تهران - ايرنا - نمايندگان مجلس آلمان (بوندستاگ) روز شنبه به تصميم مقامات دولتي اين كشور براي از سرگيري فروش سلاح به رياض واكنش نشان داده و اعلام كردند كه برلين تسليم خواسته رياض شده است.

به گزارش ايرنا به نقل از هفته نامه «اشپيگل»، حزب سوسيال دمكرات در مجلس آلمان (بوندستاگ) «هايكو ماس» وزير امورخارجه را كه نماينده اين حزب در دولت ائتلافي اين كشور است، به دليل برنامه از سرگيري دوباره صادرات سلاح به عربستان، آماج حملات تند قرار دادند.
آنها خطاب به ماس گفتند كه برلين در برابر خواسته رياض كوتاه آمده و تسليم آن شده است.
اشپيگل همچنين گزارش داد كه با وجود اختلاف بسيار در دولت ائتلافي آلمان، مقام هاي برلين قصد دارند، فروش سلاح به عربستان و ديگر كشورهاي عضو ائتلاف عربي در جنگ يمن را از سرگيرند.
اين هفته نامه نوشت: هرگز فروش سلاح به كشورهايي كه در جنگ يمن حضور دارند، تحريم نخواهد شد.
در مارس (اسفند 96) سال جاري ميلادي دو حزب «اتحاديه دموكرات مسيحي آلمان » (CDU) و حزب سوسيال دمكرات (SPD) اين كشور در خصوص تحريم تسليحاتي طرف هاي درگير در يمن از جمله عربستان توافق كرده بودند.
اما در شهريورماه گذشته، رسانه ها به استناد نامه « پتر آلتماير» وزير اقتصاد آلمان به مجلس اين كشور، اعلام كردند، برلين بار ديگر مجوز فروش چهار سامانه موقعيت‌ياب توپخانه‌اي با قابليت شناسايي خط آتش دشمن و ضدحمله با دقت بالا را به عربستان سعودي داده است.
اين در حالي است كه كميته حقوق بشر اروپا از اعضا خواسته است كه به دليل دست داشتن عربستان در ناپديد شدن جمال خاشقچي روزنامه منتقد سعودي در كنسولگري اين كشور در استانبول تركيه، در روابط خود با رياض تجديد نظر كنند.
همچنين پس از ناكامي عربستان براي وادار كردن آلمان به عذرخواهي، رياض ناچار شد سفير خود را پس از يك سال تنش در روابط ديپلماتيك با ژرمن ها، بدون هيچ پيش شرطي به برلين بازگرداند.
روابط رياض و برلين آبان ماه 96 و در پي اظهارات «زيگمار گابريل» وزير امور خارجه وقت آلمان به سردي گراييد.
در پي اين اقدام، عربستان ضمن احضار سفير آلمان در رياض، سفير خود از برلين را براي رايزني به كشورش فراخواند.
گابريل در ديدار با «جبران باسيل» همتاي لبناني اش، در اعتراض به بازداشت «سعد الحريري» كه از سوي مقام هاي رياض، زنداني بود، اعلام كرد: هيچكس نمي تواند نخست وزير لبنان و خانواده اش را از سفر به فرانسه باز دارد.
وي در آن زمان صراحتا گفت: در چند ماه گذشته روح ماجراجويي در رهبري عربستان سعودي گسترش يافته است و ما درباره اين موضوع سكوت نخواهيم كرد.
الحريري 13 آبان 96 در اقدامي نامتعارف و غافلگيركننده و با فشار مقام هاي سعودي در رياض از مقام خود استعفا كرده بود.
با وجود هشدارهاي فزاينده گروه هاي حقوق بشري درباره ابعاد فاجعه بار جنگ يمن، بسياري از كشورهاي غربي همچون آلمان همچنان به حمايت هاي تسليحاتي و لجستيكي از ائتلاف متجاوز سعودي ادامه مي دهند.
نمونه اي از اين حمايت ها، قراردادهاي متعدد نظامي و تسليحاتي آمريكا، كانادا و فرانسه با عربستان سعودي و امارات به ارزش صدها ميلياد دلار در يكسال گذشته است.
شبس**9363**1613