حسين افضلي روز سه شنبه در نشست خبري با محوريت خدمات 40سال صنعت برق پس از پيروزي انقلاب اسلامي به مردم مازندران، افزود :امروز تعداد ايستگاه برق از 19ايستگاه سال 57 به 152ايستگاه افزايش يافته است.
وي با بيان اينكه ظرفيت توليد برق از 33مگاوات سال 57 امروز به افزايش 45برابري رسيده است، بيان داشت: در حال حاضر 143مگاوات برق استان مازندران توسط بخش خصوصي و از طريق نيروگاه مقياس كوچك توليد مي شود.
افضلي ادامه داد: براي تامين انرژي در استان و در پيك مصرف به احداث نيروگاه هاي توليد پراكنده كه همان نيروگاه مقياس كوچك است نياز داريم.
وي توضيح داد: با توجه به اهميت رعايت مقولات زيست محيطي و از طرفي حفظ زمين هاي كشاورزي و منابع طبيعي، توليد برق و مصرف آن در محل در قالب نيروگاه هاي كوچك بهترين گزينه است.
افضلي گفت: حداقل سرمايه گذاري براي نيروگاه كوچك 25مگاواتي به كمتر از سه هزارمترمربع زمين و 50ميليارد تومان نياز است.
وي بيان داشت: به دليل افزايش جمعيت و از طرفي حضور گردشگران، همچنان در پيك مصرف تابستان با كمبود توليد برق مواجه هستيم.
وي افزود: در تابستان امسال رشد مصرف در استان مازندران 15درصد 2تا سه برابر بيشتر از متوسط كشوري، معادل حدود 3هزارو 200 مگاوات بوده است.
** حضور سرمايه گذاران خارجي در مازندران
مديرعامل برق منطقه اي مازندران و گلستان با اشاره به اينكه قرارداد ساخت نيروگاههاي مقياس كوچك با سرمايه گذاراني از كشورهاي كانادا، آلمان، كره جنوبي، چين و مالزي بسته شده است، ادامه داد: در حال حاضر سه قطعه زمين در سه نقطه از شهرستان بابل و آمل براي ايجاد چهار نيروگاه 25 مگاواتي به شركت هاي كانادايي تحويل شده است.
وي توضيح داد: اكنون امكانات و تجهيزات مورد نياز 2 نيروگاه 25 مگاواتي كه قرار است در يك قطعه زمين در شهرستان آمل در كنار هم ايجاد شود، به منطقه ارسال شده است.
رويكرد زيست محيطي دولت تدبير و اميد در توليد انرژي پاك برق در استان هاي شمالي به نيروگاه هاي مقياس كوچك سوق پيدا كرده است، بطوري كه براساس مطالعات انجام شده تا سال 1403براي تامين يكهزار مگاوات برق 40 نيروگاه 25 مگاواتي بايد در اين استان ها ايجاد شود.
حفظ زمين هاي طبيعي و كشاورزي، كاهش مصرف گاز براي چرخاندن ژنراتورها درحد نياز به گاز خانگي، توليد و مصرف در محل و نياز به سرمايه گذاري اندك از مزيت هاي نيروگاه هاي مقياس كوچك است كه سبب افزايش استقبال سرمايه گذاران بخش خصوصي داخلي و خارجي در استان هاي شمالي شد.
براساس تعريف، مجموعه اي از دستگاهها يا تاسيسات توليد برق را كه اتصال آن به شبكه توزيع محلي از نظر فني امكانپذير بوده و ظرفيت عملي توليد آن در محل اتصال به شبكه توزيع از 25 مگاوات بيشتر نباشد، مولد مقياس كوچك مي نامند.
**خسارت 16ميليارد ريالي ناشي از سيل به برق منطقه اي مازندران
افضلي در بخش ديگري از اين نشست گفت كه سيل جمعه و شنبه گذشته 16ميليارد ريالي به تاسيسات، ترانس و خطوط برق استان مازندران خسارت زده است.
وي صاعقه و رعد و برق توفان اخير در مازندران را بي سابقه توصيف كرد و بيان داشت: در مدت كمتر از 2 ساعت 43بار صاعقه با سرعت بالا به تاسيسات زيرساختي برق استان برخورد كرد كه سبب خاموشي موقت هر بار سه تا پنج دقيقه شده است.
بر اساس اعلام رسمي استاندار مازندران سيل اخير حدود هفت هزار ميليارد ريال به تاسيسات زيربنايي، كشاورزي، واحدهاي مسكوني و تجاري و راههاي اصلي و فرعي مازندران خسارت وارد كرد.
6990/1899
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۶
ساري-ايرنا- مدير عامل برق منطقه اي مازندران و گلستان با اشاره به اينكه 138 مگاوات برق با ايجاد نيروگاه هاي مقياس كوچك توسط بخش خصوصي تا تابستان آينده وارد مدار توليدمي شود، گفت: باتوجه به بازگشت 38درصد سود سرمايه گذاري، استقبال خوبي براي نيروگاه هاي مقياس كوچك در استان شده است.