تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۸

پكن- ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریكا خواست مشكلات جدی حقوق بشر در كشور خود را بازنگری كند و نگران حقوق بشر خودش باشد و از این موضوع برای مداخله در امور دیگر كشورها استفاده ابزاری نكند.

به گزارش ایرنا 'لوكانگ' عصر جمعه در نشست خبری در پكن در پاسخ به اظهارات اخیر یكی از مقامات آمریكا مبنی بر «وضعیت منفی آزادی و حقوق بشر در چین» تاكید كرد آمریكا كه خود دچار مشكلات جدی حقوق بشری است و از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده است حق ندارد وضعیت حقوق بشر دیگر كشورها را مورد نقد و ارزیابی قرار دهد.
او در پاسخ به انتقاد مذكور آمریكا به دستاوردهای چین در زمینه حقوق بشر از جمله كاهش 700 میلیون نفر از جمعیت فقیر كشور، ایجاد فرصت شغلی برای 770 میلیون نفر، نظارت 800 میلیون مشترك اینترنت بر كار دولت، زندگی 200 میلیون نفر از پیروان مذاهب مختلف و وجود 140 مكان مذهبی در چین اشاره كرد.
او همچنین تاكید كرد: نمی‎توان گفت یك كشور دارای بهترین وضعیت حقوق بشر در جهان است تنها می‎توان گفت كه وضعیت یك كشور نسبت كشور دیگر بهتر یا بدتر است آزادی قطعی در هیچ جای دنیا وجود ندارد همه در كنار برخورداری از آزادی و حقوق بشر، باید به قانون اساسی و دیگر قوانین كشور خود احترام بگذارند حقوق بشر و آزادی نباید بهانه‎ای برای ارتكاب به جرم باشد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در بخش دیگری از سخنانش از آمریكا خواست از لكه دار كردن چهره چین به بهانه «جاسوسی در فضای مجازی» و دیگر رفتارها و گفتارهای مضر برای منافع چین و روابط دوجانبه دست بكشد.
یكی از شركت‎های آمریكایی در ارتباط با امنیت شبكه در گزارش اخیر خود گفته است كه فعالیت‎های جاسوسی تجاری چین در فضای مجازی علیه آمریكا افزایش یافته و چین بزرگ‎ترین كشوری است كه از حملات سایبری به غرب پشتیبانی می‎كند.
لوكانگ در واكنش به این موضوع نیز گفت چین خود یكی از قربانیان فعالیت‎های جاسوسی در فضای مجازی و حملات سایبری است و با آن مخالفت می‎كند.
او با اشاره به اینكه برخی از شركت‎ها و اشخاص آمریكایی به منظور تحقق اهداف خاص خود، به بهانه جاسوسی در فضای مجازی از چین انتقاد می‎كنند تاكید كرد پیش از این 'ادوارد اسنودن' افشا كرد كه چه كشوری دولت‎ها، شركت‎ها و شهروندان كشورهای دیگر را مدت‎ها است شنود می‌كند و شدیدترین حملات سایبری را انجام داده است.
**آساق**1904**