معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: 2 هزار و پنج پروانه ساخت محصولات غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي در نيمه نخست امسال در استان مركزي صادر شده است.

به گزارش ايرنا، دكتر «مصطفي دلاور» روز شنبه در جمع خبرنگاران در اراك افزود: يكهزار و 892 فقره پروانه نيز در اين راستا پارسال در استان مركزي صادر شده بود.
وي بيان كرد: يكهزار و 40 بازديد از كارخانه هاي موادغذايي و آرايشي استان امسال توسط اين دانشگاه انجام شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي اراك افزود: 515 مورد از اين بازرسي ها امسال از واحدها و مراكز پخش عمده و عرضه لوازم آرايشي و بهداشتي با همكاري سازمان هاي مربوطه انجام شده كه 6 واحد متخلف پخش عمده و عرضه مواد آرايشي و بهداشتي به تعزيرات حكومتي معرفي شد و پرونده 10 واحد توليدي متخلف نيز در مراجع قضايي دنبال مي شود.
دكتر دلاور بيان كرد: 14 گواهي بهداشت براي صادرات موادغذايي و بهداشتي در امسال توسط اين دانشگاه صادر شده است.
وي اظهار داشت: 90 درصد از محصولات غذايي توليد شده در استان مركزي داراي درج نشانگر رنگي (راهنماي تغذيه) است كه اين شاخص در سال گذشته حدود 70 درصد بود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي اراك افزود: چاقي و بيماري هاي قلبي و عروقي از معضلات مهم جامعه است و وزارت بهداشت و درمان در اين راستا برنامه پنج ساله اي را تدوين كرده كه از سال 95 آغاز شده و استان مركزي در راستاي عمل به آن در زمره استان هاي پيشرو است.
دكتر دلاور گفت: بر اساس اين برنامه ميزان نمك و روغن در محصولات پرنمك و پر روغن بايد تا 20 درصد كاهش يابد و اسيدهاي چرب ترانس نيز به كمتر از نيم درصد برسد.
وي عنوان كرد: استان مركزي در اين راستا از برنامه كشوري جلوتر است و تاكنون 10 درصد از ميزان نمك 14 محصول پرنمك، 10 درصد از ميزان شكر 72 محصول، 10 درصد از ميزان روغن مصرفي 9 محصول پر روغن را كاهش داده و اسيدهاي چرب ترانس روغن هاي توليدي در اين استان نيز به كمتر از 2 دهم درصد رسيده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي اراك تصريح كرد: نمره فعاليت بيشتر صنايع غذايي استان مركزي متوسط و خوب است، 20 درصد نيز عالي است و تنها حدود 2 درصد از آن ها داراي نمره ضعيف است.
دكتر دلاور اضافه كرد: آخرين ارزشيابي رسمي معاونت غذا و دارو كشور در سال 95 انجام شده كه دانشگاه علوم پزشكي اراك در اين ارزيابي موفق به كسب رتبه برتر شد.
وي بيان كرد: اين دانشگاه در زمينه برنامه عملياتي در بين دانشگاه هاي تيپ 2 در سه ماه اول امسال رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي اراك شعار روز جهاني غذاي امسال را « فتار ما آينده مان را مي سازد، تلاش براي دنياي بدون گرسنه» و شعار هفته ملي غذا را «تغيير اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و بهبود سلامت» اعلام كرد و گفت: برنامه هاي مختلفي از جمله اطلاع رساني و آموزش جامعه در خصوص تغذيه سالم، اجراي صبحانه سلامت در مدارس، ايجاد ايستگاه فرهنگي در نمازجمعه و تقدير از مديران و مسئولان فني واحدهاي برتر صنايع غذايي استان مركزي در نظر گرفته شده است.
21 تا 27 مهرماه به عنوان هفته غذا نامگذاري شده است.
3005/6013/