رضا كرمانی روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: كم خوابی ممكن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف كند و بدن را بیشتر مستعد قرارگیری در معرض عفونتها و بیماریها قرار دهد و تعادل هورمونهای بدن به خصوص هورمونهای حیاتی برای رشد را از بین میبرد.
وی اظهار داشت: امروزه بسیاری از كودكان همراه والدین تا پاسی از شب بیدار هستند، در حالی كه بیشترین میزان هورمون رشد پس از به خواب رفتن و در دو ساعت اول خواب شب ترشح می شود، بنابراین بهتر است كودكان شب ها تا دیر وقت بیدار نمانند و اگر می توانند هنگام بعد از ظهر، خوابی هر چند كوتاه مدت داشته باشند.
كرمانی ادامه داد: وقتی كودكان دیر می خوابند، خواب خوبی نخواهند داشت چون نور و سر و صدا تاثیر زیادی در مختل كردن كیفیت خواب آنها دارد و باعث بی نظمی در ریتم بیولوژیك خواب می شود.
این روانپزشك اضافه كرد: بالاترین میزان ترشح هورمون های رشد در بدن كودك در ساعت 10 شب، 12 شب و 2 بامداد است و فقط دراز كشیدن در رختخواب و بیدار بودن در ساعت 10 كافی نیست، بلكه باید كودك كاملا خواب باشد تا ترشح هورمون رشد در این ساعات به خوبی انجام شود.
كرمانی توصیه كرد: ساعت خواب كودكان باید در ساعت 9 شب باشد تا كمتر دچار مشكل یادگیری شوند. هیچ چیزی به اندازه خواب صحیح و به موقع برای رشد كودكان مهم نیست.
وی اضافه كرد: شب بیداری، رشد و نمو كودكان را مختل می كند و كج خلقی، گریههای مداوم، اوقات تلخی كردن، بی صبری، از نشانههای خواب نامناسب شبانه كودكان است و افرادی كه كسری خواب دارند، كمتر قادر به كنترل احساسات خود خواهند بود.
كرمانی تاكید كرد: بدخلقی ممكن است، جایگاه اجتماعی كودك در گروه همسن و سالهایش را نیز دچار تزلزل كند، چنین كودكی ممكن است به كودكی پرخاشگر و لجباز تبدیل شود و ارتباطات اجتماعی او نیز تحت فشار قرار میگیرد.
به گفته این روانپزشك هورمون رشد، هورمونی است كه با اثر بر استخوان ها، سبب رشد طولی استخوان ها و بلندتر شدن قد می شود. ترشح هورمون رشد یك جریان دائمی و همیشگی نیست، بلكه این هورمون به صورت دوره ای ترشح شده و مقدار آن در خون، در طول شبانه روز و تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر می كند.
وی تاكید كرد: خواب به موقع و زود هنگام در شب در ترشح هورمون رشد بسیار موثر است و در دوران كودكی، ترشح كافی هورمون رشد اهمیت فراوانی دارد، زیرا مقادیر متناسب آن باعث رشد طبیعی كودك می شود و كاهش آن به كوتاه قدی و كاهش رشد كودك منجر می شود.
به گزارش ایرنا، 7 درصد مردم دنیا كم خوابی دارند و اختلال خواب باعث بروز بیماریهای متعدد می شود.
اجتمام *9022 * 3063
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۳
تهران- ایرنا- استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: خواب به موقع و زودهنگام باعث ترشح كافی هورمون رشد در كودكان می شود و كمتر در معرض بیماریها قرار می گیرند.