به گزارش اين شبكه ، در ماه هاي گذشته نرم افزار جاسوسي پگاسوس توليد شركت اسرائيلي «SNO» ويژه جنگ سايبري نظرها را به خود جلب كرده است و شركت لوك اوت متخصص در امنيت تلفن هاي همراه حمله پگاسوس را بسيار قوي و با قابليت بالا براي نفوذ در تلفن هاي همراه دانسته است.
براساس اين گزارش از سال 2016 پگاسوس از سوي شركت اسرائيلي به بسياري از كشورهاي دنيا از جمله 175 مخالف و فعال حقوقي و رسانه اي در جهان عرب و آمريكاي لاتين، آسيا و آفريقا و مناطق ديگر دنيا فروخته شده است.
**اين بدافزار چگونه كار مي كند؟
الجزيره افزود: اين بدافزار جاسوسي يك پيام به شخص مورد نظر مي فرستد مبني بر اينكه مي تواند با ورود به اين برنامه به اطلاعات مهمي دست يابد اما به محض ورود به گوشي همراه نفوذ مي كند و اطلاعات شخص قابل دستيابي و هك مي شود.
وقتي پگاسوس به تلفن همراه شخص كاملا متصل مي شود به مركز كنترل وصل و اوامر شخص اپراتور خود را اجرايي مي كند و پيام هاي خاصي را به تلفن شخص هدف ارسال مي كند از جمله اطلاعات خاص، كدهاي عبور و كدهاي اتصال و پيام هاي متني و مكالمه هاي صوتي مستقيم.
همچنين پگاسوس قادر است كه دوربين تلفن همراه را براي گرفتن عكس و ميكروفن را براي ثبت مكالمه ها و صداهاي اطراف محلي كه گوشي در آن است ، روشن كند.
طبق اين گزارش در يك مورد تحقيق در دانشگاه تورنتو كانادا حملات پگاسوس براي مدت دو سال رصد شده و مشخص شده كه 36 پگاسوس در 45 كشور براي جاسوسي بكار گرفته شده است از جمله 16 كشور عربي. همچنين 33 كشور اين برنامه را از شركت اسرائيلي اس ان او خريداري كرده اند كه بدون اجازه از سوي وزرات جنگ رژيم صهيونيستي نمي توانستند به آن اقدام كنند.
اين شركت ادعا كرده كه توليدات خود را با موافقت رژيم صهيونيستي با هدف تحقيقات در زمينه جرايم و اعمال تروريستي و ممانعت از وقوع آنها به برخي كشورها فروخته است.
نتيجه تحقيق دانشگاه تورنتو نشان داد كه منطقه خاورميانه با اين برنامه جاسوسي اسرائيل هدف حمله قرار گرفته و اين حمله از طريق 12 اپراتور
همانند ' pearl' در بحرين است كه اشخاصي در اين كشور و قطر را از 2017 تاكنون با اين اپراتور هدف حمله جاسوسي قرار داده است.
همچنين از طريق اپراتور هاي همانند 'Falcon' و نيز اپراتور 'Babyfalcon' وابسته به پگاسوس در سال 2018 حملاتي در امارات در سال 2017 صورت گرفته است.
طبق اين گزارش از سال 2016 تاكنون پگاسوس با اپراتور موسوم به 'Blackbird' از شش كشور عربي اردن، كويت، ليبي، قطر، امارات، يمن جاسوسي كرده و اين بدافزار جاسوسي در عربستان نيز با اپراتور Kingdom' از سال 2017 فعال بود و دامنه اين جاسوسي به كشورهاي بحرين، مصر، عراق، اردن، لبنان، مغرب و قطر نيز امتداد داشته است.
بطوري كه پگاسوس با اپرتور موسوم به 'Middle' از 2016 در كشورهاي اردن، لبنان، عمان، قطر، تونس، امارات و تحت نام'Dome' در سال 2018 در فلسطين و قطر فعال بوده است.
اپراتوري از پگاسوس به نام 'Atlas' نيز در مغرب ، الجزاير، تونس و امارات، ساحل عاج و فرانسه از سال 2017 تاكنون از گوشي هاي همراه جاسوسي كرده است.
در اين گزارش آمده كه در امارات از ميان كشورهاي عربي با بيشترين اپراتور پگاسوس يعني شش مورد و قطر 5 و اردن 3 و بحرين، فلسطين، مغرب، تونس با 2 اپراتور و عربستان، الجزاير، عراق، مصر، عمان، ليبي، كويت، يمن با يك اپراتور هدف اين حمله جاسوسي از تلفن هاي همراه قرار گرفته اند.
در اين گزارش درباره اينكه آيا دولت هاي اين كشورها اين برنامه جاسوسي را در كشورهاي خود بكار گرفته اند آمده است كه به وضوح مشخص نيست كه چه طرفي در كشورهاي عربي از اين برنامه جاسوسي استفاده كرده ولي مي توان كشورهايي را كه هدف اين حمله قرار گرفته اند، مشخص ساخت.
همچنين گفته شده كه مي توان حملات اين بدافزار را از طريق اپراتور ها شناسايي كرد اما تعيين هويت كاربران آنها ممكن نيست اما مي توان در مواردي آن را تخمين زد بطور مثال در بحرين يك اپراتور جاسوسي وابسته به پگاسوس فعال بوده كه مي توان احتمال داد كه دولت بحرين آن را بكار گرفته است.
روزنامه نيويورك تايمز آمريكا نيز در آگوست سال 2018 افشا كرد كه پيام هاي افشا شده از گفت و گوي مسئولين امارات با شركت اسرائيلي اس ان او نشان مي دهد كه اماراتي ها از اين شركت خواسته اند تا مكالمات تلفني متعب بن عبدالله شاهزاده سعودي و فرمانده سابق گارد ملي عربستان كه رقيبي براي رسيدن به تخت پادشاهي بوده را هك و ضبط كند.
در گزارش دانشگاه تورنتو كانادا نيز فاش شده كه عربستان در سال 2018 از همين راه بر ضد عمر عبدالعزيز از مخالفان و منتقدان سعودي مقيم كانادا جاسوسي كرده است.
براساس اين گزارش در امارات نيز يك فعال حقوق بشري برجسته به نام احمد منصور در سال 2016 هدف اين حمله جاسوسي قرار گرفته و اين فعال در تلفن همراه خود پيامي مشكوكي را دريافت كرده مبني بر امكان دريافت پيامي حاوي اطلاعاتي محرمانه از شكنجه زندانيان در دولت امارات كه با ديدن اين پيام نسبت به فرستنده آن مشكوك شده است.
برغم اينكه اين حمله جاسوسي امارات به اين فعال حقوقي افشا شد اما دولت امارات به استفاده از پگاسوس ادامه مي دهد بخصوص كه مسئولين ابوظبي قراردادي نيز با شركت اسرائيلي اس ان او در سال 2013 براي استفاده از خدمات جاسوسي آن بسته اند.
روزنامه نيويورك تايمز در گزارش خود افشا كرد كه امارات از بدافزار پگاسوس براي جاسوسي از رهبران عرب بويژه شيخ تميم بن حمد آل ثاني و دهها نفر از ميان خاندان حاكم قطر استفاده كرده است.
براساس گزارش اين روزنامه پيامهاي الكترونيكي مبادله شده ميان شركت اسرائيلي و مسئولان امارات نشان مي دهد كه آنها درباره جاسوسي از مكالمات تلفني امير قطر در سال 2014 يعني پيش از شروع بحران ميان اين كشورها در سال 2017 بايكديگر گفت و گو داشته اند.
همچنين نيويورك تايمز افشا مي كند كه اماراتي ها از شركت اس ان او اسرائيلي خواسته اند تا مكالمات تلفني سعد الحريري نخست وزير لبنان شنود شود.
خاورم**9366**1049
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۰
تهران-ايرنا-شبكه الجزيره در گزارشي فاش كرد: يك شركت ساخت جاسوس افزارهاي اسرائيلي با يك بدافزار از تلفن هاي همراه در 16 كشور عربي جاسوسي كرده و در برخي موارد نيز سرويس هاي اطلاعاتي اين كشورها عليه مخالفين خود از آن استفاده كرده اند.