دهلی نو-ایرنا- با افزایش موارد ابتلا به ویروس كشنده زیكا در شهر جیپور واقع در ایالت راجستان، وزارت بهداشت هند تمهیدات كنترلی و نظارتی خود را برای كنترل وضعیت در این ایالت افزایش داده است.

به گزارش ایرنا در روز سه شنبه به نقل از روزنامه 'تایمز او ایندیا'، دفتر نخست وزیری هند نیز خواهان یك گزارش كامل از وزارت بهداشت هند پس از ابتلای 22 نفر به ویروس زیكا در این ایالت كه در شمالغرب هند قرار دارد، شده است.
ایالت بیهار نیز كه در همسایگی راجستان از تمام بخش های این ایالت درخواست كرده است تا به دقت تمام موارد مشكوك به بیماری زیكا را بررسی كنند. این اخطار دولت بیهار در شمالشرق هند نیز پس از جواب مثبت آزمایش یك دانشجو كه در ایالت راجستان مشغول به تحصیل بوده منتشر شد.
بر خلاف سال گذشته كه ویروس زیكا در فرد آلوده شناسایی می شد، اكنون دانشمندان توانسته اند، پشه ناقل این ویروس را در محل آلوده شناسایی كنند كه این امر به معنی جلوگیری از امكان گسترش سریع تر این بیماری است.
دولت مركزی هند یك اتاق كنترل در مركز ملی كنترل بیماری هند جهت نظارت دقیق بر وضعیت ایجاد كرده است. علاوه بر موارد مشكوك، تمام زنان باردار در مناطق آلوده تحت مراقبت های كنترلی قرار گرفته اند.
دولت هند یك تیم از متخصصان پزشكی و كارشناسی را به جیپور اعزام كرده است تا دلیل انتشار این ویروس را بررسی كنند.
وزارت بهداشت هند در بیانیه ای گفت: وزیر بهداشت به صورت روزانه وضعیت سلامتی در راجستان را بررسی می كند.
اولین مورد ابتلا ویروس زیكا در هند در ماه ژانویه سال 2017 در شهر احمد آباد و چند ماه بعد در ایالت تامیل نادو واقع در جنوب هند شناسایی شد. مقامات هندی از طریق نظارت كامل توانستند از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری كنند.
بررسی ها نشان داده است كه هند دارای پتانسیل بالایی برای شیوع ویروس زیكا دارد زیرا این كشور دارای بهترین شرایط جوی برای شیوع گسترده این ویروس است. همچنین تعداد زیادی از شهروندان هندی هر سال برای كار به مناطقی سفر می كنند كه پیش از این ویروس زیكا در آنجا فعال بوده است.
این ویروس می تواند در زنان جوان و باردار بسیار خطرناك ظاهر شود. زیكا معمولا سبب ایجاد بیماری های خفیف می شود و این امر تشخیص آن را در میان سایر بیماری ها با مشكل روبرو می كند و این امر می تواند یكی از عوامل عدم تشخیص این ویروس در هند باشد.
ویروس «زیكا» از طریق نیش پشه «ادیس» منتقل می شود. افراد مبتلا به ویروس زیكا معمولا دارای نشانه هایی مانند تب خفیف، خارش پوست، ورم ملتحمه، درد عضلات و مفاصل، ضعف و سردرد می شوند.این نشانه ها معمولا 2 تا 7 روز ادامه می یابند.
تاكنون روش درمان و یا واكسن خاصی برای مقابله با این بیماری تولید نشده است.
ویروس «زیكا» برای نخستین بار در سال 1947 در كشور اوگاندا در گونه ای از میمون ها شناسایی شد و نخستین مورد ابتلای انسان به این ویروس در كشور های اوگاندا و تانزانیا گزارش شده است.
شیوع ویروس زیكا در سال 2016 درمناطق مختلف در آفریقا، آمریكا، آسیا و اقیانوسیه گزارش شد و انتشار آن تا اواسط سال 2017 ادامه یافت. پس از افزایش شدید آمار مبتلایان به ویروس زیكا، سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را یك حالت اضطراری جهانی اعلام كرد.
آساق**267**1424**1337