به گزارش روز سه شنبه ايرنا از سازمان مالياتي، «مسعود پزشكيان» در بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي طرح جامع مالياتي اظهار داشت: بايد در عمل جلوي سوداگري هاي ناشي از نوسان قيمت در بازارهاي سكه، طلا، مسكن و خودرو گرفته شود.
وي تاكيد كرد: نظام اطلاعاتي ما بايد آنقدر قوي باشد كه هيچ كس امكان گريز از قانون يا انجام فساد مالي را نداشته باشد.
به گزارش ايرنا، در روش اخذ ماليات از عايدي سرمايه، دولت مي تواند بابت دارايي هاي راكدي چون زمين، ملك و حتي پول راكد، ماليات بگيرد؛ در قوانين كنوني، در حالي از اين نوع ماليات غفلت شده كه روشي مرسوم در اغلب كشورهاي جهان است؛ به عقيده كارشناسان اقتصادي اين راه مي تواند جلوي فعاليت هاي سوداگرانه و سفته بازانه در اقتصاد را بگيرد.
در اين رابطه، «سيدحسين ميرشجاعيان» معاون اقتصادي وزارت امور اقتصادي و دارايي تيرماه امسال از تشكيل كارگروهي ويژه در اين وزارتخانه خبر داد كه قرار است با توجه به شرايط فعلي بازارهاي ارز و سكه، به صورت فوري به مساله ماليات بر سرمايه ها رسيدگي كند.
اول مهرماه پارسال نيز خبري در رسانه ها منتشر شد كه از تصميم نمايندگان مجلس براي تهيه طرحي دو فوريتي براي «اخذ ماليات بر عايدي سرمايه» حكايت داشت كه هرچند روي سخن آن دريافت ماليات از منازل خالي است اما مي توان در مسير تصويب آن در مجلس، مي توان سكه و ديگر درآمدهاي راكد را نيز مشمول آن كرد.
نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي در بازديد از سامانه جامع مالياتي كه تني چند از نمايندگان مجلس نيز حضور داشتند، بيان كرد: كمبودها و كسري هاي قانوني توسعه نظام مالياتي نياز به هماهنگي و پيگيري از طريق مجلس و دولت دارد.
وي تصريح كرد: الزام داشتن داده هاي بهنگام، جامع و درست، ابتداي هر تصميمي در قانونگذاري، سياستگذاري و نظارت و مديريت است كه تاخير در آن باعث زيان هاي جبران ناپذيري مي شود.
پزشكيان گفت: در تمام دنيا، ماليات بر اساس اطلاعات و داده هاي سيستماتيك مربوط به افراد و متناسب با ميزان ثروت و دارايي اخذ مي شود و درآمد افراد ملاك تشخيص ماليات محسوب نمي شود.
وي تاكيد كرد: ما نيز بايد به سمتي برويم كه سقف پرواز هر فرد از نظر كسب درآمد به استناد اطلاعات جامعي كه از همه دستگاهها اخذ مي شود، مشخص و ريسك حسابرسي افراد نيز براساس اين سقف صورت گيرد
** اظهارنامه هاي سال 96 در سامانه جامع الكترنيكي بارگذاري مي شود
رئيس كل سازمان امور مالياتي كشور نيز در اين بازديد گفت: اكنون 90 درصد اطلاعات مورد نياز پايگاه اطلاعات موديان مالياتي تامين شده است اما هنوز برخي دستگاهها زمينه عقد تفاهم نامه براي ارايه اطلاعات به اين پايگاه را فراهم نكرده اند.
سيدكامل تقوي نژاد از وزارت راه و شهرسازي، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، وزارت نيرو، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، نيروي انتظامي، سازمان تامين اجتماعي، مركز آمار ايران، سازمان ثبت اسناد، سازمان نظام پزشكي، اتاق بازرگاني ايران، سازمان بيمه سلامت و برخي بانكها را از جمله دستگاههاي برشمرد كه هنوز با سامانه جامع مالياتي همكاري نمي كنند.
به گفته وي، همكاري نكردن اين دستگاهها در حاليست كه طبق ماده 169 مكرر قانون ماليات هاي مستقيم، اين دستگاه ها مكلف به ارايه اطلاعات به سازمان امور مالياتي هستد.
تقوي نژاد گفت: امسال 100 درصد اظهارنامه هاي مربوط به عملكرد سال 96 در سامانه سامانه نرم افزاري يكپارچه مالياتي (سنيم) بارگذاري مي شود.
وي افزود: پايگاه اطلاعات موديان هم اكنون در بخش برون سازماني حدود يك ميليارد ركورد و در بخش درون سازماني نيز حدود 300 ميليون ركورد اطلاعاتي داراست و با افزايش اطلاعات اين پايگاه، روند مبارزه با فرار مالياتي و شناسايي موديان جديد، جدي و قاطع تر خواهد شد.
اقتصام**9132*2025
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۹
تهران- ايرنا- نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي از سازمان امور مالياتي خواست تا براي جلوگيري از سوداگري در اقتصاد، به سمت اخذ پايه هاي مالياتي همچون ماليات بر درآمد و عايدي سرمايه حركت كند.