اهواز - ایرنا - معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: خیرین حوزه سلامت، پارسال حدود 17 هزار میلیارد ریال به نظام سلامت كمك كردند.

به گزارش ایرنا دكتر سید محمد هادی ایازی روز چهارشنبه در اجلاس روسا، معاونان اجتماعی، بهداشت و مدیران شبكه های بهداشت و درمان دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی منطقه چهار آمایشی كشور در سرسرای هتل پارس اهواز بیان كرد: سال 95، میزان مشاركت مردم و خیرین سلامت نیز 15 هزار میلیارد ریال بود و امسال اگر چه مسایل اقتصادی تا حدی تاثیر گذار بوده اما امید است تا پایان سال مشاركت گسترده تر مردم را در حوزه سلامت شاهد باشیم.

** 900 موسسه خیریه و 700 سازمان مردم نهاد در كشور
وی افزود:هم اكنون 900 موسسه خیریه در حوزه سلامت و 700 سازمان مردم نهاد سلامت در كشور فعال هستند.
ایازی با بیان اینكه هم اكنون 126 سمن سلامت نیز به صورت ملی در كشور فعالیت می كنند گفت: ایجاد سرای سمن های سلامت در ایرانشهر، ایلام، بهبهان، جیرفت، بیرجند و دزفول در دستور كار است.
وی در ادامه با اشاره به اینكه مشاركت مردم و همكاری بین بخشی به عنوان 2 رویكرد قابل اهمیت در اجتماعی شدن سلامت افزود: موضوعات مورد تاكید در اجتماعی شدن سلامت شامل مشاركت مردم (در زمینه خود مراقبتی و در قالب سازمان های مردم نهاد و خیریه ها)، افزایش سواد سلامت،
همكاری بین بخشی و عدالت در سلامت است.
ایازی گفت: صنعتی شدن جوامع منجر به تغییر بار بیماری ها و فاصله طبقاتی منجر به كاهش عدالت در سلامت می شود و اطلس بیماری های ایران در نقاط مختلف شهری گویای این موضوع است.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: ادامه روند رو به رشد افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری ها به ویژه بیماری های غیر واگیر نیز مورد توجه است چون بیش از 75 درصد مرگ ومیرها ناشی از بیماری های غیر واگیر است.
وی بیان كرد: توانمندسازی آحاد مردم و مسئولیت پذیری، كرامت و شرافت انسانی، حفظ حقوق شهروندی، از اصول و روش های مورد توجه درچهارچوب اجتماعی شدن سلامت محسوب می شود.
ایازی با بیان اینكه دستگاه های دولتی نیز در اجتماعی شدن سلامت نقش مهمی دارند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در این زمینه تفاهمنامه های زیادی منعقد كرده افزود:پارسال ، 336 هزار نفر مصدوم ناشی از تصادف داشتیم كه 10 هزار تخت بیمارستانی به آنها اختصاص یافت بنابراین یك همكاری بین بخشی و اراده جمعی می تواند مشكلات را تعدیل كند.
معاون وزیر بهداشت بیان كرد: از جمله شواهد در فرآیند اجتماعی شدن سلامت در حوزه های مختلف شامل تشكیل شبكه مراقبت های اولیه بهداشتی، درمانی، ایجاد محیط كار سالم با مشاركت كارگران و كارفرمایان، گروه های داوطلب جهادی، مراقبت در منزل كه 750 واحد در كشور مجوز گرفته اند كه این كار را انجام دهند، آموزش پزشكی جامعه نگر، برنامه سلامت محصولات كشاورزی منتخب و بهره گیری از سفیران سلامت است.

** راه اندازی سه هزار و 540 كانون سلامت محله در تهران
وی در خصوص سیاست ها و برنامه های وزارت بهداشت در زمینه اجتماعی شدن سلامت به ایجاد معاونت اجتماعی، تقویت شورای سلامت و امنیت غذایی، كانون های سلامت محله محور و توسعه سمن ها و خیریه ها اشاره كرد و گفت: هم اكنون سه هزار و 540 كانون سلامت محله در سطح شهر تهران راه اندازی شده است.
ایازی با اشاره به اینكه در حوزه آسیب های اجتماعی 23 آسیب در شورای اجتماعی كشور مورد بحث قرار گرفت افزود: پنج مورد از جمله اعتیاد حاشیه نشینی، طلاق باید در اولویت قرار گرفت و وزارت بهداشت اختلالات روانی، رفتارهای پرخطرو بیماری ایدز را در اولویت بررسی قرارداد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: در این راستا پنج كارگروه طلاق، اعتیاد، سلامت روان، حاشیه نشینی، مسایل اجتماعی و فرهنگی محیط های دانشگاهی تشكیل شد كه اقدامات خوبی نیز در این زمینه انجام گرفته است.
وی درباره برگزاری اجلاس یك روزه روسا، معاونان اجتماعی، بهداشت و مدیران شبكه های بهداشت و درمان دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی منطقه چهار آمایشی كشور نیز بیان كرد: این اجلاس با حضور معاونت های اجتماعی و اجتماعی و روسای شبكه های بهداشت قطب چهار كشور شامل خوزستان و لرستان برگزار، و در حاشیه آن 2 پنل و چهار كارگروه نیز ارایه و تشكیل می شود.
در این آیین، پیام سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی توسط دكتر ایرج نظری، رییس دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز قرائت شد.
در این پیامه آمده است: هشتمین همایش اجتماعی شدن در كلان مناطق آمایشی نظام سلامت كشور با پویایی و نوآوری های معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی اهواز در راستای تغییر مفاهیم و راهبردهای این رویكرد برگزارمی شود.
در این پیام افزوده شده است: حداكثر 25 درصد مسایل سلامت جامعه در اختیار مدیریت نظام سلامت قرار دارد و 75 درصد بقیه در چهارچوب عوامل اجتماعی موثر بر سلامت قابل تبیین است.
قاضی زاده هاشمی در این پیام افزوده است:مشكلات متعدد زیست محیطی، معیشتی و اجتماعی كه موجب بروز مسایل مختلف به ویژه در ابعاد گوناگون سلامت می شود گریبانگیر نظام سلامت هستند بدون اینكه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و زیر مجموعه های آن نقشی در پیشگیری یا كاهش آنها داشته باشند.پس باید در نظامی یكپارچه به سمتی حركت كرد كه همه بخش ها و دستگاه ها دركنار سلامت و در ارتباط به صورت آگاهانه و از روی اختیار، خود را مسئول بدانند و از زیر بار آن شانه خالی نكنند.
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان نیز با تاكید برمقوله آموزش گفت:برای عملیاتی كردن این موضوع باید ارتباط وسیع و عمیقی با آموزش و پرورش داشته باشیم.
دكتر علی حسین حسین زاده افزود:اجتماعی شدن حوزه سلامت به كیفیت توجه دارد و با اهمیت به مقوله آموزش و همكاری آمزوش و پرورش اتفاق می افتد.
وی گفت:با توجه به اینكه خوزستان با مشكلات اقلیمی روبه روست و میزبان حركت های مردمی با جنبه كشوری و بین المللی است، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی درخواست داریم توجه جدی تری به خوزستان داشته باشند.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز نیز گفت: امروز بین 65 تا 70 درصد بخش
سلامت در دست خیرین و سازمان های مردم نهاد است و مجمع سلامت در 80 درصد شهرستان های منطقه چهار تشكیل شده است.
نوذر درستان افزود: چندین تفاهم نامه از جمله تفاهم نامه اجتماعی سازی سلامت با بسیج جامعه پزشكی منعقد شده و تمام دانشكده ها حمایت كردند.
3004/ 6037