حسين رشيدي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: امنيت غذايي دسترسي مردم به غذاي سالم و كافي در همه زمان ها است لذا بايد براي اين مهم غذا به اندازه كافي توليد و سلامتش تضمين شود.
وي تصريح كرد: اقدامي كه دامپزشكي در مرحله نخست حفظ امنيت غذايي در جامعه انجام مي دهد حفظ و حراست از سرمايه دامي استان است.
مديركل دامپزشكي استان كرمان گفت: سرمايه گذاري خوبي در زمينه پرورش دام و طيور در اين استان انجام شده و بخش قابل توجهي از غذاي مردم با گوشت مرغ ، تخم مرغ ،گوشت قرمز و آبزيان تامين مي شود.
وي افزود: حيوانات پرورشي در معرض بيماري هاي واگيردار قرار دارند و ممكن است علاوه بر بيماري دامي، مشكلات اقتصادي و بيماري هاي انساني را نيز موجب شوند.
به گفته رشيدي اداره كل دامپزشكي برنامه هايي چون رصد، واكسيناسيون و مراقبت هاي بهداشتي و قرنطينه اي را در راستاي تامين امنيت غذايي اين استان انجام مي دهد.
وي تصريح كرد: اگر اين اقدامات انجام نشود دام ها به دليل بيماري هاي واگيردار تلف مي شوند و علاوه بر ايجاد خطر در فعاليت هاي اقتصادي موجب بروز بيماري هاي مشترك بين انسان و دام مي شود.
مديركل دامپزشكي استان كرمان تاكيد كرد: دامپزشكي در تامين سلامت مواد غذايي با منشا دامي نقش مهمي دارد لذا گوشت قرمز، سفيد و لبنيات از نظر بيماري هاي مشترك بين انسان و دام كه مي تواند براي انسان مخاطره آميز باشد مورد پايش قرار مي گيرد.
رشيدي گفت: دامپزشكي از مزرعه تا آشپزخانه بر روي سلامت مواد غذايي با منشا دامي نظارت دارد و با اعمال نظارت هاي بهداشتي در واقع سلامت اين محصولات را تضمين مي كند.
وي بيان كرد: نظارت دامپزشكي از نظارت بر خوراك دام آغاز و تا درمان هاي مجاز دام، نظارت بر دوره پرهيز دارويي تا باقي مانده سموم در گوشت كشتار شده ادامه دارد.
رشيدي ادامه داد: اداره كل دامپزشكي استان كرمان در اين راستا اقدام به تدوين سند امنيت غذايي كرده و ما هر سال بر اجراي مفاد اين سند نظارت داريم و محصولات غذايي كه به دست مردم مي رسد كد رهگيري دارند و بدين ترتيب مشخص مي شود محصولات از كدام دامداري يا كشتارگاه به مراكز عرضه رسيده اند.
وي با اشاره به انجام آزمايشات پايش باقي مانده دارويي و آنتي بيوتيك در گوشت مرغ در كرمان تصريح كرد: لاشه هاي كشتار شده در كشتارگاه ها ليبل گذاري شده و مهمور به مهر دامپزشكي است.
رشيدي اظهار داشت: اقدامات مشابهي در مورد تامين سلامت شير خام نيز توسط دامپزشكي انجام مي شود كه نمونه گيري از شير از نظر عوامل و بار ميكروبي و تقلب ها و غيره از آن جمله است.
وي تاكيد كرد: در راستاي علمياتي كردن اسناد امنيت غذايي اقدامات زيادي از جمله تشديد نظارت هاي بهداشتي، نمونه گيري دوره اي از محصولات خام دامي و اصلاح مراكز توليد مواد غذايي در استان كرمان انجام شده است.
مديركل دامپزشكي استان كرمان گفت: حمل گوشت و ساير فراورده هاي خام دامي نيز مورد نظارت كارشناسان خبره اين اداره كل است لذا گوشت با كانتينرهاي مناسب سردخانه دار به مراكز فروش ارسال و مورد بازبيني مرتب قرار مي گيرند.
وي با بيان اينكه اقدامات دامپزشكي با هزينه اندك افزايش بهره وري و خودكفايي در كشور را به همراه دارد گفت: اقدامات درماني دامپزشكي امنيت غذايي را تضمين مي كند.
رشيدي با بيان اينكه رسانه ها نقش موثري در اطلاع رساني اقدامات انجام شده در حوزه دامپزشكي به مردم دارند افزود: بسياري از اين اقدامات بدون حضور رسانه ها به نتيجه نمي رسد.
وي ادامه داد: زيرا مطبوعات را به عنوان ركن چهارم دموكراسي مي شناسيم و قبول داريم نقش رسانه ها در تنوير افكار عمومي ارزنده است.
مديركل دامپزشكي استان كرمان تصريح كرد: دامپزشكي در بخش هاي امنيت غذايي نقش مهمي برعهده دارد و اقدامات اين نهاد در توليد و توسعه پايدار نقش مهمي برعهده دارد.
مديركل دامپزشكي استان كرمان گفت: اقدامات دامپزشكي هزينه هاي زيادي را از دوش بهداشت و درمان بر مي دارد و به سلامت جامعه كمك مي كند و هر چند كار اصلي دامپزشكي واكسيناسيون و پيشگيري از بيمارها است اما اين نهاد در راستاي رصد و اقدام سريع و بموقع بيماري هاي دامي در مناطق مختلف اقدامات قابل توجهي را انجام مي دهد.
رشيدي افزود: دامپزشكي در سيستم پدافند غيرعامل نيز با عملكرد سريع خود نقش مهمي دارد و اتفاقات بموقع رصد،اعلام و پيگيري مي شود و داروهايي كه در اختيار دامداران قرار مي گيرد كاملا تحت نظر اين نهاد است و كارشناسان دامپزشكي مراقبت مي كنند باقي مانده داروها در فرآورده هاي دامي وجود نداشته باشد.
رشيدي گفت: كرمان تنها استاني است كه باقي مانده دارو در گوشت مرغ را پايش مي كند و مرغي كه اكنون توزيع مي شود از به لحاظ باقي مانده آنتي بيوتيك مورد آزمايش قرار مي گيرد.
وي افزود: كميته هاي فني با نوآوري كه دامپزشكي رويكرد ها و برنامه هاي عملياتي را مطابق آخرين استانداردهاي دنيا تعريف كرده تا بهره وري ارتقا يابد كه با اين شيوه بسياري از بيماري هاي مشترك انسان و دام مانند تب مالت، تحت كنترل درآمده است.
رشيدي به مهار نسبي تب مالت در استان كرمان اشاره و تصريح كرد: اين بيماري در برخي از شهرستان هاي استان طي سالهاي گذشته 170 مورد در 100 هزار نفر جمعيت بود در حالي كه در سال جاري اين تعداد به 25 نفر كاهش يافته است.
رشيدي تاكيد كرد: يكي از موفقيت هاي چشمگير دامپزشكي كرمان كنترل بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان است كه اين بيماري طي سالهاي گذشته تلفات و هزينه هاي بسياري را بر جا گذاشت به طوري كه 27 ميليون قطعه پرنده در كشور سال گذشته معدوم شد در حالي در استان با انجام اقدامات مراقبتي تاكنون اين بيماري شايع نشده است.
مديركل دامپزشكي استان كرمان افزود: سال قبل بيش از 6 هزار مورد كار آزمايشگاهي و مراقبتي در راستاي كنترل اوضاع در زمينه جلوگيري از بروز بيماري فوق حاد پرندگان در اين استان انجام شد .
3029/ 5054
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۱
كرمان - ايرنا - مديركل دامپزشكي استان كرمان با تاكيد بر تامين امنيت غذايي توسط اين سازمان گفت: كشتارگاه هاي استان مجهز به پيشرد كن هستند و لاشه دام هاي ذبح شده براي جلوگيري از انتقال بيماري ها به مدت 24 ساعت در اين مكان نگهداري مي شوند.