به گزارش ایرنا، دكتر محسن ارزان لو روز یكشنبه در آستانه روز جهانی غذا در نشست تولیدكنندگان مواد غدایی و لبنی استان افزود: پارسال حدود 90 درصد محصولات تولیدی در این استان نشانگر رنگی تغذیه راهنمای سریع برای انتخاب غذای سالم داشت.
وی با بیان اینكه همه محصولات غذایی و آشامیدنی باید دارای نشانگر رنگی تغذیه ای باشند، اظهار داشت: از طریق جدول نشانگرهای رنگی مصرف كننده میزان مصرف قند، نمك، چربی و اسید چرب ترانسی فرآورده های غذایی را دریافت و رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می كند.
ارزان لو ادامه داد: در چارچوب برنامه های طرح تحول سلامت و سیاست های وزارت بهداشت در خصوص اطلاع رسانی و افزایش فرهنگ مصرف كنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، سازمان غذا و دارو اقدام به تدوین دستورالعمل درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی كرده است.
وی با اشاره به اینكه جامعه سالم زیر بنای توسعه هر كشور و یكی از راه های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح است، اضافه كرد: در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم بصورت شفاف و قابل درك در مورد فرآورده های خوراكی و آشامیدنی به مصرف كننده ضروری است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان اردبیل با بیان اینكه درج نشانگرهای رنگی با هدف افزایش آگاهی مصرف كنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقا سلامت طراحی و تدوین شده است، گفت: برچسب گذاری غذا اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولید كننده و فروشنده غذا با خریدار و مصرف كننده می باشد.
ارزان لو افزود : رنگ قرمز در نشانگر تغذیه نشانه زیاد بودن، رنگ زرد یا نارنجی نشانه متوسط بودن و رنگ سبز نشانه كم بودن قند، نمك، چربی و یا اسید چرب ترانسی در مواد خوراكی است.
وی افزود: در 6 ماهه اول امسال 401 بار بازدید فنی و بهداشتی، 387 مورد نمونه برداری از واحدهای تولیدی مواد غذایی و 200 مورد نمونه برداری از محصولات خام كشاورزی استان مانند میوه و سبزیجات به منظور بررسی و پایش باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین انجام شده است.
ارزان لو اظهار داشت: در این مدت 54 مجوز صادرات، 64 پروانه بهداشتی، 43 شناسه نظارت و 36 پروانه مسئولیت فنی برای واحد های تولیدی استان صادر و 35 تذكركتبی به واحدهای تولیدی استان داده شده و 21 واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی و یك كارگاه تولیدی نیز پلمپ شده است.
وی اضافه كرد: همچنین امسال در این مدت پنج هزارو 429 بار نمونه برداری از واحدهای تولیدی استان برای ارسال به آزمایشگاه ها انجام شده و 21 هزار و 716 آزمایش بر روی آنها صورت گرفته است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان اردبیل قاچاق را تهدید برای سلامتی مردم عنوان كرد و گفت: پارسال در این استان مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی به ارزش پنج میلیارد و 300 میلیون ریال كشف و امحا شد.
ارزان لو افزود: بازرسان معاونت غذا و دارو تمام محصولات سلامت محور را در سطح عرضه مورد بررسی قرار داده و با متخلفان برخورد می كنند.
وی بازرسی مستمر از واحدهای تولیدی، معرفی واحدهای تولیدی متخلف به مراجع قضایی، بررسی و رسیدگی به شكایات مردمی، صدور پروانه بهداشتی و نظارت ، آموزش عموم مردم و آموزش كارشناسان فنی واحدهای تولیدی استان را از جمله فعالیت های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان در طول سال ذكر كرد.
تجلیل از واحدهای نمونه تولیدی و كارشناسان نمونه فنی واحدهای تولیدی استان از دیگر بخش های این نشست بود.
6130/ 1257
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۹
اردبیل - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان اردبیل گفت: 95 درصد محصولات تولیدی استان دارای نشانگر رنگی تغذیه راهنمای سریع برای انتخاب غذای سالم است.