تهران - ایرنا - دانشمندان بر این باورند كه گرمایش كنترل نشده زمین، می تواند زندگی بشر را با خطراتی همچون خشكسالی، قحطی و مرگ و میر ناشی از گرما مواجه سازد. در همین راستا سازمان ملل تدابیری در جهت جلوگیری از پدیده گرمایش زمین اندیشیده و از كشورهای دنیا درخواست همكاری كرده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا و بر اساس گزارش سازمان ملل، دانشمندان و سیاست گذاران، اطلاعات و راه كارهای تغییرات آب و هوایی برای كاهش اثرات این پدیده طبیعی را یافته اند اما رهبران سیاسی دنیا حتی قدمی در جهت پیشبرد این راه كارها بر نداشته اند.
در تاریخ 12 دسامبر(21 آذر) سال 2015 نزدیك به 200 كشور در پاریس توافق كردند كه دمای كره زمین نسبت به دوران پیش از انقلاب صنعتی نباید بیش از 2 درجه و در صورت امكان تنها نزدیك به 1.5 درجه سانتیگراد گرم شود كه به اعتقاد داننشمندان اگر كشورهای امضا كننده توافقنامه پاریس به تعهدات خود عمل كنند و مانع افزایش دمای زمین بیش از 1.5 درجه سانتیگراد شوند، تغییرات جوی مهلك كه نتیجه گرمایش زمین است، قابل كنترل خواهند بود.
'ژاپن تودی'، در همین راستا نوشت: اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه نسبت به روند رشد بی سابقه گرمایش زمین كه مسبب اصلی آن فعالیت های انسانی است هشدار داد و از تمامی كشورهای دنیا خواست تا برای ایجاد تغییرات گسترده و سریع در تمامی جنبه های اجتماعی به منظور جلوگیری از این پدیده تلاش كنند.
به نوشته تحلیلگران 'ژاپن تودی' گرمایش زمین پیامدهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت، برای مثال:
- نیمی از مردم از بی آبی رنج خواهند برد
- مرگ و میر ناشی از گرما و بیماری های عفونی افزایش خواهد یافت
- كوه های یخی قطب جنوب ذوب شده و موجب بالا آمدن آب دریاها و اقیانوس ها خواهد شد
- گیاهان از بین می روند و حیوانات زیستگاه های بومی خود را ترك خواهند كرد
'ژاپن تودی' در گزارشی نوشت، اگر تمام رهبران سیاسی دنیا شروع به ایجاد تغییراتی در جوامع خود كنند و گرمایش ایجاد شده به دست بشر را كاهش دهند، شاهد بهبود آب و هوا، اكوسیستم و افزایش سلامت جسمی در سراسر جهان خواهیم بود.
به نوشته وب سایت 'تایم' و بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان ملل، برخی از تغییرات مورد نیاز برای كاهش گرمایش زمین كه توسط دانشمندان پیشنهاد شده است .

*كاهش 45 درصدی انتشار گاز كربن دی اكسید
تا سال 2030 انتشار گاز كربن دی اكسید باید 45 درصد نسبت به سال 2010 كاهش یابد و تولید این گاز تا سال 2075 به صفر برسد؛ این كار با كاهش برخی عملیات در بخش های مختلف جامعه از جمله ساخت و ساز، صنعت، حمل و نقل، انرژی، كشاورزی و جنگل داری عملی خواهد شد. ایالات متحده بیشترین آمار انتشار گاز كربن دی اكسید را در دنیا دارد.

* استفاده 85 درصدی از منابع تجدید پذیر و عدم استفاده از منابع زغال سنگ
به عقیده دانشمندان برخی تغییرات گسترده كشورها همچون: برنامه ریزی های شهری، سیستم های زیربنایی شهرها و روستاها و مصرف انرژی می تواند باعث كاهش چشم گیری در روند گرمایش زمین شود. محققان هواشناسی می گویند منابع تجدیدپذیر تا سال 2025 باید 70 تا 85 درصد از تولیدات برق را در بر بگیرند، مصرف زغال سنگ به صفر و مصرف گاز به 8 درصد كاهش یابد.

* احداث جنگل های وسیع
به گفته محققان قسمت اعظمی از زمین های كشاورزی و غیر كشاورزی باید به محلی برای تولید انرژی تبدیل شود. همچنین تا سال 2025 باید 10 میلیون كیلومتر مربع جنگل در دنیا احداث شود كه چیزی حدود مساحت كل كشور كانادا است.
وب سایت 'ای سی ودر' به نقل از 'والری ماسون دلموته' دانشمند هواشناسی نوشت، خبر خوب این است كه برخی از راه كارها در جهت جلوگیری از پدیده گرمایش زمین، در حال حاضر در دستور كار برخی كشورها قرار گرفته است، اما باید به این روند سرعت بخشید.
'وی او ایكس' در این باره نوشت، مردم آمریكا نمی توانند متوجه حساسیت دمای سلسیوس شوند و شاید نیم درجه افزایش هوا برایشان بی معنی باشد اما تفاوت بین 1.5 تا 2 درجه سانتیگراد در بحث گرمایش زمین می تواند موضوع بسیار جدی باشد؛ در اصل تفاوت بین 1.5 با 2 درجه سانتیگراد می تواند تفاوت بین مرگ و زندگی باشد.
'هانس اتو پورتنر' زیست شناس آلمانی می گوید، دانشمندان امیدوارند كه گزارش منتشر شده توسط سازمان ملل، موجب تحول مردم و دولت ها در سریع روند كاهش گرمایش زمین شود.
به گفته 'هانس' اگر كاری انجام ندهیم، آینده نامعلومی در انتظار وضعیت آب و هوایی این سیاره خواهد بود.
**آساق*9470**1663