اصفهان- ایرنا - معاون فنی اداره كل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: حدود 68 درصد از مجموع زباله های تولید شده در این استان به واحدهای تولید كود كمپوست ارسال می شود.

مهدی ریاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : زباله تولیدی در استان اصفهان سه هزار و 62 تن در روز است كه با احتساب این رقم هر اصفهانی در روز 480 گرم زباله تولید می كند.
وی گفت: از كل زباله عادی تولید شده در استان اصفهان حدود 68 درصد به كارخانه های كمپوست ارسال و سایر زباله ها، بدون هیچ گونه عملیات بازیافتی دفن می شود.
وی اظهار داشت: كارخانه های كمپوست در استان زباله های تولیدی 80 درصد جمعیت استان را بازیافت كرده و در نهایت به كود كمپوست تبدیل می كنند.
ریاحی گفت : كارخانه های تولید كود كمپوست استان درشاهین شهر، خمینی شهر ، برخوار، فلاورجان، لنجان ، نجف آباد ، كاشان و آران و بیدگل، مستقر است.
معاون فنی اداره كل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: زباله های شهرها و روستاهای اطراف این مناطق مانند بهارستان، درچه، قهجاورستان، فولادشهر، چمگردان، سده لنجان، باغبهادران، ورنامخواست، چرمهین، باغشاد، زاینده رود، دهستان اشیان، دهستان زیركوه، دهستان چم كوه، مباركه، تیران، گلدشت، رضوانشهر، كوشك، كهریزسنگ و جوزدان نیز در كارخانه كمپوست به كود تبدیل می شود.
وی گفت : كارخانه های كمپوست گلپایگان ، خوانسار، مباركه، دهاقان ، شهرضا ، فریدن، بویین و میاندشت و چادگان نیز در دست احداث است.
ریاحی روش های بازیافت و تولید كود كمپوست در استان اصفهان را سنتی دانست و گفت : بخشی از زباله های قابل بازیافت در این منطقه به دلیل استفاده از روش های قدیمی دفن می شود.
وی افزود : با احتساب زباله های دفن شده و نیز زباله های غیر قابل بازیافت در واحدهای تولید كمپوست ، در مجموع 45 درصد از این مواد زاید بازیافت و بقیه ازدسترس خارج می شود.
كمپوست روش تبدیل پسماندهای آلی تجزیه ‌شده و نسبتاً پایدار بقایای گیاهی، حیوانی یا زباله‌های شهری است كه تحت شرایط خاص و روش‌های گوناگون به كود قابل استفاده در محیط های پرورش گیاه مانند درختان و فضاهای سبز شهری تبدیل می شود.
جمعیت استان اصفهان بر اساس سرشماری سال 1395 بیش پنج میلیون و 120 هزار نفر است.
8114/ 6022