ارومیه- ایرنا- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماكو گفت: یك میلیون و 914 هزار فرصت شغلی در روستاها و مناطق عشایری تا پایان برنامه ششم توسعه كشور از طریق احداث و توسعه بنگاه های اقتصادی رقابت پذیر و صادرات گرای بخش های خصوصی و تعاونی ایجاد می شود.

به گزارش ایرنا، غلامرضا سلیمانی روز سه شنبه در پنجمین همایش روز ملی عشایر و روستاییان كه با حضور معاون اول رپیس جمهوری برگزار شد، بیان كرد: توسعه حداقل 54 خوشه كسب و كار روستایی و بهره برداری و ساخت 98 ناحیه صنعتی روستایی از برنامه های توسعه روستایی در قالب برنامه ششم توسعه كشور در منطقه آزاد ماكو است.
وی طبیعت بكر و ویژگی های اقلیمی این منطقه را منحصر به فرد خواند و ادامه داد: در چشم انداز طراحی شده ماكو به منطقه ای هوشمند، سبز، توسعه یافته، پایدار، فراگیر و دروازه اتصال ایران به اروپا تبدیل می شود.
وی با تشریح اهداف توسعه روستایی در برنامه ششم توسعه نیز بیان كرد: طرح محرومیت زدایی 20 روستای چالدران توسط بنیاد علوی، توانمندسازی و اعطای تسهیلات خوداشتغالی به مددجویان و اقشار آسیب پذیر توسط كمیته امداد امام (ره)، طرح آبادانی دهستان 'چای باسار' و 'قره تپه' توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه بخشی از پروژه های سایر نهادهای توسعه گر در منطقه آزاد ماكو است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماكو از استقرار و ارائه خدمات شتابدهی به استارت آپ ها به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرداد و اضافه كرد: انتقال فناوری های روز دنیا و ایجاد ارتباط با مراكز علمی و تحقیقاتی در سطح بین المللی، برگزاری دوره شناسایی و آموزش عاملان خوشه های كسب و كار روستایی از جمله اقدامات سازمان در توسعه روستایی سازمان منطقه آزاد ماكو است.
وی با اشاره به طراحی كارت دیجیتالی'ماكووندی' به عنوان بستر ارائه خدمات الكترونیك شهروندی در منطقه آزاد ماكو گفت: این طرح به عنوان بستری برای عرضه خدمات گردشگری، تجارت الكترونیك و سامانه مدیریت مالی همراه مسافر در حال اجرا است.
سلیمانی به امضای تفاهم نامه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان توسعه زیرساخت های ارتباطی اشاره كرد و افزود: در راستای چهار خدمت اصلی دولت شامل بهداشت، آموزش، مالی و كشاورزی (به صورت الكترونیكی در مناطق روستایی) ایجاد پنجمین قطب دیتاسنتر كشور در منطقه و پیاده سازی پایلوت گمرك هوشمند در بازرگان در دستور كار سازمان قرار گرفت.
وی توسعه زیرساخت های اشتغال در بستر فناوری اطلاعات و تجارت الكترونیك و پیاده سازی طرح سیماك و GNAF در منطقه آزاد ماكو را حائز اهمیت خواند و ادامه داد:‌ مركز دیجیتال جاده ابریشم و صادرات محصولات حوزه ICT با پیاده سازی قطب دیجیتال كشور در منطقه آزاد ماكو راه اندازی می شود.
به گزارش ایرنا، منطقه آزاد ماكو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان های ماكو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال غرب كشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار كیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال 1395، حدود 200 هزار نفر است.
منطقه آزاد ماكو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد كشور دارای 140 كیلومتر مرز مشترك با كشور جمهوری آذربایجان و 130 كیلومتر مرز مشترك با كشور تركیه است.
7132/2093