به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، اين سازمان كه مدافع آزادي مطبوعات در سراسر جهان است، در بيانيه خود آورد: در اكثر موارد، بازداشت اين افراد به طور رسمي مورد تائيد قرار نگرفته و هيچ مقامي تاكنون از موارد اتهامي آنها يا محل حبس شان سخني به ميان نياورده است.
گزارشگران بدون مرز از جمله موارد بازداشتي را شامل بازداشت «صالح الشيحي» خبرنگاري دانست كه دستگيري اش زماني مورد تائيد قرار گرفت كه خانواده وي از اين مساله و محكوم شدن او به پنج سال زندان مطلع شدند.
اين روزنامه نگار سعودي دسامبر 2017 ناپديد شد، اما خبر بازداشت وي تا زمان اعلام محكوميت اش از طرف آل سعود، منتشر نشد.
«عصام الزامل» كارشناس مسائل اقتصادي و روزنامه نگاري است كه ماه جاري به دليل انتقاد از راهبرد اقتصادي دولت عربستان محاكمه شد. در آن زمان بود كه به طور رسمي تائيد شد وي طي سال گذشته در زندان بوده است.
«طراد العمري» روزنامه نگار و ستون نويس ديگر سعودي است كه از نوامبر 2016 پس از اعتراض به سركوب رسانه هاي عربستان ناپديد شده است.
در همين حال، مسئول ميز خاورميانه در سازمان گزارشگران بدون مرز گفت: روش هاي سنتي عربستان براي ساكت كردن صداي روزنامه نگاران منتقد، در پرونده ناپديد شدن «جمال خاشقچي» زمينه هراس افكني به بدترين نحو را فراهم مي كند.
خاشقچي كه در تبعيد خودخواسته در آمريكا زندگي مي كرد، دوم اكتبر (دهم مهر ماه) پس از ورود به كنسولگري عربستان در استانبول به منظور دريافت اسناد رسمي در آستانه ازدواج با همسر ترك تبارش، ناپديد شد. تلويزيوني در تركيه روز چهارشنبه تصاويري از صحنه ورود وي به كنسولگري سعودي در استانبول را منتشر كرد.
مقام هاي سعودي با طرح اين ادعا كه خاشقچي اين كنسولگري را ترك كرده است، گزارش پليس تركيه مبني بر احتمال به قتل رسيدن وي را رد كردند.
در همين حال، سازمان گزارشگران بدون مرز خواستار تحقيقات مستقل بين المللي براي تعيين سرنوشت اين روزنامه نگار سعودي شد.
خاشقچي در مقالاتي كه براي روزنامه واشنگتن پست نوشته بود، از جنگ عربستان در يمن، بحران اقتصادي عربستان با كانادا و دستگيري مدافعان حقوق زنان انتقاد كرد.
منابع مطلع اعلام كردند كه خاشقچي مورد شكنجه قرار گرفت و سپس به دست تيمي كه از سوي دولت سعودي گماشته شده بود، به قتل رسيد.
گزارشگران بدون مرز همچنين در بيانيه خود اعلام كرد كه در مجموع 25 تا 30 روزنامه نگار حرفه اي و غيرحرفه اي در حال حاضر در عربستان تحت بازداشت هستند.
عربستان در شاخص جهاني آزادي مطبوعات براي سال 2018 كه از سوي گزارشگران بدون مرز منتشر شده، از ميان 180 كشور رتبه 169 را به خود اختصاص داده است.
اروپام**9109*شبس*1488 **
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۰
تهران - ايرنا - سازمان گزارشگران بدون مرز روز چهارشنبه با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه دستكم 15 روزنامه نگار و بلاگر سعودي در طول سال گذشته در عربستان بازداشت شده اند.