تهران - ایرنا - افزایش تعداد ورزشكاران و باشگاه ها در مسابقات قهرمانی دوومیدانی باشگاه های زنان كشور برای اولین بار در سال های اخیر، حال خوب این رشته و ورزشكاران آن را به دنبال داشت.

به گزارش ایرنا، دومین مرحله از مسابقات لیگ دوومیدانی زنان، دیروز (دوشنبه) به پایان رسید. این مسابقات طی 2 روز در مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب پیگیری شد و حدود 200 ورزشكار و 9 باشگاه در این رقابت ها حاضر شدند.
اتفاقی كه برای نخستین بار در تمام سال های اخیر رخ داده است. افزایش تعداد ورزشكاران باعث شده بود تا اكثر خطوط در رشته های دو پر باشد و حتی در بسیاری از رشته ها ورزشكاران به 2 دسته تقسیم شدند و مسابقه دادند كه همین موضوع رضایت ورزشكاران را نیز به دنبال داشت.
آسان پرداخت، دانشگاه آزاد، سپاهان، نیروی هوایی، غفاری تاكستان، اردكان یزد، شهرداری بندرعباس، جهش دامغان و همدان 9 تیم باشگاهی حاضر در این رقابت ها بودند. این رقابت ها با قهرمانی دانشگاه آزاد به پایان رسید. تیم های آسان پرداخت و غفاری تاكستان نیز در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

** پایان روز نخست با جابجایی یك ركورد ملی
نخستین روز از این مسابقات یكشنبه پانزدهم مهر آغاز شد. در روزی كه ستاره دوومیدانی زنان ایران نتوانست قهرمان شود، یك ركورد در بخش جوانان شكسته شد. فائزه آشورپور از تیم آسان پرداخت با ثبت زمان 14 ثانیه و 93 صدم ثانیه ركورد جدید ملی 100 متر با مانع رده سنی جوانان را بهبود بخشید. او پیش از این نیز با زمان 15 ثانیه و 1 صدم ثانیه ركورددار همین ماده بود.
جابجایی ركورد در روز دوم هم تكرار شد. در ماده 3000 متر بامانع سمیرا خداترس از تیم آسان پرداخت با زمان 11 دقیقه و 33 ثانیه و 74 صدم ثانیه ركورد ملی جوانان این ماده را ارتقا داد. شهلا محمودی از تیم غفاری تاكستان نیز با ثبت زمان یك دقیقه و 2 ثانیه و 18 صدم ثانیه، ركورد باشگاهی این ماده را در 400 متر بامانع بهبود بخشید.
چهره های مطرح هر رشته در روز نخست توانستند قهرمانی شان را همچون دوره های گذشته تكرار كنند. سپیده توكلی یكی از 2 نماینده دوومیدانی زنان ایران در بازی های آسیا جاكارتا در این مسیر ناكام بود. اگرچه توكلی در روز دوم و در ماده پرتاب وزنه یك عنوان قهرمانی برای خود و تیمش كسب كرد.
توكلی كه هنوز تمریناتش را پس از بازی های آسیایی به طور جدی آغاز نكرده است، گفت: بعد از بازی های آسیایی مدتی درگیر آسیب دیدگی ام بودم و بعد از آن هم به ریكاوری نیاز داشتم. از آنجایی كه زمان لیگ به خاطر مسابقات جاكارتا تغییر كرد الان بدن هیچ ورزشكاری در شرایط مسابقه نیست، چون فصل مسابقات تمام شده است. بچه ها هم اكثرا نمی خواستند مسابقه دهند اما از آنجایی كه این میدان ها تنها جایی است كه دختران دوومیدانی می توانند دریافتی مالی داشته باشند وارد میدان می شوند تا با گرفتن امتیاز، درآمد داشته باشند. من هم اصلا قصد مسابقه دادن نداشتم ولی آمدم ببینم شرایطم چطور است.

** دانشگاه آزاد ماند تا قهرمانی را تكرار كند
دانشگاه آزاد كه سال هاست در دوومیدانی تیم داری می كند، امسال در آخرین لحظات ماندگار شد. در شرایطی كه بسیاری از نهادهای حاضر در ورزش یك به یك در حال خداحافظی از ورزش هستند و هر سال یك نام قدیمی دیگر از ورزش، به ویژه با ورزش زنان قطع همكاری می كند، دانشگاه آزاد امسال قصد داشت از دوومیدانی خداحافظی كند. نهادی كه همین امسال بعد از سال ها حضور در فوتسال زنان هم از این حوزه كناره گیری كرد و از 2 سال پیش هم در والیبال زنان تیم داری نكرد، امسال در دوومیدانی ماندنی شد.
الناز كمپانی عضو تیم دانشگاه آزاد كه توانست در روز نخست رقابت ها قهرمان ماده دو 100 متر با مانع شود در این باره عنوان كرد: خیلی نگران بودیم كه دانشگاه آزاد هم برود. 4 سال است برای این باشگاه وارد میدان می شوم و همیشه و در تمام این سال ها باشگاه خوش حسابی بوده، به ورزشكارانش احترام می گذارد و در شرایطی كه بارها شاهد بی توجهی باشگاه ها و تیم ها به ورزشكاران بودیم، دانشگاه همیشه قراردادها را پرداخت كرده است. امسال تا یك هفته قبل لیگ هم چیزی مشخص نبود اما در نهایت با رایزنی های فدراسیون ماندگار شد تا خیال ما هم راحت شود. خوشحالم كه با ماندن این تیم توانستیم عنوان قهرمانی دوره گذشته را هم تكرار كنیم.

** تغییر فصل مسابقه دردسرساز شد
این رقابت ها در حالی آغاز شد كه فصل مسابقات دوومیدانی به پایان رسیده بود. ورزشكاران دوومیدانی هر سال در چنین روزهایی دیگر وارد فاز بدنسازی شده بودند و مسابقاتشان را خیلی پیش تر برگزار كرده بودند. اما بازی های آسیایی جاكارتا عاملی شد تا امسال زمان برگزاری لیگ تغییر كند. تغییر زمانی كه با سرد شدن هوا و افزایش باد در مجموعه آفتاب همزمان شد.
فرزانه فصیحی با اشاره به همین موضوع گفت: در تمام سال های اخیر اولین بار است كه زمان لیگ اینقدر عقب افتاده است و همین باعث شد تا ركوردها خوب نباشد. خودم یك آسیب كوچك قدیمی در پشت پای راستم دارم و در این سرما به هیچ عنوان كار درستی نیست كه به طور جدی بدوم. به همین دلیل ركورد خودم و بقیه بچه ها خیلی خوب نیست. می دانیم كه بازی های آسیایی باعث شد مسابقات دیرتر برگزار شود ولی همین موضوع علاوه بر اینكه روی ركوردها تاثیر بسیار بدی گذاشت، دردسر جدی تری هم به دنبال دارد. در چنین آب و هوایی كه سرما زیاد می شود و باد در هوا بیشتر است ریسك آسیب هم بالاتر می رود و این برای بچه های ملی پوش به هیچ عنوان مناسب نیست.

** افزایش تیم ها مساوی با افزایش انگیزه ورزشكاران
مثبت ترین نكته این رقابت ها مربوط به تعداد شركت كنندگان بود. افزایش تعداد تیم ها و حضور چند نام جدید باعث شد تا بعد از مدت ها شاهد پر شدن خطوط دوومیدانی باشیم. در رشته هایی مثل دو 100 و 200 متر و 100 متر با مانع ورزشكاران به 2 و حتی 3 دسته تقسیم شدند. اتفاقی كه باعث افزایش ورزشكاران جدید و قدیمی شد.
الهام كاكلی نفر اول دو 400 متر در همین مورد عنوان كرد: وقتی ورزشكاران بیشتری در لیگ شركت می كنند، رونق مسابقات بیشتر می شود. وقتی ورزشكاران وارد مجموعه می شوند و می بینند همه خطوط پر شده و تیم ها و نام های زیادی به دوومیدانی آمده اند رقابت هم افزایش می یابد و همه این ها در نهایت به سود دوومیدانی ملی ایران است. چون این موضوع از یك طرف برای دونده های قدیمی مساوی با بیشتر شدن تعداد رقبا و حضور نیروهای تازه نفس و جوان تر است. از طرف دیگر تازه واردها با انگیزه و قدرت بیشتری كارشان را استارت می زنند. حتی این موضوع باعث می شود تا علاقه مندان بیشتری به این رشته روی بیاورند.
ورزشی ** 2024** 1597