باكو - ايرنا - چهارمين شماره فصلنامه مشترك عملي - پژوهشي « مسائل زبان و ادبيات فارسي» به دو زبان آذري و فارسي در سالن اجتماعات رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در باكو رونمايي شد .

به گزارش روز يكشنبه ايرنا ،رايزن فرهنگي ايران در جمهوري آذربايجان در آئين رونمايي از اين فصلنامه، با اشاره به مشتركات عميق تاريخي و فرهنگي و گسترش روابط دو كشور در تمامي زمينه ها، چاپ چهارمين جلد فصلنامه را نيز يكي از نشانه هاي روابط خوب رايزني فرهنگي كشورمان و دانشگاه دولتي باكو بيان كرد.
اصغر فارسي ، با اشاره به برگزاري همايش هاي مشترك علمي همچون شمس تبريزي در دانشگاه تبريز و همايش از خورشيد تا پروين در آكادمي ملي علوم جمهوري آذربايجان گفت: برگزاري همايش و كنفرانس هايي از اين قبيل بسيار با ارزش، مهم و ضروري است و به توسعه و تقويت روابط ادبي و فرهنگي دو كشور تاثير شاياني دارد.
وي در ادامه به تشريح همكاري هاي انجام گرفته با اتحاديه نويسندگان جمهوري آذربايجان در خصوص ترجمه و چاپ اشعار 30 تن از شاعران معاصر ايران با عنوان خانه دوست كجاست، ترجمه و چاپ اشعار شاعران معاصر آذربايجان به زبان فارسي و همچنين مقاله هاي چاپ شده در فصلنامه پرداخت .
رايزن فرهنگي كشورمان در باكو ،از برگزاري روز ادبيات ايران در جمهوري آذربايجان و روز ادبيات جمهوري آذربايجان در ايران و رونمايي منظومه خسرو شيرين به زبان آذري، ترجمه ميرجلال ذكي در آينده اي نزديك خبر داد.
پروفسور مهدي كاظم اف، عضو آكادمي ملي علوم ج. آذربايجان و مدير كرسي زبان و ادبيات فارسي دانشكده شرق شناسي دانشگاه دولتي باكو با قدرداني از همكاري و پيگيري هاي مستمر رايزني فرهنگي كشورمان در چاپ فصلنامه مشترك 'مسائل زبان و ادبيات فارسي'،گفت:ايران كشوري با تمدن ديرين و ادبياتي غني و درخشان است كه بهره جستن از اين ادبيات پرنغز مهم و ضروري است.
وي خاطرنشان كرد: پيشتر فصلنامه مسايل زبان و ادبيات عربي، فارسي و تركي از سوي فرهنگستان علوم ملي جمهوري آذربايجان چاپ مي شد و امكان انتشار گسترده مقالات مطالعاتي درباره مسائل زبان و ادبيات فارسي در آن وجود نداشت، بنابر اين تصميم گرفتيم فصلنامه ويژه مسائل زبان و ادبيات فارسي را چاپ كنيم .
كاظم اف، با اشاره به اينكه علاقه زيادي به زبان، ادبيات و تاريخ غني ايران در سراسر جهان وجود دارد ، گفت: ايران همسايه نزديك ما است و بايد در راستاي تحقيق و مطالعه ادبيات و تاريخ آن بيشتر فعال باشيم .
در ادامه اين مراسم اساتيد زبان و ادبيات فارسي و ايرانشناساني همچون عصمت خانم محمداوا، شفق علي بيلي، نصيب گؤيوش اف، نوشابه عليزاده، شمسي پناه اوغلو و خانم آيگون عليزاده در خصوص مقاله هاي چاپ شده، مسايل مربوط به تدريس و آموزش زبان و ادبيات فارسي، توسعه و تعميق روابط فرهنگي دو كشور سخنراني كردند.
در اين فصلنامه مشترك مقاله هايي با موضوعات توسعه روابط ادبي ايران و ج. آذربايجان، بي نظمي زماني در منظومه خسرو و شيرين نظامي، هم آواهاي زبان فارسي بر اساس غ/ق، حروف ربط، افعال پيشوند و نقش آنها در ايجاد كلمه و غيره از اصغر فارسي رايزن فرهنگي كشورمان در باكو، تقي پورنامداريان، هيوا حسن پور و فرهاد درودگريان از جمهوري اسلامي ايران و نيز پروفسور مهدي كاظم اف، شاهين يوسفلي، و خانم شفق علي بيلي، نوشابه عليزاده، منظره محمداوا، عصمت خانم محمداوا، ليلا محموداوا، ضيافت محمداوا، آيگون عليزاده از جمهوري آذربايجان به چاپ رسيده است.
هدف از چاپ اين مجموعه مقالات گسترش و ارتقاء سطح و جايگاه زبان و ادبيات فارسي و استفاده اساتيد، دانشجويان و علاقه مندان به زبان و ادبيات فارسي در جمهوري آذربايجان است.
خاورم ** 337** 1579