جاكارتا- ایرنا - كاروان «خودباوری و امید» ایران در سومین دوره بازی های پاراآسیایی با كسب 136 نشان ارزشمند و تصاحب سكوی سومی قاره كهن، برای نخستین بار آثار ماندگاری از قهرمانی و منش پهلوانی را به یادگار گذاشتند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا؛ سومین دوره بازیهای پاراآسیایی كه از 14 مهر به میزبانی اندونزی آغاز شده بود امروز شنبه با قهرمانی تیم ملی بسكتبال با ویلچر ایران و عنوان جایگاه سومی كاروان وزشی ایران برای نخستین بار در ادوار بازیها پایان یافت.
كاروان «خودباوری و امید» ایران پرونده حضور در این دوره از بازی ها را با كسب 136نشان مختلف ( 51 طلا، 42 نقره و 43 برنز) و صعود یك پله ای بست.
نگاهی آماری به عملكرد كاروان ایران در این دوره نشان می دهد كه از لحاظ كمی شمار ورزشكاران حاضر در جاكارتا نسبت به دوره قبل بازی های تغییر چندانی ندارد، اما تعداد مدال های كسب شده گواهی می دهد كه تنها با افزایش هشت نفری ورزشكاران تنها 16 مدال بیش از دوره قبل صید كرده است. ایران در بازیهای 2014 اینچئون با 200 ورزشكار 120 مدال كسب كرده بود.
اما یكی از اتفاق های این رویداد حذف 2 رشته فوتبال هفت و پنج نفره از سوی میزبان بود كه اگر هر 2 تیم ایران در این دوره حضور می داشت، قطعا بر سكوی دومی قاره كهن می ایستاد.
كیفیت مدال های ایران از دیگر نكات مهم این دوره از بازی هاست، كشورمان كه در دوره گذشته با كسب 37 مدال طلا در جایگاه چهارم قرار گرفته بود در این دوره با 51 حضور موفق در فینال بازی ها و كسب نشان طلا توانست عنوان سومی را از آن خود كند.
این جایگاه در شرایطی حاصل شد كه تا واپسین ساعات مسابقات ایران در جایگاه دوم بود و كره جنوبی تنها با اختلاف 2 مدال طلا بالاتر از كشورمان قرار گرفت.
همچنین اضافه شدن 14 مدال طلا به كارنامه كاروان ورزشی ایران در این برهه قابل توجه است و این مهم زمانی محقق شد كه ورزشكاران نشان های نقره خود را به طلا ارتقا دادند. ورزشكاران كه در اینچئون 52 نقره تصاحب كرده بودند در جاكارتا با كاهش 10 نشان نقره آن را به طلا تبدیل كردند؛ به عبارتی هنر وزشكاران ایرانی كیمیاگری در تبدیل نقره به طلا بود.
كاروان ایران در كسب مدال برنز نیز جهشی 12 مداله داشته و تعداد سكوهای سوم ایران در این دوره از رقابت ها از 31 عنوان سومی اینچئون كره جنوبی به 43 عنوان در جاكارتا افزایش یافت.
اما شاهكار ورزشكاران معلول ایران كسب 6 طلا و یك نقره در شنا توسط «شاهین ایزدیار» است كه به پرمدال ترین ورزشكار بازی ها لقب گرفت. بنا به اعتراف «مایكل فلپس ایران»، وی به خاطر تیم پرسپولیس و نماد 6 این باشگاه از كسب مدال طلای هفتم صرف نظر كرد! 6 مدال طلای ایزدیار در حالی برای ایران به ارمغان آورده شد كه كاروان ورزشی كشورمان در دور گذشته در این رشته تنها به یك نشان زرین بسنده كرده بود.
پدیده دیگری كه در این رویداد رخ داد، شگفتی ساز شدن شطرنجبازان نابینای ایران است كه با كسب چهار طلا، 6 نقره و 4 برنز نقش مهمی در صعود كاروان ایران در جدول رده بندی ایفا كردند.
البته موفقیت نابینایان ایرانی در سومین دوره بازی های پاراآسیایی تنها به شطرنج منهتی نشد بلكه آنان 3 مدال طلای گوانگژو 2010 و هفت مدال طلای اینچئون كره جنوبی در سال 2014 را به 15 طلا در جاكارتای 2018 افزایش دادند.
از طرفی پس از سهل انگاری و خبرساز شدن حذف «زهرا نعمتی» از بازی های آسیایی 2018، در حالی تمام كارشناسان وی را امید نخست كسب طلا می دانستند در نهایت به برنز بسنده كرد.
از حاشیه این بازی ها می توان به پس گرفتن مدال طلای «حمید اسلامی» اشاره كرد كه پس از گذر از خط پایان و دور افتخار با پرچم كشورمان، اعلام شد در مسابقه وی خطایی رخ داده و مدال به ورزشكار ژاپنی رسید.
همچنین حضور «سیامند رحمان» قوی ترین مرد معلول جهان و «مرتضی مهرزاد» آسمان خراش 2 متر و 46 سانتیمری والیبال نشسته كاروان ایران سورژه رسانه های آسیایی شد.
رحمان وزنه بردار معلول جهان كه اعلام كرد توانایی زدن وزنه 320 كیلوگرمی دارد اما به تشخیص مربیان فعلا قصد ارتقا ركورد بازیهای پارالمپیك را ندارد اما وی با مهار وزنه 295 كیلوگرمی ركورد بازی های پاراآسیایی را ارتقا داد.
سومین دوره بازی های پاراآسیایی كه با حضور 2 هزار 880 ورزشكار از 41 كشور در 18 رشته ورزشی به میزبانی جاكارتا آغاز شده است عصر امرز با برپایی آئین اختتامیه به كار خود پایان می دهد.
در این بازی ها ٦٨٥ مدال توزیع شد كه از این تعداد ٣٠٠ نشان برای زنان، ٣٤٣ مدال برای مردان و ٤١ گردن آویز در میكس و تیمی است.
ایران هم با 209 ورزشكار و در 13 رشته ورزشی در این دوره از بازیها حضور یافته است.
ورزشی ** 2052**1597