترفند هاي تبليغاتي و جنگ رواني دشمن آشنايي دارند و البته نمونه‌ هاي زيادي نيز از صدر اسلام سينه به سينه به دستشان رسيده است . با اين مقدمه كوتاه ببينيم جنگ رواني چيست؟
گفته ‌اند جنگ رواني عبارت است از : « مجموع اقداماتي كه از طرف يك كشور به منظور اثر گذاري و نفوذ بر عقايد و رفتار دولت‌ ها و ملت ‌هاي ديگر در جهت مطلوب و با ابزارهايي غير از ابزار نظامي ، سياسي و اقتصادي انجام مي‌ شود » .
طرفداران اين نگرش بيشتر بر اين باورند كه تبليغات جزء اصلي و اساسي جنگ رواني است ، نه همه آن ؛ بنابراين مجموعه اقدامات تبليغي ‌رواني يك كشور يا گروه به منظور اثر گذاري و نفوذ بر عقايد و رفتار دولت ‌ها و مردم در جهت مطلوب خودشان را جنگ رواني گويند.
حال در اين جنگ چه اهدافي وجود دارد ؟ دشمن در جنگ رواني تلاش مي‌ كند با تبليغات و شايعه و دروغ ‌پردازي و بزرگنمايي مشكلات ، اميد مردم را مخدوش و به يأس تبديل و با اين روش ملتي را به رهبران و مسئولان كشورشان بي‌ اعتماد كند . آنچه در فضاي مجازي و رسانه ‌هاي مأمور دست به دست مي ‌شود با همين اهداف در حال انجام است كه در نهايت به شكاف در بين طبقات مختلف جامعه و گروه‌ ها و دسته ‌ها و محلات و اقوام خواهد انجاميد . قلب واقعيت و نگفتن كامل يك خبر و تحريف ابزار اين روش جنگي است كه از مسير تلويزيون ، راديو ، خبرگزاري ‌ها ، مطبوعات ، سايت ‌هاي خبري ، فضاي مجازي ، ماهواره و ... القا و اعمال مي ‌شود . تجربه مردم ايران در جنگ رواني دشمن زياد است ؛ براي نمونه در طول سال 1385، دشمن از سناريو ها يي همچون تهديد آميز بودن ايران براي ملل جهان ، سناريوي ارعاب و تهديد ايران با انتشار اخبار امكان حمله آمريكا يا اسرائيل به ايران ، تشويق ايران به مذاكره مستقيم با آمريكا ، دشمن‌ سازي از ايران براي اعراب و ترغيب ملل عرب و مسلمانان براي مقابله با ايران استفاده كرد و امروز سناريوي دامن ‌زدن به گراني و تورم و القاي قحطي و كمبود و تحريم همه ‌جانبه اقتصادي و تهاجم شديد رسانه‌ اي و جنگ رواني را در پيش گرفته است ؛ همه اينها در جنگ رواني امروز نيز مورد توجه دشمن است ؛ بنابراين جنگ رواني فعلي كه با تحريم اقتصادي همزمان و موازي اجرا مي ‌شود ، امر تازه ‌اي نيست و مردم ايران از آن هراسي ندارند ؛ زيرا با صبر انقلابي و تاكتيك ‌هاي برگرفته از آموزه ‌هاي نبوي اين جنگ رواني را پشت سر خواهند گذاشت . دشمن از فرصت گراني‌ هاي كاذب و بي ‌تدبيري ‌ها و كم‌ كاري‌ ها استفاده مي ‌كند .
در جنگ جهاني اول نيز تبليغات به عنوان حربه‌اي در راستاي جنگ رواني مورد استفاده قرار گرفت. طرفين جنگ براي توجيه اعمال ناپسند خود ، افكار عمومي كشورها را به بيراهه مي ‌كشاندند ، فريب مي ‌دادند و اين امر طي جنگ جهاني دوم چنان اهميتي يافت كه طرفين جنگ در به ‌كار بستن آن به رقابت برخاستند . به اين ترتيب جنگ رواني در مواردي بيش از جنگ نظامي اهميت پيدا كرد و جزئي از فعاليت ‌هاي سياسي ، نظامي ، اقتصادي و اجتماعي كشور ها شد .
امروزه دشمنان اسلام و انقلاب با شيوه ‌هاي غير انساني و با داشتن امكانات وسيع تبليغاتي و رسانه ‌اي هر روز و شب درصدد تشديد جنگ رواني عليه كشور ما هستند و سعي دارند با بزرگ‌ كردن موارد مختلفي مثل اختلاس ‌ها ، رانتخواري ‌ها و طرح اقوام و مذاهب و ... صف ‌هاي متحد را از هم جدا كنند . همچنان كه در دوران پيامبر اسلام(ص) دشمن از جنگ رواني با تمامي ابزار ش استفاده مي ‌كرد ، امروز نيز دشمنان از اين حربه برنده در وسيع‌ ترين سطح سوءاستفاده مي ‌كنند.
دشمن در جنگ رواني خود مي ‌خواهد مردم را به مسئولان بدبين و در آنها نگراني و اضطراب ايجاد كند؛ همچنين ترور شخصيت و لكه ‌دار كردن قداست ارزش ‌ها ، مسئولان و نظام و ايجاد فضاي ناسالم اجتماعي، تفرقه در ميان مردم براي از بين‌ بردن وحدت و يگانگي و تحريف واقعيات از ابزارهاي اصلي دشمن در جنگ رواني است . بصيرت و صبر و پيروي از رهبري مي ‌تواند اين هجمه دشمن را نقش بر آب كند و منافع ملي و حفظ اقتدار ملت ايران را به ارمغان آور د. بي ‌شك مردم ايران اين جنگ رواني را هم پشت سر خواهند گذاشت و همزمان با پيگيري مطالباتي كه دارند و تلاش براي رفع ايراد هايي كه در حاكميت و مجريان مي‌ بينند ، با جنگ رواني دشمن نيز مقابله مي‌ كنند و براي حفاظت از نظام جمهوري اسلامي كه دستاورد تاريخي خودشان است ، از هيچ كوششي دريغ نخواهند كرد.
/6026/7141