تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴

تهران - ايرناپلاس- فرمانده يگان حفاظت از محيط زيست استان تهران مي‌گويد: دوردور با حيوانات وحشي به ويژه گربه‌سانان، جرم است و متخلفان به 1 تا 6 ماه حبس محكوم مي‌شوند.

دوردور با حيوانات وحشي عظيم‌الجثه مانند شير، ببر، پلنگ، يوزپلنگ و حتي مار پيتون اين روزها به مد جديد زندگي لاكچري برخي افراد تبديل شده است؛ حيواناتي كه به خاطر ذات وحشي خود، در صورت يك تحريك غيرمنتظره، مي‌توانند هم جان صاحب خود و هم سايرين را به خطر بيندازند.

**مجازات حبس سرنوشت نگهداري از حيات وحش

«ماده 10 قانون شكار و صيد از يك تا 6 ماه حبس را براي حمل‌، عرضه، فروش و صدور جانوران وحشي زنده يا كشته و اجزاي آن‌ها بدون كسب پروانه و يا مجوز از سازمان‌ محيط زيست در نظر گرفته است.»

اين را نقي ميرزاكريمي، فرمانده يگان حفاظت از محيط زيست استان تهران به ايرناپلاس مي‌گويد و ادامه مي‌دهد: بر اساس اين قانون، افرادي كه با حيوانات وحشي در خيابان‌ها پرسه مي‌زنند نيز مشمول اين مجازات خواهند شد. وي در واكنش به انتشار تصويري در فضاي مجازي كه «مد جديد بچه پولدارها كه در آن، دوردور افراد با حيوانات عظيم‌الجثه در پايان مراسمات در شمال تهران» را نشان مي‌دهد مي‌گويد: محيط زيست اين تصاوير را رصد كرده است، اما براي پيگيري به اطلاعات بيشتري در مورد اين افراد نياز داريم.

**شماره پلاك خودرو و آدرس منزل متخلفان را گزارش كنيد

به گفته ميرزاكريمي رسيدگي و جمع‌آوري حيوانات وحشي با سازمان حفاظت محيط‌زيست است و همكاري لازم هم با دستگاه قضايي و هم با نيروي انتظامي وجود دارد كه در صورت لزوم برخورد لازم صورت گيرد.


وي افزود: خيلي موارد مانند پلاك خودرو، زمان و مكان مي‌تواند به ما در پيدا كردن افراد متخلف كه اقدام به نگهداري و همراه داشتن حيوانات وحشي مي‌كنند، كمك مي‌كند و ما هر گزارشي را به‌ويژه در مورد گربه‌سانان به جهت حساسيت موضوع، به‌طور ويژه رسيدگي مي‌كنيم.

به گفته فرمانده يگان حفاظت محيط زيست استان تهران، نگهداري همه حيوانات وحشي بدون مجوز سازمان محيط زيست ممنوع است، اما حساسيت روي برخي گونه‌ها مانند گربه‌سانان بزرگ مثل شير و... كه فرهنگ نگهداري حيوانات خطرناك را ترويج مي‌كند با جديت و در اسرع وقت برخورد مي‌شود.


**نگهداري از حيوانات وحشي خطرناك است

وي در مورد خطرات نگهداري اين حيوانات نيز گفت: در درجه اول نگهداري اين حيوانات جرم است و پيگرد قضايي دارد. در درجه دوم، اين حيوانات براي خود فرد و ساير شهروندان خطرناك هستند. چون بسياري افراد حيوانات را از زمان توله بودن نگهداري مي‌كنند، درنتيجه با بزرگ شدن ناگهاني آن‌ها، امكان نگهداري آنان نيست و برخي گزارشات از رهاسازي اين حيوانات در سطح شهر وجود دارد كه در سال‌هاي قبل رخ داده بود.

«در سال گذشته كه يك مورد زنده‌گيري يوزپلنگ در تهران به ما اطلاع‌رساني شد با اقدام محيط زيست و دستگاه قضايي و كمك پليس امنيت در كوتاه‌ترين زمان ممكن اقدام شد.»

به گفته ميرزاكريمي، همچنين برخي بيماري‌هاي مشترك انسان و حيوان وجود دارد كه بسياري از اين افراد به جهت نگهداري غيرقانوني، از مراجعه به دامپزشك خودداري مي‌كنند و همين بحث احتمال انتقال بيماري به انسان را افزايش مي‌دهد.

فرمانده يگان حفاظت محيط زيست استان تهران از شهروندان درخواست كرد در صورت مشاهده چنين مواردي، شماره خودرو را به اداره كل محيط زيست گزارش دهند.

«همچنين اگر مواردي از نگهداري حيوانات وحشي مانند شير، ببر، پلنگ و امثال آن را در ميان همسايگان خود مشاهده مي‌كنند با شماره تلفن‌هاي 77359564 و 82-77355781 و سامانه 1540 سازمان محيط زيست تماس بگيرند تا ما پيگيري كنيم.»

گفت‌وگو از حسين جمشيديان
**اداره كل اخبار چندرسانه‌اي**ايرناپلاس**