یزد - ایرنا - رئیس مركز مدیریت بدهی‌ها و دارایی‌های مالی و عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: بر اساس قانون بودجه در سال 1397، 100 هزار میلیارد تومان اوراق تسویه خزانه نوع دوم برای پرداخت بدهی‌های دولت صادر می‌شود.

به گزارش عصر روز جمعه روابط عمومی اداره كل امور اقتصادی و دارایی یزد، مهدی بنانی در چهارمین همایش اوراق تسویه خزانه و اوراق بهادار اسلامی در مركز استان افزود: این هزینه به اشخاص حقیقی و حقوقی بخش‌های خصوصی، تعاونی‌ها، نهادهای عمومی غیردولتی از جمله شهرداری‌ها و برخی شركت‌های دولتی پرداخت می‌شود.
وی افزود: این اوراق از طریق تهاتر بدهی‌های دولت با مطالبات بانك‌ها از اشخاص حقیقی و حقوقی شركت‌ها و مؤسسات یادشده قابل تسویه است.
به گفته بنانی، نیمی از این اعتبارات به بدهی دولت به اشخاص حقیقی و حقوقی بخش‌های خصوصی و تعاونی‌ها و بقیه به بدهی دولت به نهادهای عمومی غیردولتی ازجمله شهرداری‌ها ، تأمین اجتماعی، بانك‌ها و برخی شركت‌های دولتی وابسته به وزارتخانه‌ها اختصاص دارد.
رئیس مركز مدیریت بدهی‌ها و دارایی‌های مالی و عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی اضافه كرد: در صورت عدم جذب اوراق تسویه خزانه نوع دوم توسط نهادهای عمومی غیردولتی، بانك‌ها و شركت‌های دولتی مربوطه تا پایان آذرماه سال جاری، دولت اجازه دارد آن را به بخش خصوصی و تعاونی منتقل كند و از این محل، سهم آن‌ها را افزایش دهد.
وی بابیان اینكه بحث تهاتر بدهی‌های دولت با اشخاص حقیقی و حقوقی شركت‌ها و مؤسسات از سال 95 با صدور اوراق تسویه خزانه توسط وزارتخانه آغاز شد، گفت: در سال‌های 95 و 96 در قالب انتشار اوراق تسویه خزانه نوع اول بدهی دولت با طلب دولت در بخش مختلف ازجمله مالیاتی تهاتر می‌شد اما در سال 97 علاوه بر آن، مطالبات دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی با مطالبات بانك‌ها از آنان نیز تهاتر خواهد شد.
این مسئول ادامه داد: بدهی‌های مشخص دولت توسط مقامات مجاز دستگاه‌ها، ذی‌حسابان و یا مدیران امور مالی رسیدگی می‌شود؛ اما مرجع رسیدگی به بدهی‌های دولت كه مربوط به دستگاه‌های اجرایی خاص نیست همانند بدهی‌های دولت به سیستم بانكی ناشی از حوادث پیش‌بینی‌نشده و یا تكالیف قانونی دولت با اعلام وزارتخانه، سازمان حسابرسی است.
وی تصریح كرد: جرائم بدهی‌های اشخاص حقیقی و حقوقی به بانك‌ها كه تا پایان سال 95 ایجادشده باشد متناسب با مبلغی كه با طلب دولت تهاتر می‌شود بخشیده خواهد شد.
بنانی بیان كرد: در نوع دوم اوراق تسویه خزانه، مطالبات 23 بانك كه به بانك مركزی بدهكار هستند می‌تواند از طریق اوراق تسویه خزانه نوع تهاتر شود.
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد در این همایش انتشار اوراق خزانه را از سیاست‌های خوب دولت برای اجرای طرح‌های عمرانی و پیمانكاری و روش مناسب برای پرداخت بدهی‌های خود به اشخاص حقیقی و حقوقی دانست و بر استفاده از این ظرفیت‌ها كه در قانون بودجه پیش‌بینی‌شد توسط دستگاه‌های اجرایی استان تأكید كرد.
محسن صادقیان رویكرد دولت نسبت به صدور اسناد خزانه اسلامی برای اجرای طرح‌های دولت را خوب ارزیابی كرد و خواستار تحقق این اهداف شد.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی یزد هم گفت: 45 درصد اعتبارات تملك دارایی‌ها در سال 95 معادل 63 میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه نوع اول تخصیص داده شد كه موفق شدیم، 100 درصد آن را جذب كنیم.
علی نمازی افزود: در سال 96 نیز این اعتبارات 3.5 برابر رشد یافت و 90 درصد بودجه تملك دارایی‌ها معادل 230 میلیارد ریال به‌صورت 100 درصد از طریق اوراق خزانه اسلامی جذب شد.
وی اضافه كرد: در سال 97 نیز بحث اوراق تسویه خزانه به روش جدید در حال اجراست كه آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های آن به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ‌شده است .
چهارمین همایش آموزشی اوراق تسویه خزانه و بهادار اسلامی با تأكید بر اسناد خزانه اسلامی با حضور رئیس مركز مدیریت بدهی‌ها و دارایی‌های مالی عمومی وزارت اقتصاد، مدیران كل، ذی‌حسابان و مدیران مالی دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان و مسئولان بانك‌های دولتی و خصوصی یزد در محل سالن همایش‌های باقرالعلوم (ع) این شهر برگزار شد.
هدف از برگزاری این همایش یك‌روزه، ارتقای سطح دانش شركت‌كنندگان درزمینهٔ چگونگی عملیاتی شدن اوراق تسویه خزانه و اسناد خزانه اسلامی به‌منظور تسهیل در اجرای طرح‌های پیمانكاری و عمرانی دولت، تبیین جایگاه این نوع اوراق در مراودات مالی دستگاه‌های اجرایی اعلام شد .
استان یزد در سال‌های 95 و 96 موفق شد 100 درصد اعتبارات اسناد خزانه اسلامی را جذب كند.
1968/ 2047