به گزارش ايرنا، فريدون الهياري روز جمعه در نخستين جشنواره نخل و آفتاب خور و بيابانك در بوستان معين خور افزود: اين شهرستان داراي ظرفيت هاي مختلف توليدي، صنعتي و گردشگري است و معرفي ظرفيت هاي آن به عنوان يك برند مي تواند در توسعه گردشگري نقش تاثيرگذار داشته باشد.
وي اظهارداشت : اين اداره كل با تمام توان از برگزاري چنين جشنواره هايي كه در راستاي توسعه گردشگري پايدار است حمايت ميكند و انتظار مي رود با همت مسئولان با بهره گيري از اين ظرفيت ها، گامهاي موثري در رونق اقتصادي و گردشگري منطقه برداشته شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اصفهان ادامه داد : هدف از برگزاري اين جشنواره معرفي آيين ها و رسوم فراموش شده خور و بيابانك است كه با برگزاري چنين همايش هايي مي توان در احياي سنت ها و صنايع وابسته به نخل گامي موثر در جهت توسعه اقتصاد و اشتغال برداشت.
الهياري اضافه كرد : احياي سنت ها و آيين هاي فراموش شده شهري و روستايي، معرفي برجسته كردن فرهنگ اصيل بومي موجب مي شود گردشگران با هدف آشنايي با اين رسوم خور و بيابانك را به عنوان مقصد خود انتخاب كنند.
وي به رشد گردشگري سال هاي اخير در استان اشاره كرد و گفت : توزيع گردشگر در سراسر اصفهان انجام شده و در دورترين نقاط استان از جمله خور و بيابانك گردشگران خارجي سفر كرده و از مناطق گردشگري و طبيعي آن ديدن مي كنند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اصفهان خاطرنشان كرد: خور و بيابانك داراي نعمت هاي فراوان طبيعي و خدادادي است و برگزاري جشنواره هاي مختلف از ظرفيت هاي اين شهرستان ها كمك شاياني به توسعه اقتصادي و اشتغال افراد جامعه دارد.
الهياري شناخت ظرفيت ها، فرصت ها و امكانات و ضرورت هاي گردشگري اين منطقه را بسيار حائز اهميت دانست و تصريح كرد : امروز گردشگري در اقتصاد دنيا جايگاه ويژه اي به لحاظ اشتغال و درآمد زايي دارد.
وي با اشاره به پيشينه تاريخي، فرهنگي و مذهبي اين شهرستان، ازحضور و استقبال چشمگير مردم در جشنواره نخل و آفتاب قدرداني كرد و بر لزوم پيگيري برگزاري چنين برنامه هايي براي ايجاد نشاط و شادابي و توسعه و ترويج گردشگري در اين شهرستان تاكيد كرد.
فرماندار خور و بيابانك گفت: اين شهرستان 150 اثر تاريخي شناسايي شده دارد كه تاكنون 11 اثر در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
عباس بلانيان افزود : آثار تاريخي به ثبت رسيده در خور و بيابانك از دوره هاي ساساني، پهلوي، ايلخانان، قاجاريه، صفويه، صدر اسلام، سلجوقي و قرن هفتم است.
وي بيان كرد : افشين ميرزايي،خانم ماريا سعيدي و محبوبه رحيمي از هنرمنداني هستند كه توانسته اند در رشته هاي قلمكاري(روميزي طرح گل)، كرباس بافي(شال،ست روميزي، مانتو) و گليم بافي نشان ملي دريافت كنند.
فرماندار خور و بيابانك خاطرنشان كرد: در حوزه صنايع دستي 300 پرونده تشكيل شده كه اكنون 29 رشته در اين حوزه در هشت كارگاه فعال و خانگي فعاليت دارند.
بلانيان با بيان اين كه در خور و بيابانك هر يك از آثار تاريخي و طبيعي مجموعه اي از فرصت هاي گردشگري است، افزود: اين شهرستان به دليل وجود آداب و رسوم، فرهنگ محلي و سنتي بكر، چشم اندازهاي زيبا و منحصر به فرد طبيعي بر آن شده به عنوان قطب صنعت گردشگري كشور و استان اصفهان مطرح شود.
نخستين جشنواره نخل و آفتاب كه در روزهاي پنجشنبه و جمعه در شهر خور و روستاي گرمه اين شهرستان برگزار شد در شناساندن و معرفي جاذبه هاي گردشگري، اقتصادي، صنعتي، معدني و كشاورزي شهرستان و ترويج و گسترش فرهنگ بومي تاثيرگذار است.
توليدات صنايع دستي، معدني ، كشاورزي و محصولات وابسته به نخل، آثار فرهنگي و غذاهاي سنتي اين شهرستان در 10 غرفه جشنواره به نمايش گذاشته شد.
در اين جشنواره آثار هنرمندان شهرهاي خور، جندق و فرخي و روستاهاي گرمه، مهرجان، مصر و ديگر مناطق هدف گردشگري ارايه شده است.
برگزاري مسابقه بالارفتن از نخل، چيدن خرما، پخت غذاهاي سنتي، اجراي زنده هنر كرباس بافي، شترسواري بازديد از مزرعه قاسميه روستاي مهرجان و آثار تاريخي و قابليت هاي گردشگري شهرستان را از ديگر برنامه هاي اين جشنواره بود.
شهرستان خوروبيابانك با 12 هزار كيلومتر مربع وسعت در 420 كيلومتري شرق مركز اصفهان واقع است.
/6026/9860
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۱
اصفهان - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اصفهان گفت: جشنواره نخل و آفتاب در خور و بيابانك فرصتي براي دستيابي به توسعه اقتصادي و اشتغال پايدار از منظر گردشگري در اين شهرستان است.