اصفهان- ایرنا- فرآیند بازنگری طرح جامع شهری اصفهان روز پنجشنبه در مراسمی در كتابخانه مركزی شهرداری این شهر آغاز شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در حاشیه مراسم اعلان عمومی آغاز فرآیند تهیه برنامه جامع شهر اصفهان به ایرنا گفت : آخرین طرحی كه در این حوزه تحت عنوان طرح جامع كلید خورد به سال 67 بازمی گردد كه با نگاه كالبدی به شهر در نظر گرفته شده بود.
احمد حسینی نیا افزود : بیشتر طرح های گذشته نگاه كمی به شهر داشت و به مباحث كیفی شهر، معیشت، زیست بوم، اقتصاد، حمل و نقل، مدیریت و تشكیلات اراضی از لحاظ اجرایی پرداخته نشده و تحقق پذیری مبنا نبود.
وی ادامه داد: مباحث برنامه جامع در گذشته به این صورت بود كه طرحی تدوین و تهیه سپس در یك بازه زمانی به شورایعالی معماری و شهرسازی ایران راه پیدا می كرد و سپس با وجود بروكراسی های اداری قرار بود به تایید برسد.
حسینی نیا اضافه كرد: اكنون تئوری پیشنهادی ما این است كه بعد از تهیه و تایید گام اول یعنی گزارش تشخیص و آسیب شناسی در شورایعالی معماری و شهرسازی، بتوانیم گام های بعدی كه به فراخور و بازه زمانی تهیه می شود را با تفویض تاییدات به شورای برنامه ریزی استان محول كنیم و با همراهی استانداری، راه و شهرسازی و سایر ادارات عضو شورای برنامه ریزی به لحاظ كمی زمان را مدیریت كنیم.
وی بیان كرد: براساس پیش بینی های صورت گرفته با توجه به تهیه پایگاه داده اطلاعات در حوزه شهرسازی می توانیم در مرحله گردآوری اطلاعات زمان را مدیریت و بلافاصله به آسیب شناسی برسیم و براساس قراردادی كه اداره كل راه و شهر سازی تنظیم و عقد قرارداد آن صورت گرفت است در بازه زمانی 2 ساله (براساس اعلام اداره كل راه و شهرسازی) برای كل برنامه جامع شهر اصفهان بتوانیم به چشم انداز این طرح دست پیدا كنیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: اما چشم انداز 2 ساله طرح جامع شهر اصفهان منوط به این است كه در مقاطع زمانی مختلف براساس گام های متعدد بتوان مصوبات را اخذ كرد.
وی در پاسخ به این سئوال كه چرا این طرح با رویكرد نوین و جدید آغاز شده است، تصریح كرد: زمینه های برنامه ریزی می طلبید كه به جای طرح جامع به سمت برنامه جامع حركت كنیم كه در برنامه جامع هشت گروه كانونی زیست بوم، اقتصاد، حمل و نقل، شهرسازی، مدیریت و اداره تشكیلات زمین از جمله مباحثی است كه برای طرح جامع شهر پیش بینی و تعریف شده است.
حسینی نیا با بیان اینكه رویكرد نوین این طرح از باب كمی و كیفی در نظر گرفته می شود، گفت: از منظر كیفی ذینفعان و ذی نفوذان در آن نقش داشته و براساس حضور سازمان های غیر دولتی ، نهادها و متخصصان، اساتید و دانشجویان مباحث پیرامون شهر را مبنا قرار می دهند همچنین برنامه ریزی های لازم در طرح ریزی ها صورت می گیرد و این حركت جدید مشاركت مردمی و شهروندان و حرفه مندان را می طلبد.
وی افزود: در حوزه معاونت شهرسازی برای ذینفعان 15 تكنیك را بررسی و 12 مدل تحلیلی را برای حضور پذیری ذینفعان در نظر گرفتیم كه در نهایت مدل ماتریس علاقه منفعت یا قدرت علاقه منفعت و تكنیك شبكه های اجتماعی از دیگر تكنیك ها به كمك ما آمده و در تهیه طرح با این مدل بحث ذینفعان و ذینفوذان را از 2 منظر اولویت بندی ها و دیدگاه ها مورد بررسی قرار می دهد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان تصریح كرد: برای فعال بودن هشت گروه كانونی و كسب خروجی های مبتنی بر علم 60 نشست در بازه زمانی سه تا پنج ماه در برنامه گزارش مرحله تشخیص برگزار می كنیم و در این نشست ها به مباحث هشت گروه كانونی می پردازیم تا بتوانیم برای كلان شهر اصفهان آنچه كه مفهوم حق بشهر از همه شمولی، برابری جنسیتی، شهر گردشگر پذیر، شهر تاب آور، نگاه خلاق به شهر و مباحث زیست بوم و كالبدی در آن را رصد كنیم.
وی با بیان اینكه قرارداد طرح جامع شهر جزء شرح وظایف اداره راه و شهرسازی است و در این طرح حمایت های دولت از طریق اداره راه و شهرسازی وجود دارد، اظهار داشت: قرارداد طرح جامع شهر اصفهان توسط اداره راه و شهرسازی استان با مشاور وزیر راه و شهرسازی در گام اول منعقد شده و امیدواریم بتوانیم مباحث مشاركت و حضور ذینفعان و دیدگاه های رصد شده در حوزه تهیه برنامه جامع را احصا كنیم.
در طرح جامع نحوه استفاده از اراضی و منطقه بندی مربوط به حوزه های مسكونی، صنعتی، بازرگانی، اداری و كشاورزی و تاسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، بهسازی و اولویت های مربوط به آن ها تعیین شده و ضوابط و مقررات مربوط به تمام موارد و همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می شود و برحسب ضرورت، قابل تجدیدنظر خواهد بود.
كلانشهر اصفهان بر اساس سرشماری 1395 دارای بیش از یك میلیون و 960 هزار تن جمعیت و 213 كیلومتر مربع وسعت است.
9913/ 6022