بیروت - ایرنا - «عبدالملك سكریه» رئیس جمعیت لبنانی تحریم رژیم صهیونیستی در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به گسترده شدن جنبش تحریم در جهان، آن را سلاحی مهم و اثرگذار در به انزوا كشاندن این رژیم دانست.

به گزارش ایرنا، جنبش جهانی موسوم به «بایكوت، منع سرمایه‌گذاری و تحریم رژیم صهیونیستی» (BDS) جنبشی جهانی بوده كه هدف آن تحت فشار قراردادن این رژیم با اهرم‌ های اقتصادی و آگاهی بخشی به افكار عمومی مردم دنیا به منظور پایان دادن به اشغال سرزمینهای فلسطینی است.
این جنبش خواستار متوقف شدن هرگونه تجارت، سرمایه گذاری و عقد توافق های تجاری و فرهنگی با رژیم صهیونیستی است.
سران این جنبش می‌گویند: منطق مماشات و سهل‌گیر مجامع بین‌المللی در قبال ستم و بیداد اسرائیل، رفته ‌رفته جای خود را به فشارهای پایدار بین‌المللی علیه تل‌آویو داده است. جنبشی كه در پایان دادن آپارتاید در آفریقای جنوبی به خوبی قدرت خود را نشان داد.
رژیم صهیونیستی همواره با لابی‌گری و سرمایه‌گذاری های هنگفت در بخش های مختلف، تلاش فراوانی كرده تا با جنبش تحریم و بایكوت به مقابله بپردازد. مثلا در آمریكا، انگلستان و فرانسه می رفت كه قوانینی ضد مشاركت در این جنبش ها و فعالیت های آن تصویب شود كه تاكنون با موج طرفداران فلسطین ناكام مانده است. بسیاری از شخصیت های مختلف فرهنگی، هنری و رسانه ای در جهان و شركت ها و مؤسسات معروف با پیوستن به این جنبش، انزجار خود را نسبت به اقدامات سركوبگرانه اسرائیل اعلام كرده اند.

** هراس و دستپاچگی رژیم صهیونیستی
رئیس جمعیت لبنانی تحریم رژیم صهیونیستی با اشاره به اینكه «دشمن به دلایل مختلف از سلاح تحریم و بایكوت می هراسد»، دو دلیل را در این ارتباط بیان كرد: نخست اینكه می شود زیان های اقتصادی بسیار بزرگی به آن وارد كرد؛ دوم ، از این راه می توان روی افكار عمومی جهان تاثیر گذاشت و نقاب از چهره اسرائیل برداشت و به همه روایت حقیقی پیدایش این رژیم اشغالگر را رساند؛ رژیمی كه بر پایه تزویر، دروغ و كشتار بنا شده است.
وی افزود: تاكنون رژیم صهیونیستی توانسته تا روایت دروغ، خود را در اذهان عمومی جهان جا بیندازد و روایت ما به طور كل در این میان گم شده بود.
سكریه خاطرنشان كرد: ما از راه تحریم و بایكوت می توانیم به دستاوردهای مهمی برسیم، چرا كه یك سلاح غیرنظامی و مدنی است و كسی نمی تواند بگوید كه این یك كار تروریستی و افراط گرایانه است. بایكوت، سلاحی است كه با آن می شود حقیقت ماجرا را برای دیگران تعریف كرد، این چیزی است كه در غرب یعنی آمریكا، اروپا و چندین كشور جهان شروع شده و آنها محصولات رژیم صهیونیستی به ویژه تولیدات كرانه باختری اشغالی را تحریم كردند و برخی هم خود اسرائیل را به عنوان یك رژیم جنایتكار بایكوت كرده اند.
عضو جنبش جهانی «بی.دی.اس» اضافه كرد: كاری كه ما باید انجام دهیم، ایجاد یك شبكه اسلامی – عربی - جهانی است تا از این طریق، هر چیزی را كه به این رژیم مرتبط می شود، برای تحریم مشخص و معرفی كنیم؛ اینگونه علاوه بر كالاها و اقتصاد صهیونیست ها، این رژیم از نظر فكری نیز در چشم جهانیان سرنگون می شود و مشروعیت خود را از دست می دهد، بنابراین نابودی اسرائیل آسانتر می شود، همانطور كه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی سرنگون شد.
رئیس جمعیت لبنانی تحریم رژیم صهیونیستی به نگرانی مقام های این رژیم از جنبش تحریم اشاره كرد و گفت: هر انجمن، اتحادیه و سازمانی كه با رژیم صهیونیستی قطع رابطه كند، به مثابه ضربه ای سهمگین بر پیكره صهیونیست هاست. به همین جهت، رژیم صهیونیستی از سه سال پیش، به خطر این حركت پی برد. كمیته هایی در وزارت اطلاعات و امنیت خارجی این رژیم ایجاد شد كه وظیفه شان، ضد حمله و پاتك به حركت تحریم اسرائیل بود. صهیونیست ها برای مقابله با این حركت جهانی، صدها میلیون دلار را میان اساتید دانشگاه ها و مقام های كشورها و فعالان رسانه ای توزیع كردند تا از تأثیر صدای آن بكاهند.
سكریه تاكید كرد: اسرائیلی ها می دانند كه وقتی ملت ها روایت حقیقی این رژیم را بفهمند، منزوی خواهد شد و با كاهش منابع حمایتی خود، به نابودی نزدیك تر می شود. رژیم صهیونیستی به تنهایی نمی تواند روی پای خود بایستد و به كمك های بدون محدودیت حامیانش در غرب به ویژه آمریكا نیازمند است.
وی یادآور شد: از آنجا كه در غرب، مردم با رای خود، تظاهرات و از این دست اقدامات می توانند روی نظر تصمیم گیران تاثیر بگذارند، صهیونیست ها نگران شده اند كه مبادا به جایی برسند كه روزی رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی رسید و مساله نژادپرستی این رژیم به یكی از مساله های اصلی افكار عمومی در غرب تبدیل شود.

** تحریم و بایكوت هنرمندان و آثار هنری
رئیس جمعیت لبنانی تحریم رژیم صهیونیستی در بخش دیگری از گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح كرد: در لبنان، ما دیده بان هستیم و هر چه را كه به رژیم صهیونیستی ارتباط داشته باشد، تحریم می كنیم و در این راه تحرك نشان می دهیم.
سكریه برای مثال به چند مورد از فعالیت های این جمعیت اشاره كرد و گفت: سال گذشته فیلم «زن شگفت انگیز» (Wonder Woman) كه اكران شد، بلافاصله متوجه شدیم بازیگر نقش اصلی آن ملكه زیبایی رژیم صهیونیستی بوده، در ارتش این رژیم هم خدمت كرده و در جنگ سال 2014 علیه غزه به عنوان یكی از تشویق كنندگان حملات وحشیانه اسرائیل فعالیت داشته تا سربازان این رژیم تعداد بیشتری را در غزه به قتل برسانند. بلافاصله با دفتر وزارت اقتصاد تماس گرفتیم و ماجرا را تعریف كردیم و گفتیم كه طبق قانون نمایش این فیلم باید در كشور متوقف شود و موفق به این كار شدیم.
عضو جنبش جهانی تحریم رژیم صهیونیستی ادامه داد: بعد از ما در لبنان، در تونس، اردن، فلسطین و چند كشور عربی دیگر هم با اكران این فیلم مخالفت شد و حركت ما واكنش های زیادی در هالیوود داشت.
سكریه خاطرنشان كرد: تهیه كننده فیلم از پول خود می ترسد؛ زمانی كه متوجه می شود به خاطر استفاده از یك بازیگر اسرائیلی میلیون ها دلار را به خاطر عدم نمایش فیلمش در چند كشور از دست می دهد، در فیلم بعدیش هرگز از عوامل و بازیگران اسرائیلی استفاده نمی كند. اینگونه بیش از یكهزار بازیگر صهیونیست و عوامل دست اول در هالیوود از كار بیكار می شوند و در منزوی شدن رژیم اشغالگر اسرائیل تأثیرگذار است.
رئیس جمعیت لبنانی تحریم رژیم صهیونیستی، به تحریم كارگردان لبنانی اشاره كرد كه برای ساخت فیلم خود 11 ماه در سرزمین های اشغالی اقامت گزید و به گفته او در این مدت برای فیلمش از بازیگران و عوامل صهیونیست بهره برده، با نهادهای اسرائیلی همكاری كرده و از آنها مجوزهای لازم را گرفته و هفته ها در هتل ها و رستوران های صهیونیست ها پول خرج كرده است.
اشاره سكریه به فیلم «توهین» (the insult) ساخته «زیاد دویری» كارگردان لبنانی در دوره اخیر جشنواره اسكار، به عنوان یكی از نامزدهای بهترین فیلم خارجی معرفی شده بود. البته این فیلم در لبنان به نام «پرونده شماره 23» اكران شد، جنجال زیادی درست كرد. پس از آن بسیاری بر تصمیم وزارت فرهنگ این كشور در نامزد كردن این فیلم برای اسكار به شدت اعتراض كردند. همچنین نمایش فیلم دویری با اعتراض فعالان جنبش بی.دی.اس در چند كشور با مشكل روبرو شد و به سبب اعتراضات گسترده فلسطینیان، از شركت در جشنواره فیلم رام الله كنار گذاشته شد.
عضو جنبش جهانی تحریم رژیم صهیونیستی همچنین به تحریم فیلم كارگردان زن فلسطینی به دلیل حمایت مالی وزارت فرهنگ اسرائیل از آن نیز اشاره داشت و گفت: برای ما لبنانی یا فلسطینی و عرب بودن مهم نیست، بلكه ارتباط و تعامل با رژیم صهیونیستی به هر شكلی از نظر جمعیت ما و جنبش جهانی تحریم و بایكوت، غیر قابل قبول است.
رئیس جمعیت لبنانی تحریم رژیم صهیونیستی، در مورد حضور اخیر «شكیرا» خواننده مشهور كلمبیایی در لبنان نیز گفت: قرار بود پیش از لبنان، شكیرا در تل آویو هم اجرای برنامه داشته باشد، اما با ایجاد موجی علیه او و در كنار آن مكاتبه با این خواننده، باعث شدیم تا شكیرا كنسرت خود در سرزمین های اشغالی را لغو كند. چرا كه در گذشته رژیم صهیونیستی از دیدار او با «شیمون پرز» رئیس سابق این رژیم برداشت های زیادی در ترویج تصویری دروغین و حامی صلح از خود كرده بود.
وی در پایان از برخی سیاستمداران سهل اندیش لبنانی نیز به شدت گله كرد و گفت: هنوز پس از اینكه رژیم صهیونیستی سال ها كشورمان را در اشغال داشت و آن را مورد تاخت و تاز قرار می داد، در به كار بردن اصطلاح رژیم اشغالگر احتیاط می كنند و آن را با نام اسرائیل می خوانند. حتی چند هفته پیش در روزنامه رسمی كشور كه زیر نظر دفتر نخست وزیری فعال است، در جمله ای آمده بود «مرزهای جنوبی لبنان با اسرائیل» كه ما به آن اعتراض كردیم و تصحیح آن را خواستار شدیم و گفتیم باید مسئول این خطای بزرگ معرفی شود، چرا كه این مساله تنها اشتباه نوشتاری یك فرد نیست، بلكه موضع كل دولت و حاكمیت لبنان را اعلام می كند و به معنای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط بیروت است.
خاورم**م.ا**2054**1651