محمدرضا دشتی اردكانی در گفت و گو با خبرنگار قضایی ایرنا افزود: بخش های فناوری اطلاعات و ارتباطات یا آی.تی در سازمان های ثبت اسناد و املاك كشور، زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی كشور، بازرسی كل كشور و سازمان قضایی نیروهای مسلح كارهای بسیار خوبی انجام داده اند.
رئیس كانون سردفتران و دفتریاران و افزود: از زمان حضور آیت الله صادق آملی لاریجانی به عنوان رئیس قوه قضاییه، برنامه هایی همچون شفافیت و سرعت در رسیدگی به پرونده ها سرلوحه كارها قرار گرفت و همچنین توجه به وقت مردم و جلوگیری از اطاله دادرسی باعث شد تا تحولات بسیاری در حوزه فناوری اطلاعات به وجود آید.
دشتی اردكانی اضافه كرد: البته اطلاع رسانی در این زمینه خیلی كمرنگ است و برگزاری هفته خدمات الكترونیك قضایی فرصتی است تا مردم با اقدامات این قوه در زمینه الكترونیكی كردن فرایندهای قضایی آشنا شوند.
هفته خدمات الكترونیك قضایی از امروز (شنبه) در سالن اجلاس سران با رونمایی از 89 خدمت الكترونیكی قضایی آغاز می شود و همایش سراسری دفاتر الكترونیك قضایی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
*نمونه هایی از خدمات الكترونیك قضایی
دشتی اردكانی با بیان فعالیت های صورت گرفته در قوه قضاییه برای اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: ابلاغ های الكترونیكی نمونه ای از اقتصاد مقاومتی است كه از یك طرف به نفع بودجه عمومی كشور است و از طرف دیگر به سود مردم است. چون به ایجاد آرامش در پیگیری پرونده های قضایی منجر شده است.
دبیر ستاد هفته خدمات الكترونیك قضایی تاكید كرد: اقتصاد مقاومتی فقط در بودجه و پول نیست. امروز مردم به افسردگی دچار شده اند و زمانی كه یك پرونده قضایی برای آنان تشكیل می شود، نگرانی هایی برای آنان به وجود می آید ولی با توجه به فناوری های ارتباطات و داده ها، شاهد شفافیت در پرونده ها هستیم و همین شفافیت آرامش خاصی به مردم داده است. چون مردم این احساس را دارند كه كارهایشان به صورت صحیح در دستگاه قضایی انجام می شود.
وی درباره ابلاغ الكترونیكی گفت: اگر در گذشته برای ابلاغ واقعی با مشكلاتی رو به رو بودیم ولی امروز با ابلاغ الكترونیكی مردم می توانند پرونده و ضمائم آن را فقط خودشان ببینند و از مراحل مختلف پرونده آگاهی پیدا كنند.
دشتی اردكانی افزود: مسائلی مانند ترافیك رفت و آمد در شهر، هزینه مامور ابلاغ، ترافیك درون شهری، وسیله نقلیه و ده ها مسئله دیگر با ابلاغ الكترونیكی حل شده است و ارسال 15 میلیون ابلاغ واقعی به صورت الكترونیكی باعث شده تا میلیاردها تومان صرفه جویی صورت گیرد.
وی اضافه كرد: گاهی در هر پرونده ممكن است چند بار ابلاغ صورت بگیرد كه می توان گفت با اجرای ابلاغ الكترونیكی درحدود 45 میلیون برگ كاغذ صرفه جویی شده است.
رئیس كانون سردفتران و دفتریاران از پابند الكترونیكی به عنوان یكی دیگر از نوآوری های این قوه یاد كرد كه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به وجود آمده است.
بر اساس گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، دشتی اردكانی افزود: مساله پابندهای الكترونیكی یك موضوع بسیار مهم در اعصاب و روان برای مجرمان است. چون زندانی كردن یك مجرم تبعات بسیاری برای خانواده و اجتماع دارد ولی وقتی یك زندانی بتواند با حكم دادگاه با پابند الكترونیكی در محدوده منزل و شهر خود زندگی كند، آرامش به خانواده آن مجرم برمی گردد و از نظر اجتماعی و عاطفی نیز در دراز مدت كمك بزرگی به مردم می شود.
حجت الاسلام حمید شهریاری رئیس مركز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ماه گذشته در یك نشست خبری اعلام كرد كه طرح پابند الكترونیكی با همكاری سازمان زندان ها تا پایان مهرماه عملیاتی می شود و با تولید هزار پابند، قضات می توانند مجرمان درجه پنج تا هشت را با این پابندها راهی منازل خود كنند.
اجتمام *1003* 3063
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۱
تهران- ایرنا- رئیس كانون دفاتر خدمات الكترونیك قضایی كشور گفت: تحولات ایجاد شده در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات قوه قضاییه، شبیه یك انقلاب ار نظر خدمات الكترونیك در این قوه است كه به كاهش هزینه های مادی و فشار روانی مردم و جلوگیری از اطاله دادرسی ها منجر می شود.