تهران- ايرنا- رئيس سازمان ملي استاندارد ايران گفت: ارتقاي ايران از رتبه سي و دوم به بيست و دوم در بين 163 كشور عضو ايزو (سازمان جهاني استاندارد) موفقيتي بود كه در دولت تدبير و اميد حاصل شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، 'نيره پيروزبخت' امروز (يكشنبه) در مراسم روز جهاني استاندارد در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي، افزود: شعار امسال سازمان جهاني استاندارد، 'استانداردهاي بين المللي و انقلاب چهارم صنعتي' است.
به گفته اين مقام مسوول، آنچه امسال در مجمع عمومي سازمان جهاني استاندارد (ايزو) مورد توجه و تاكيد قرار گرفت نقش استانداردها در بنگاه هاي كوچك و متوسط، فناوري ها، استانداردها و نوآوري، استانداردهاي بين المللي حمايت كننده اهداف توسعه پايدار و نقش آنها به عنوان مانعي در برابر جنگ هاي تجاري بود.
وي خاطرنشان كرد: در اين پيوند، همه جوامع صنعتي در حال هماهنگ سازي خود با استانداردهاي جهاني هستند كه از آن جمله مي‌توان به تدوين استاندارد خدمات پايدار، استاندارد مديريت مواد غذايي، استاندارد مسئوليت‌هاي اجتماعي‌، استاندارد آب آشاميدني شبكه هاي آبرساني، استاندارد مديريت انرژي و استاندارد مديريت ضد رشوه و فساد اداري اشاره كرد .
پيروزبخت تاكيد كرد: امروز در عرصه بين الملل تعريف جديدي از استانداردها ارائه شده كه در حقيقت حاصل تراكم دانش كاربردي و انديشه هاي برتر در طول زمان است.
وي به برخي از مهم‌ترين دستاوردهاي يك سال اخير سازمان ملي استاندارد در سطح ملي و بين الملل اشاره كرد و افزود: پس از 60 سال عضويت در ايزو، در انتخابات سال گذشته يك ايراني به هيات مديره فني اين سازمان بين المللي راه يافت.
رئيس سازمان ملي استاندارد ايران همچنين به تشكيل شوراي عالي استاندارد به رياست «اسحاق جهانگيري» معاون اول رئيس جمهوري اشاره كرد كه از جمله دستاوردهاي آن تدوين دو بسته حمايت از توليد و حمايت از واردات و صادرات مرتبط با توليد داخل است.
وي خاطر نشان كرد: وقتي واحد توليدي در كشور نمونه شود سازمان ملي استاندارد، ديگر به نمونه گيري از آن واحد تا يكسال نخواهد پرداخت و تنها به كنترل بازار مي پردازد و همچنين تسهيلاتي براي واردات مواد اوليه توليدي اين واحدها در نظر گرفته مي شود.
پيروزبخت ابراز اميدواري كرد با همكاري دولت، مجلس و قوه قضاييه بتوانيم استاندارد را به معناي واقعي در كشور پياده كنيم و سازمان ملي استاندارد به عنوان مشاور و راهنماي واحدهاي توليدي و نه در مقام مچ گيري عمل كند.
به گزارش ايرنا، مراسم روز جهاني استاندارد با حضور «اسحاق جهانگيري» معاون اول رئيس جمهوري و «نيره پيروزبخت» رئيس سازمان ملي استاندارد ايران برگزار و از 18 واحد توليدي نمونه كشور با اهداي تنديس و لوح تقدير شد.
رئيسان موسسه هاي استاندارد 25 كشور در 14 اكتبر 1946 ميلادي در لندن، تصميم گرفتند تا سازمان بين المللي استاندارد را تشكيل دهند. 
مقر اين سازمان در ژنو (سوييس) است و اين نهاد در 23 فوريه 1947 فعاليت خود را آغاز كرد. اهميت اين موضوع سبب شد تا 14 اكتبر (22 مهر) را به نام روز جهاني استاندارد نامگذاري كنند.
اقتصام **3065**9132**2022