تهران-ايرنا- كتاب «معنا، معرفت و ديگري در فلسفه ديويدسن» ترجمه محمدرضا اسمخاني، كندوكاوي فلسفي در سرچشمه هاي (معنا) و (معرفت ) و نسبت اين دو با 'ديگري' با تمركز برآثار دانلد ديويدسن، فيلسوف پراگمانيست تحليلي معاصر است.

به گزارش ايرنا بخش تاليفي كتاب «معنا، معرفت و ديگري در فلسفه ديويدسن» از خاستگاه فلسفه دانلد ديويدسن، يعني «نظريه تفسير» آغاز مي شود و به بحث درباره آموزه «اينتر سوبژ كتيوينه» (كاوش و پژوهش هستي هويت انساني و شناخت ملزومات و امكانات ونيازهاي آن) خاتمه مي يابد.
فصول مياني اين كتاب نيز مواضع ديويدسن در باب «صدق»، «عقلانيت»، «ذهن» و «باور» را ترسيم مي كنند، بخش ترجمه هم به مقايسه ديويدسن با سه فيلسوف شاخص اروپايي هايدگر، گادامر و دريدا مي پردازد تا مبادي و غايات فلسفه اش وضوح بيشتري يابند.
معرفت بدون بنيادهاي متمايز، معاني بدون بازنمودهاي ذهني، صدق تعريف ناپذير، ذهن غيرآينه اي، زبان به منزله «اندام ادراك گزاره اي»، تفكر عاري از دوگانه شاكله -محتوا، كثرت گرايي بدون نسبي گرايي، سوژه غير خودمختار، مفاهمه زباني فارغ از قراردادها و تاريخيت فهم از مهم ترين ايده هاي فلسفي ديويدسن هستند كه در اين كتاب در مركز توجه و تحليل قرار دارند.
اين كتاب در دو بخش و 464 صفحه ترجمه و از سوي انتشارات ققنوس به تازگي روانه بازار نشر شده است.
دانلد هربرت ديويد سن در مارس 1917 در شهر اسپرينگفيلد از ايالت ماساچوست آمريكا متولد شد و در اوت 2003 بر اثر ايست قلبي ناشي از عمل زانو در شهر بركلي كاليفرنيا چشم از جهان فروبست، او سه بار ازدواج كرد، ازدواج سوم او با مارشا كول كه خود در حوزه روانكاوي فعال بود به همكاري فكري شان نيز انجاميد.
ديويدسن در سال 1939 با مدرك كارشناسي از دانشگاه هاروارد فارغ التحصيل شد، حوزه علايق اوليه وي ادبيات تطبيقي و آثار كلاسيك بود و در اين دوران از حيث فلسفي تحت تاثير «اي.ان.وايتهد» قرار داشت كه اين تاثير بيشتر به سبب خصلت متافيزيكي آثار اين فيلسوف تاريخ انديش و همسازي ايده هايش با «تاريخ فكر» بود.
وي بلافاصله دوران تحصيلات تكميلي خود را در فلسفه كلاسيك آغاز كرد و با وقفه اي چند ساله به خاطر جنگ جهاني دوم، به كارش در اين رشته ادامه داد.
در كتاب «معنا، معرفت و ديگري در فلسفه ديويدسن» درباره اين فيلسوف امريكايي آمده است: «آنچه ديويدسن مي طلبد ارائه تصويري يكپارچه از كنشگر انساني يا موجود ذهن مند است و آنچه جستجو مي كند به آرماني شبيه است كه ديويد هيوم در «علم انسان» خود مي جست، يعني شرحي نظام مند از زبان، انديشه و كنش انساني؛ مولفه هايي كه دقيقا اجزاي اصلي انسان شناسي فلسفي ديويدسن را شكل مي دهند...»
فراهنگ**3009** 1418