مهدي تهراني دوست روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ايرنا افزود: افراد مضطرب نگراني هاي زيادي راجع به مسائل مختلف دارند و به طور مثال دائما نگران هستند كه اتفاقي بيفتد يا نگران هستند كه كارشان درست انجام نشود؛ در كنار اضطراب نيز ممكن است افسردگي شكل بگيرد.
وي اضافه كرد: معمولا مبتلايان به افسردگي احساس غم و اندوهي را تجربه مي كنند كه با غم و اندوه عادي فرق دارد. در غم و اندوه عادي، فرد از مساله اي ناراحت مي شود اما اين غم گذرا است در حالي كه غم و اندوه مبتلايان افسردگي پايدار است و بيشتر ساعات روز، احساس غم را تجربه مي كنند و حال و حوصله انجام كار را ندارند.
تهراني دوست خاطرنشان كرد: افسردگي و اضطراب جزو بيماري هاي خفيف سلامت روان به شمار مي روند كه قابليت درمان و پيشگيري دارند اما در انواع شديد منجر به بستري هم مي شوند.
رئيس انجمن روانپزشكي كودك و نوجوان اضافه كرد: يك تا دو درصد بيماران سلامت روان نياز به بستري دارند و بيماران بستري در بخش روانپزشكي بيمارستان ها، بيماران حاد هستند اما اغلب مراجعان را بيماران با درمان هاي سرپايي تشكيل مي دهند.
تهراني دوست ادامه داد: درمان بيمار حتما بايد تحت نظر روانپزشك و در كنار آن روانشناس باليني صورت گيرد و بسته به شدت بيماري، انواع درمان ها متفاوت است.
عضو هيات علمي بيمارستان روانپزشكي روز به مردم توصيه كرد: از مصرف خودسرانه داروها براي درمان مشكلات روحي و رواني خود پرهيز كنند؛ دارو حتما بايد تحت نظر روانپزشك و متخصص مصرف شود و رعايت طول دوره درمان و ميزان مصرف بسيار مهم است.
تهراني دوست افزود: بسياري از بيماران براي درمان بيماري هاي روح و روان خود به صورت موقت از داروها استفاده مي كنند و هنگامي كه بهتر شدند مصرف دارو را كنار مي گذارند در حالي كه در مشكلات روانپزشكي نياز به رعايت طول مدت مصرف دارو است.
وي تصريح كرد: بيماران سلامت روان نگران هستند كه در صورت مراجعه به روانپزشك، انگ بيمار رواني به آنها زده شود البته در سال هاي اخير اين وضعيت در كشور ما كمرنگ تر شده و فرهنگ مردم در مراجعه به متخصصان سلامت روان افزايش يافته است.
تهراني دوست افزود: با اين وجود درصدي از مردم به متخصصان مراجعه نمي كنند و تصور مي كنند به مرور زمان بهبود مي يابند در حالي كه در صورت بي توجهي به بيماري هاي روان ممكن است عوارضي براي فرد ايجاد شود.
وي گفت: هر فردي در هر دوره از زندگي خود ممكن است به بيماري روان دچار شود و نياز به درمان داشته باشد؛ در اين صورت فرد بايد به متخصص مراجعه كند تا موجب مزمن شدن بيماري خود نشود.
تهراني دوست خاطرنشان كرد: طبق مطالعاتي كه در كشور انجام شده است 20 تا 25 درصد مردم كشور درجاتي از علائم مشكلات سلامت روان دارند كه اين مساله به اين معنا نيست كه تمام اين افراد مشكلات شديد دارند بلكه اضطراب خفيف نيز جزو مشكلات سلامت روان محسوب مي شود.
اجتمام**9185*1834
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰
تهران- ايرنا- متخصص روانپزشكي و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: اضطراب و افسردگي شايعترين مشكلات سلامت روان هستند و برهم خوردن خواب و اشتها، انرژي كم، بي علاقگي به انجام كار، نااميدي و آسيب زدن به خود از علائم افسردگي به شمار مي روند.