كوالالامپور- ایرنا- اجلاس مشترك 10 وزیر تجارت عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا 'آسه آن' به همراه وزیران تجارت 6 كشور چین، هند، كره جنوبی، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند درچارچوب توافقنامه همكاری جامع اقتصادی(RCEP) روز شنبه در سنگاپور برای یافتن راهكارهای مقابله با جنگ تجاری و افزایش همكاری های اقتصادی- بازرگانی بدون حضور آمریكا برگزار می شود.

به گزارش ایرنا از رسانه های آسیایی، تشدید جنگ تجاری آمریكا و چین سبب شد تا اجلاس وزیران 16 عضو توافقنامه موسوم به همكاری های جامع اقتصادی (آر سی ایی پی) زودتر از موعد در سنگاپور برگزار شود.
همكاری های اقتصادی جامع منطقه ای (RCEP) توافق تجارت آزاد بین 10 عضو اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا (شامل مالزی، سنگاپور، فیلیپین، اندونزی، ویتنام، تایلند، میانمار، برونئی، كامبوج و لائوس) با 6 كشور استرالیا، چین، ژاپن، هند، كره جنوبی و نیوزیلند است كه در حال حاضر با این اتحادیه توافق تجارت آزاد دارند.
این توافق هم اكنون در حال بررسی است.
مذاكرات این همكاری های اقتصادی جامع منطقه ای از سال 2012 آغاز شده است.
شبكه بین المللی فعالیت های تجاری بین این 16 كشور كه حدود 30 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارند، قرار است گسترش یابد.
در واقع پشت پا زدن 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا به یكی از اصلی ترین توافق های تجاری دو سوی اقیانوس آرام موسوم به 'تی.پی.پی' سبب شد كه كشورهای این حوزه توافقنامه آر سی ایی پی را بیشتر مورد توجه قراردهند و به دنبال ایجاد مدلی برای گسترش همكاری های تجاری در این منطقه بدون حضور آمریكا باشند.
دونالد ترامپ بلافاصله پس از حضور در كاخ سفید در اولین دستور ریاست جمهوری كشورش را از توافقنامه دوسوی اقیانوس آرام 'تی پی پی' خارج ساخت.
اتحادیه آسه آن بر مبنای گسترش روابط تجاری میان اعضا در سال 1967 تاسیس شد و به همین دلیل اقدامات یكجانبه آمریكا در به راه انداختن جنگ تجاری علیه چین و كشورهای عضو آسه آن را نیز به طور غیرمستقیم تهدید كرده است زیرا این كشورها تعاملات گسترده تجاری با پكن دارند و هرنوع محدودیت در تجارت چینی ها اعضای این كشورها را نیز متاثر می سازد.
علاوه براین به گزارش استار در اجلاس وزیران تجارت آر سی ایی پی امروز در سنگاپور فشار اصلی بر روی هند برای افزایش همكاری ها و عملیاتی شدن هرچه زودتر سیاست های تجاری مشترك در میان این گروه است.
درحال حاضر هند دارای توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه آسه آن، كره جنوبی و ژاپن است اما باید با استرالیا و نیوزیلند نیز به توافقنامه مشتركی دست یابد.
كشورهای عضو آر سی ایی پی باید میان یكدیگر توافقنامه تجارت آزاد امضا كرده باشند تا بتوانند قوانین تجاری واحدی را میان یكدیگر اجرا كنند.
توفیق همكاری های جامع اقتصادی ار سی ایی پی به فعالیت ها و توافقنامه های تجارت آزاد كشورهای كلیدی این گروه مانند چین و هند وابستگی زیادی دارد زیرا به طور مثال در مورد هند، این كشور با برخورداری از 42 درصد از جمعیت جهان و 40 درصد تولید ناخالص داخلی جهان نقش مهمی در گسترش سیاست های تجاری این گروه خواهد داشت.
طبق گزارش وزارت تجارت بین الملل و صنعت مالزی، درصورتی كه همكاری های اقتصادی آر سی ایی پی اجرایی شود ، این گروه بزرگترین توافقنامه تجارت آزاد را درجهان با جمعیتی حدود 3.5 میلیارد نفر به خود اختصاص می دهند.
اساق **1599**1337