به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ايرنا، وي در مراسم افتتاحيه، برگزاري اين نمايشگاه را در راستاي سند چشم انداز 2030 قطر با حضور كشورهاي دوست و برادر عنوان و ابراز اميدواري كرد كه اين نمايشگاه فرصت مناسبي براي پايان طرح هاي در دست اجراي اين كشور و ميزباني بهتر مسابقات جام جهاني فوتبال در سال 2022 ميلادي باشد.
'حمد بن احمد بن عبدالله آل ثاني' عضو شوراي اداري اتاق قطر و از اعضاي هيات مديره نمايشگاه بين المللي نيز در اين خصوص گفت كه برگزاري اين نمايشگاه منعكس كننده توجه دولت قطر به توسعه روابط تجاري و اقتصادي با كشورهاي دوست و بازارهاي جديد براي توليدات قطري و توسعه سرمايه گذاري خارجي در اين كشور است
وي با بيان اينكه اين نمايشگاه در سه بخش ، آموزش و پرورش ، گردشگري و تجارت عمومي برگزار مي شود ، هدف از آن را ايجاد فرصت هاي سرمايه گذاري و بحث درباره راههاي غلبه بر چالش هاي توسعه سرمايه گذاري در منطقه با مشاركت سياسيون ، بازرگانان و مسئولان حكومتي از خاورميانه و شمال آفريقا اعلام كرد.
وي اضافه كرد : بخش آموزش و پرورش شامل دستاوردهاي كشورها در زمينه دانشگاه ها ، مراكز آموزش زبان ، آموزش حرفه اي ، برنامه ريزي آموزشي و دانشگاهي ، بخش گردشگري شامل سازمان هاي گردشگري ، خطوط هوايي ، هتل ها ، كافه و فروشگاه هاي بهداشتي و بخش تجارت عمومي هم فناوري اطلاعات ، وسايل منزل ، جواهرات ، كفش ، صنايع ، پارچه ، لوازم يدكي خودرو، وسايل ورزشي و وسايل ساختماني را شامل مي شود.
كشف فرصت هاي كاري و سرمايه گذاري در قطر از نزديك ، اطلاع از روند طرحها و بازار اين كشور، ديدار با مسئولان و تصميم گيرندگان در بخش هاي عمومي و خصوصي به صورت مستقيم ، عقد قراردادهاي تجاري و امكان توسعه شبكه همكاريها و امكان فروش مستقيم محصولات از فوايد مشاركت در اين نمايشگاه عنوان شده است.
در اين نمايشگاه كه در فضايي به وسعت 15 هزار متر مربع از 8 تا 10 اكتبر (16 تا 18 مهر ) در مركز نمايشگاههاي بين المللي دوحه برگزار مي شود ، 360 شركت از قطر و شركتهايي از كويت ، عمان ، الجزاير ، مغرب ، تونس ، تركيه ، ايران ، پاكستان ، جمهوري آذربايجان، اردن و تاجيكستان حضور دارند.
44 شركت ايراني از بخش خصوصي استان هاي مختلف كه با حدود هزار متر فضا در اين نمايشگاه حضور دارند، توليدات خود در زمينه فرش ، مبلمان ، مواد غذايي ، تزئينات منازل و صنايع پلاستيكي عرضه كرده اند.
منابع قطري دست اندركار نمايشگاه در اينفوگرافي هاي منتشره حجم مبادلات تجاري قطر با 11 كشور شركت كننده را حدود 6 ميليارد دلار برآورد كرده اند . بر اساس اين گزارش پاكستان ، تركيه و سلطنت عمان هر يك با بيش از يك ميليارد دلار در بالاي اين جدول و تاجيكستان تنها با 411 هزار دلار در پايين ترين رده جدول قرار دارند.
اين منابع همچنين حجم مبادلات بازرگاني با جمهوري اسلامي ايران را 97.7 ميليون دلار اعلام كرده اند و اين در حالي است كه سفارت ايران در دوحه پيشتر اين مبلغ را فراتر از 250 ميليون دلار و حتي حدود 300 ميليون دلار در پايان سال 96 اعلام كرده اند .
حجم مبادلات اقتصادي ايران و قطر تا پيش از قطع روابط اين كشور با عربستان ، بحرين و امارات به صورت سنتي بين 80 تا 100 ميليون دلار تخمين زده مي شد كه بخش عمده اي از آن هم شامل صادرات مواد غذايي و مصالح ساختماني ايران به قطر بوده است .
'عبدالكريم گراوند' استاندار بوشهر و دو تن از مديران كل اين استانداري هم به عنوان ميهمان ويژه ايران در اين نمايشگاه حضور دارند و قرار است در حاشيه برگزاري نمايشگاه ديدارهاي با برخي وزراي قطري از جمله وزيران راه ، بازرگاني و كشاورزي داشته باشد.
خاورم**1508**1651
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۱
دوحه - ايرنا - شيخ 'عبدالله بن ناصر آل ثاني' نخست وزير و وزير كشور قطر اولين 'نمايشگاه و همايش توليدات بين المللي' (IPEC ) با حضور 44 شركت ايراني از بخش خصوصي را افتتاح كرد.