به گزارش ایرنا با ورود به بخش دیالیز مركز درمانی امام حسن مجتبی(ع) دزفول با انبوه بیمارانی مواجه می شوی كه با سنین و دلایل مختلف كلیه های خود را از دست داده و چاره ای جز سپردن خود به دستگاه دیالیز ندارند.
دستگاهی كه ساعت ها همدم این بیماران شده و به بخش مهمی از زندگی آنها تبدیل شده است، كاهش حتی یك جلسه دیالیز در هفته این بیماران را با مشكل مواجه و آنها را به اقدامات اورژانسی نیازمند می كند.
شاید نتوان درك كرد كه كودك هفت ساله ای كه باید دغدغه بازی با اسباب بازی های رنگارنگ را داشته باشد چگونه می تواند در كنار بیماران مسن به دستگاه دیالیز وصل شود چراكه رنج بیماری درك این بیمار را سالها بیشتر از سن واقعی اش نشان می دهد.
از بین تخت های بخش دیالیز خیرساز دزفول كه می گذری جوان بیست و چند ساله ای كه همراه با همسر خود به دستگاه وصل شده را می بینی كه با وجود مشكلات دیالیز درخصوص آینده زندگی مشترك خود حرف می زنند و گاهی لبخند امید در چهره آنها نمایان می شود.
تخت كناری مربوط به یك جانباز دفاع مقدس است كه كلیه های خود را بر اثر دیابت از دست داده و با وجود مشكلات جسمی فراوان كه توانش را بریده مجبور است سه بار در هفته خود را به دستگاه دیالیز بسپارد.
با وجود اینكه دیابت و فشار خون علت بخش عمده ای از نارسایی های كلیه را تشكیل می دهد عواملی چون تصادفات نیز در نارسایی كلیه دخیل هستند.
بخش دیالیز خیریه مركز امام حسن مجتبی(ع) با ارائه خدمات رایگان به بیماران دیالیزی باری از دوش آنها برداشته است، با این وجود تامین هزینه های دارویی بیماران كلیوی بر دوش خانواده های آنها سنگینی می كند.
مدیرعامل مركز خیریه درمانی امام حسن مجتبی (ع) دزفول به خبرنگار ایرنا می گوید: بخش دیالیز این مركز خیریه توسط علی مربوطی یكی از خیرین سلامت شهرستان دزفول با 800 مترمربع زیربنا احداث و در سال 94 بهره برداری شده است.
محمدرضا اسماعیل چگنی افزود: این نیكوكار دزفولی این مركز را به نیت مادرش مرحومه شازده نصیریان و به نام 'بخش دیالیز مادر' ساخت و با صرف 15 میلیارد ریال هزینه در اختیار بیماران دیالیزی قرار داد.
وی اظهار داشت: بخش دیالیز مركز امام حسن مجتبی(ع) دارای 28 تخت و دستگاه دیالیز است و روزانه به 75 تا 80 بیمار در سه نوبت خدمات رسانی می كند.
مدیرعامل مركز خیریه درمانی امام حسن مجتبی(ع) دزفول با بیان اینكه تمام تجهیزات این بخش توسط خیران تامین شده است، افزود: بنیاد بیماران خاص كشور پارسال 15 دستگاه دیالیز به همراه 15 تخت به دزفول اهدا كرد كه در اختیار بخش دیالیز این شهرستان قرار گرفت.
محمد گلستانی مسئول پیوند عضو شهرستان دزفول نیز گفت: سه نفر از جوانان دزفول از یكسال و نیم پیش تاكنون اعضای بدن خود را به بیماران نیازمند اهدا كرده اند.
وی افزود: متاسفانه در دزفول سامانه خاصی برای مشخص كردن تعداد بیماران نیازمند عضو به تفكیك وجود ندارد.
سرپرستار بخش دیالیز مركز امام حسن مجتبی(ع) دزفول نیز با بیان اینكه در این بخش خیریه همودیالیز انجام می شود، گفت: ساعات كاركرد دستگاه های این بخش به علت تعداد زیاد بیماران بسیار بالاست و همواره با كمبود تخت روبرو هستیم.
لیلا حجتی پور با اشاره به نیاز مالی بیشتر بیماران دیالیزی می گوید برخی از این بیماران نه تنها قادر به تامین هزینه های پیوند عضو نیستند بلكه نمی توانند داروهای مورد نیاز خود را هم خریداری كنند.
وی خواستار كمك خیران به این بیماران شد و افزود: خیران می توانند در خرید دستگاه های دیالیز و كمك به بیماران نیازمند در این امر خیر مشاركت كنند.
حجتی پور گفت: كار دیالیز 29 بیمار مركز درمانی امام حسن مجتبی(ع) در سالن و چهار بیمار دارای هپاتیت B در اتاق جداگانه انجام می شود.
وی با اشاره به مراجعه بیماران سایر شهرستان ها به این مركز اظهار داشت: لازم است اقدامات لازم برای انجام دیالیز این بیماران در شهرستان های خود انجام شود تا فشار و حجم كار در مركز امام حسن مجتبی(ع) دزفول كاهش یابد.
سرپرستار بخش دیالیز مركز امام حسن مجتبی(ع) دزفول تعداد كل بیماران دیالیزی این مركز را 167 بیمار شامل 105 آقا و 62 خانم اعلام كرد و گفت: خوشبختانه از ابتدای امسال تاكنون چهار نفر از بیماران دیالیزی مركز پیوند كلیه داشته اند.
وی افزود: بیمار دیالیزی برای انجام پیوند لازم است آزمایشاتی انجام دهد تا مشخص شود آیا عروق وی برای انجام پیوند جوابگو هستند یا خیر.
این بیماران كه هر كدام با مشكلات زیاد جسمی و روحی مواجه شده اند نیازمند توجه خیران و نیكوكاران برای پیوند كلیه تا زندگی آنها به روال عادی برگردد.
در این بین ترویج فرهنگ اهدای عضو نیز می تواند بخش عمده ای از مشكلات مربوط به بیماران نیازمند پیوند را رفع كند.
7278/3022
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۹
دزفول - ایرنا - 165 نفر از بیماران دیالیزی شهرستان دزفول كه به دلایل مختلف كلیه های خود را از دست داده اند، چشم انتظار پیوند هستند.