به گزارش ايرنا، علي اكبر سلطاني نژاد روز يكشنبه در نشست خبري 15 مهرماه به مناسبت روز ملي روستا، جمعيت روستايي استان كرمان را از متوسط كشوري بالاتر دانست و گفت: متوسط جمعيت روستايي اين استان 40 درصد است كه اين رقم در شرق و جنوب استان گاهي به 60 تا 70 درصد هم مي رسد.
وي اجراي طرح هادي روستايي را سند توسعه روستا عنوان كرد و گفت: اين طرح كه در روستاهاي بالاي 20 خانوار اجرا مي شود به عنوان اصلي ترين كار بنياد در روستاها شمرده مي شود و در سال هاي گذشته در كرمان اجرا شده است و در برنامه ششم نيز با همان محور و مشاركت مردمي پيش مي رود.
مديركل بنياد مسكن استان كرمان در ادامه گفت: مسكن روستايي فعاليت ديگري است كه بنياد مسكن شروع كرده است و اين استان در مقايسه با كشور وضعيت نسبتا بهتري دارد.
وي با اشاره به اجراي 540 طرح هادي در سال گذشته در اين استان گفت: همه دهستان هاي استان از طرح هادي بهره مند شده اند و در سال جاري 500 پروژه تامين اعتبار شده اند كه پيشرفت فيزيكي مطلوب اين طرحها به دليل تجميع منابع، هم افزايي و مشاركت مردم بوده است .
سلطاني نژاد با اشاره به اينكه روستاها درگير افت جمعيت و كهولت سن هستند گفت: طرح هادي براي روستاهاي زير 20 خانوار حتما بايد توجيه قابل تامل و يك برجستگي داشته باشند كه ما بدانيم هزينه ها و خدماتي كه مي دهيم مقرون به صرفه است.
مديركل بنياد مسكن استان كرمان افزود: از پنج هزار و 638 روستا و سكونتگاه استان كرمان بيش از 2هزار و 800 مورد بالاي 20 خانوار است و از اين تعداد 2 هزار و 138 در برنامه پنجم توسعه شامل طرح هادي و 360 روستاي ديگر فاقد اين طرح است .
سلطاني نژاد در ادامه شاخص كار را در طرح هادي جمعيت، پروژه هاي متعدد عمراني و اقتصادي عنوان كرد و گفت: اين شاخص ها مي تواند بر معيشت مردم تاثير خوبي داشته باشد.
وي در ادامه گفت: قريب به 60 درصد از واحدهاي مسكوني روستاهاي استان مقاوم و قابل اطمينان هستند كه بخشي از اين واحدها در دو زلزله دهه اخير با كمك مردم بازسازي شده اند.
سلطاني نژاد با اشاره به سند املاك روستايي و قير رايگان كه از ديگر فعاليت هاي بنياد مسكن مي باشد گفت: براساس تفاهم نامه اي با ثبت اسناد سالانه براي بيش از 10 هزار مسكن روستايي سند صادر مي شود كه هم اكنون در حال دريافت سه هزار سند براي قلعه گنج هستيم.
وي همچنين گفت: استان كرمان در قانون بودجه و برنامه ششم سهم قابل توجهي را با مشاركت مردم قريب به 30 ميليارد تومان در سال به خود جذب كرده است و 400 روستا در زمينه قير رايگان كارشان پيش رفته است.
سلطاني نژاد افزود: بنياد مسكن علاوه بر روستاها در شهرها نيز مسكن توليد مي كند و مسكن مهر يكي از نمونه هاي آن هست و طرح هاي ديگر چون مسكن اجتماعي و محرومين را نيز در دست كار داريم كه در زمينه مسكن اجتماعي در كرمان منتظر زيرساخت هاي اعتباري هستيم و پيش بيني ما اين است كه از ابتداي سال آينده بخشي از كار مسكن اجتماعي آغاز شود.
وي همچنين گفت: تفاهم نامه هايي براي ساخت مسكن محرومان با بهزيستي و كميته امداد داشته ايم و نيز براي واحدهاي نيمه تمام و مسكن اقشار كم درآمد در جنوب و شرق استان نيز پرداخت بلاعوض را داريم.
سلطاني نژاد با توجه به اينكه بنياد مسكن متولي بازسازي مسكن در حوادث است گفت: براساس چهار مصوبه بازسازي واحدهاي خسارت ديده با تشريك مساعي و نگاه واحد از 18 هزار و 600 واحد مصوب، 15 هزار و 580 واحد عملياتي شده است .
وي در ادامه كار در كوهبنان را به دليل ضعف زيرساخت ها و نبود نيروي كار سخت اعلام كرد و گفت: ما تنها مصوبه ها را دريافت مي كنيم و در پرداخت تسهيلات بازسازي به مردم، دوندگي ها در بانك ها به دليل نداشتن همكاري با ما پايان ندارد و اما همچنان پيگيري ها ادامه دارد تا بتوانيم به زودي تسهيلات و اعتبارات لازم را دريافت كنيم.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي كرمان با اشاره به اينكه بيشترين نرخ جمعيتي و درخواست از بنياد مسكن در روستاهاي جنوب است گفت: هنوز جوان هاي ما در اين مناطق زيادند كه عزم سفر به شهر را در ذهن ندارند و بايد زيرساخت هاي لازم را براي ماندن اين جوانان در روستاها فراهم كنيم.
وي همچنين افزود: بيشترين آسيب را كساني به روستاها مي زنند كه مي خواهند روستا را طبق داشته ها و دانسته هاي شهري بسازند و اين در حالي است كه روستاها اگر به اين سمت بروند با مشكلات اقتصاد شهري مواجه خواهند شد.
9889/ 5054
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۹
كرمان – ايرنا - مديركل بنياد مسكن استان كرمان گفت: كاهش جمعيت روستايي از ميانگين 70درصدي طي دهه هاي گذشته به 30درصد امروز زنگ خطري است كه بايد توسط برنامه ريزان جدي گرفته شود.