به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، اعصاب پيراموني بدن پس از آسيب ديدن، در يك فرآيند بسيار كند و طولاني ترميم مي شوند و در اين مدت ممكن است در دست ها، پاها يا بازوها بي حس شوند. البته تحريك عصبي اعصاب مي تواند موجب تسريع بهبود آن ها شود؛ اما تا كنون براي تحريك مستمر اعصاب آسيب ديده، راهي غير از جراحي وجود نداشته است.
ايمپلنت جديد به گونه اي طراحي شده است كه دور عصب آسيب ديده مي پيچد و بر اساس يك برنامه از پيش تعيين شده، عصب را به صورت الكتريكي تحريك مي كند. نمونه اوليه اين ايمپلنت به اندازه يك سكه است و پيش از جذب شدن در بدن به مدت دو ساعت به صورت بي سيم كار مي كند.
در آزمايشاتي كه با استفاده از موش ها انجام گرفت، مشخص شد اين ابزار واقعا موجب افزايش سرعت سيگنال دهي عصب و ترميم حجم عضلاني شده و بدون هرگونه عوارض جانبي در بدن جذب مي شود.
به گفته محققان هنوز راه درازي تا استفاده از اين ايمپلنت در بدن انسان باقي است. اما اين تحقيقات براي اولين بار تاثير تحريك الكتريكي اعصاب آسيب ديده را به صورت مستمر نشان مي دهد. قابليت جذب شدن ايمپلنت در بدن نياز به جراحي ثانوي براي خارج كردن ايمپلنت را كه معمولا با دشواري هاي زيادي همراه است، از بين مي برد.
علاوه بر اين محققان اميدوارند با استفاده از اين فناوري بتوانند دستگاه هاي ضربان ساز يا رابط هايي را براي ستون فقرات بسازند كه براي مدتي در بدن فعال بوده و سپس جذب مي شوند.
گزارش كامل اين تحقيقات درنشريه Nature Medicine منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۷
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه نورث وسترن و دانشگاه واشنگتن يك ايمپلنت زيست تخريب پذير ساختند كه قادر است عصب هاي آسيب ديده را به صورت الكتريكي تحريك كند و موجب تسريع فرآيند ترميم آن ها شود.