حسين ولي زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: عقبه ماكو نيز در كشتي بسيار درخشان بوده و در گذشته «احمد افغان» از اين شهرستان به المپيك راه يافته و در دهه 50 نيز تيم ملي آمريكا به ماكو سفر كرده و با شكست اين منطقه را ترك كرده است.
وي با تاكيد بر سرمايه گذاري روزافزون در كشتي اين شهرستان، اضافه كرد: اين رشته ورزشي در ماكو بايد به جايگاه واقعي خود يعني ايستادن در سكوي برتر كشوري برسد.
وي ادامه داد: هم اكنون بيش از 500 نفر ورزشكار سازمان يافته رشته كشتي در منطقه آزاد ماكو فعاليت ميكند و علاوه بر آن ماكو در ردههاي سني خردسالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، ملي پوش كشتي در رشته هاي فرنگي و آزاد دارد.
وليزاده با بيان اينكه سه خانه كشتي در منطقه آزاد ماكو وجود دارد، اضافه كرد: خانه كشتي ماكو و شوط در حال فعاليت است اما خانه كشتي پلدشت داراي 70 درصد پيشرفت فيزيكي بوده و اميد است با توجه به اينكه اين شهرستان در كشتي فرنگي داراي استعدادهاي فراواني است، تا پايان امسال به بهرهبرداري برسد.
وي در ادامه از كسب مجوز براي راه اندازي پايگاه قهرماني جودو در منطقه آزاد ماكو خبر داد و گفت: اين پايگاه نخستين پايگاه قهرماني جودو در شمال غرب كشور است چون در اين رشته ورزشي نيز استعدادهاي فراواني در منطقه وجود دارد.
وي ورزش را ابزاري براي ايجاد شور و نشاط اجتماعي در منطقه آزاد ماكو عنوان كرد و افزود: المپيادهاي مختلف ورزشي، روستايي، نظاميان، دانش آموزي، معلولان و بانوان در اين منطقه برگزار مي شود.
به گزارش ايرنا، منطقه آزاد ماكو به لحاظ محدوده جغرافيايي شامل شهرستان هاي ماكو، شوط، پلدشت و شهر مرزي بازرگان بوده و در منتهي اليه شمال غرب كشور واقع است.
مساحت اين منطقه حدود پنج هزار كيلومترمربع و جمعيت آن بر اساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 1395، حدود 200 هزار نفر است.
منطقه آزاد ماكو به عنوان بزرگترين منطقه آزاد كشور داراي 140 كيلومتر مرز مشترك با كشور جمهوري آذربايجان و 130 كيلومتر مرز مشترك با كشور تركيه است.
7132/3072
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۵
اروميه- ايرنا- مدير اجتماعي، سلامت و ورزش سازمان منطقه آزاد ماكو با اشاره به ظرفيت هاي منطقه در رشته ورزشي كشتي، گفت: منطقه آزاد ماكو در آيندهاي نزديك به قطب كشتي تبديل ميشود.