كوالالامپور - ایرنا - انور ابراهیم رئیس حزب عدالت مردم كه در انتخابات میاندوره ای پارلمان مالزی پیروز شد، امروز با حضور در مجلس نمایندگان سوگند خورد تا پس از سالها به عرصه سیاسی این كشور بازگردد و مسیر قانونی وی برای جانشینی ماهاتیر محمد هموار شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مالزی درسال جاری دو انقلاب آرام و انتخاباتی را پشت سر گذاشت . نخستین انقلاب پارلمانی منجر به بازگشت ماهاتیر محمد پس از تقریبا دو دهه و دومی منجر به بازگشت انور ابراهیم به عرصه سیاسی و اجرایی این كشور شد.
انور ابراهیم در نخستین ساعات امروز با حضور در مجلس نمایندگان مالزی در مراسم ویژه ای به عنوان یكی از نمایندگان خانه ملت سوگند یاد كرد.
وی دو روز پیش با شركت در انتخابات 13 اكتبر (21 مهر) میان دوره ای مجلس مالزی از منطقه پورت دیكسون در غرب این كشور توانست 6 نفر دیگر از رقبای خود را در این منطقه از احزاب پاس، آمنو و همچنین رقبای مستقل شكست دهد.
براساس اعلام مسئولان برگزار كننده انتخابات، انور ابراهیم 71 ساله توانست بیش از 58 درصد از آرای منطقه پورت دیكسون را به خود اختصاص دهد كه یك پیروزی با اكثریت در این انتخابات محسوب می شود.

** قوه مقننه مالزی
قوه مقننه مالزی از دو مجلس نمایندگان (سفلی) و سنا (علیا) تشكیل شده است .
از 70 سناتور مجلس سنا 26 نفر توسط دولت های 13 ایالت مالزی ، 26 نفر توسط پادشاه و دو نفر دیگر از مناطق فدرالی مالزی برای یك دوره سه ساله به این مجلس راه می یابند.هر سناتور می تواند فقط دو دور به مجلس سنا راه پیدا كند.
دوره مجلس نمایندگان مالزی نیز پنج ساله است كه نمایندگان آن با رای مستقیم مردم وارد آن می شوند.
در چهاردهمین انتخابات مجلس نمایندگان مالزی ائتلاف امید به رهبری ماهاتیر محمد توانست 113 كرسی از 222 صندلی مجلس نمایندگان را به خود اختصاص دهد.
قوه مقننه در مالزی نقش بسیار حیاتی را در فعالیت های سیاسی و اجرایی این كشور دارد زیرا تمام دولتمردان این كشور جنوب شرق آسیا باید از مسیرپارلمان به كابینه و مسئولیت های اجرایی وارد شوند.

** انور ابراهیم و هشتمین جایگاه نخست وزیری مالزی
ماهاتیر و انور درجریان چهاردهمین انتخابات سراسری مالزی اختلاف ها را پس از 20 سال را كنار گذاشته و با ایجاد ائتلافی چهارگانه تحت عنوان «ائتلاف امید» توانستند در انتخابات 9 مه (19 اردیبهشت) پیروز میدان باشند.
این ائتلاف به رهبری ماهاتیر محمد به عنوان یكی از تغییرات مهم سیاسی در این كشور از زمان استقلال در سال 197 تاكنون ارزیابی شده است.
انور سالیان متمادی به اتهام اخلاقی محاكمه و زندانی شده بود. اتهامی كه او هیچ گاه آن را نپذیرفت و آن را اقدامی سیاسی علیه خود اعلام كرد.
ائتلاف پاكاتان هاراپان به رهبری ماهاتیر محمد توانست در چهاردهمین انتخابات سراسری ائتلاف حاكم باریسان نشنال به رهبری نجیب رزاق را شكست داد و به عنوان نخست وزیر هفتم مالزی پس از حدود دو دهه به عرصه قدرت سیاسی این كشور بازگردد.
اما پاكاتان هاراپان كه مجموعه از گروههای مخالف دولت از جمله عدالت مردم به رهبری انور را در خود جای داده بود، از همان ابتدا اعلام كرد كه ماهاتیر محمد پس از دوسال نخست وزیری ، این جایگاه را به انور ابراهیم تحویل خواهد داد.
ماهاتیر محمد كه در دو هفته اخیر در رقابت های انتخاباتی انور ابراهیم شركت كرده بود از انور ابراهیم برای ورود به مجلس رسما حمایت كرد.
پس از اعلام پیروزی انور در انتخابات پورت دیكسون ماهاتیر محمد اعلام كرد كه از نتایج انتخابات راضی و خوشحال است و دولت را تا سال 2020 ( دو سال آتی ) به انور تحویل خواهد داد.
زندگی سیاسی انور ابراهیم در دو دهه اخیر به گونه ای بوده كه وی همواره به عنوان یكی از مخالفان دولت های وقت فعالیت داشته است.
وی در دوران زندگی سیاسی خود شاهد فراز و نشیب های زیادی بوده و با اتهامات فساد و مسائل اخلاقی دوبار نیز راهی زندان شده است.
انور در آخرین بار در سال 2015 به اتهام مسائل اخلاقی كه هیچگاه آنها را قبول نكرد محكوم به 5 سال زندان شد اما امسال با حمایت ماهاتیر محمد و درخواست عفو از پادشاه این كشور از زندان آزاد و مورد عفو قرار گرفت.
صندلی كه انور ابراهیم در مجلس نمایندگان مالزی برآن تكیه زد ، پیشتر به دانیل بالاگوپال از پورت دیكسون تعلق داشت كه وی برای ورود انور از سمت خود استعفا داد.
ناظران داخلی این اقدام را گامی برای ایجاد فرصت های قانونی برای انور ابراهیم به منظور نیل به جایگاه نخست وزیری هشتم در مالزی ارزیابی كردند.

** برنامه های انور ابراهیم
انور پس از پیروزی در انتخابات مجلس اعلام كرد كه مهمترین برنامه هایش به عنوان نماینده پارلمان مالزی، ایجاد اصلاحات در مجلس سفلی ( نمایندگان) و حمایت از برنامه های دولت ماهاتیر دراین مركز است.
نخستین برنامه ای كه انور ابراهیم با حضور در مجلس مالزی آن را مورد پیگیری قرار خواهد داد، لایحه بودجه 2019 (سال آینده) این كشور است كه توسط دولت ماهاتیر محمد به مجلس ارائه شده است.
انور امروز در مجلس به خبرنگاران گفت كه مهمترین اولویت وی كمك به دولت برای اجرای مانیفست پاكاتان هاراپان به منظور ایجاد اصلاحات در مجلس خواهد بود.
وی گفت: به طور سنتی مجلس همواره نقش امضا كننده تمام لوایح دولت را داشته است.نمایندگان درمجلس بحث می كنند اما عمدتا لوایح دولت به امضای نمایندگان می رسد.
انور با ابراز خوشحالی از بازگشت به مجلس مالزی گفت كه در گذشته هر از گاه از حقوق خود برای بازگشت به مجلس محروم شده وراهی زندان شدم و دسترسی به دادگاه تجدید نظر برای ارائه یك حكم عادلانه نداشتم .
وی در مورد نقش خود در دولت و نخست وزیر آتی مالزی گفت : به دكتر ام ( ماهاتیر) اعلام كردم كه دولت كنونی را حمایت خواهم كرد و برنامه های خود را صرف ایجاد اصلاحات در پارلمان خواهم كرد.
رئیس حزب عدالت مردم مالزی تاكید كرد : باید به دولت اجازه داد بدون هیچ فشاری به كار و برنامه های خود ادامه دهد.
وی گفت: آنگونه كه پیشتر نیز مطرح كرده به دنبال كسب هیچ مقامی در كابینه ماهاتیر محمد نیست.
نخست وزیر احتمالی هشتم مالزی همچنین تاكید دارد كه هیچ عجله‌ای برای جانشینی ماهاتیر محمد ندارد زیرا كشور اكنون نیاز به ثبات و یك رهبر قوی دارد و می خواهم اطمینان حاصل كنم كه ماهاتیر در موقعیت خود كاملا موثر است.
انورابراهیم آخرین بار در سال 2013 در سیزدهمین انتخابات سراسری این كشور به عنوان نماینده مجلس از حوزه انتخابیه 'پرماتانگ پائو' انتخاب شد.
اما مدتی بعد درپی باز شدن پرونده ای قضایی علیه انور در دادگاه فدرال درفوریه 2013 ، وی از پارلمان اخراج و به جرم فساد به 5 سال زندان محكوم شد.
انور ابراهیم با حكم عفو پادشاه مالزی در روز 16 ماه مه امسال (26 اردیبهشت) هفت روز پس از پیروزی ائتلاف پاكاتان هاراپان در چهاردهمین انتخابات سراسری از زندان آزاد شد.
آساق**1599**1663**